Szavazás #9

« előzmény

Két és fél hónapja, március 27-én jelentette be az Adobe új CS3-as termékcsaládját, azóta gondolom egyre többen vannak (velem együtt), akik próbálgatják és gyűlnek a tapasztalataik. A kérdés hogy pozitív vagy negatív tapasztalatok ezek? Nyilván ez is az is, de myelyik van túlsúlyban? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, Ti mennyire vagytok elégedettek az Adobe fejlesztésével, melyet úgy harangoztak be, hogy „az Adobe 25 éves történetének legújabb és legfontosabb terméke forradalmasítja a kreatív munkafolyamatokat.”

szavazas_9http://poll-r.hu/poll/1000957/flash_export

folytatás »

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

7 hozzászólás a(z) “Szavazás #9” bejegyzéshez

 1. suexID avatar

  Nekem elsősorban a munkaterület nagy szintű körbehatároltsága nem tetszik. Kisebb monitoron egyszerűen nem lehet jól kihasználni a produktumot. (Photoshopra gondolok)

  Esetleg a paletták fix mivoltának megszűntetésére van valami technika?

 2. Shim avatar

  [re=4428]suexID[/re]

  Érdekes – én pont a paletták megújulását élvezem a legjobban, végre ki tudom használni rendesen a munkaterületet (Photoshop), a kis 17″ monitoromon. Külön tetszik, hogy nagyításkor a kép nem tűnik el a paletták alatt.
  Mikor más gépeken CS-CS2-t kell használnom, úgy érzem mintha tüzes vasat kéne fogdosnom.

 3. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Azon vidultam jókat magamban, hogy ezt a paletta-elrendezést, meg pl. az Illustrator-ban a csomópont-átalakító cuccokat a sokat szidott Corelke már 5-10 éve megoldotta. Remélem, hogy csak a jó dolgokat bányászták ki a Corel-ből, mert ha az UCR/GCR kezelést is, akkor végünk van :o)

 4. robos avatar
  robos

  Hát sztem jó lenne, ha a multi text selection is egyszer megvalósulna szövegboxon belül, különböző szövegrészeket egyszerre kijelölni…

 5. hal avatar

  [re=4428]suexID[/re] A „paletták fix mivolta”? – ezt nem értem. A gumiszerű panelek a lebegő paletták helyett szerintem is egy pozitív újdonság (jobbra fent a duplanyílra kattintva becsukhatók).

  [re=4433]Dexter68[/re] „UCR/GCR kezelés” – az mi?

  [re=4434]robos[/re] Jó volna bizony – meg még mennyi minden…

 6. Dexter68 avatar
  Dexter68

  UCR az Under Color Removal angol szavak rövidítése, mely egy szín szétválasztási metódus, ami azt jelenti, hogy csökkentik a színes festékek mennyiségét ott, ahol azok egymásra nyomva a megjelenített kép sötét részeit adják. A sötét részeket ehelyett fekete festékkel töltik ki, ílymódon csökkentve a teljes festékmennyiséget és ezzel ugyan olyan vagy még jobb minőséget elérve, mint korábban. Napjainkban, a számítógépek segítségével, még egy lépéssel tovább mehetünk, az ún. GCR felé (Grey Component Replacement), színvisszavételi technikák gyűjtőnevének rövidítése, ami a “szürke komponensek helyettesítését” jelenti, egyenlő arányú cián, magenta és sárga színek használatával. Ez azt jelenti, hogy az összesen felhasznált festék mennyisége tovább csökken, így a színek elkenődésének esélye is, csakúgy, mint a száradási idő. Ez elsősorban a mázolatlan papíroknál jelent előnyt.

  forrás: http://www.papyrus.com/huHU/content/showmenu.jhtml?menuID=748

  Na ezt tudja a Corel, csak rosszul, és elpusztíthatatlanul.

 7. hal avatar

  Köszi a felvilágosítást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: