Graphicum könyvbemutató után

« előzmény

A Graphicum pár perces ismerkedés alapján nagyon szép lett, és most ha akarnék se tudnék róla többet mondani, mert a munkahelyemen felejtettem, ahova a könyvbemutató után visszamentem a biciklimért.

Jose Simon és Tomek Marcell (Grotesque – valamint egy KGB tag) nyitották az előadások sorát. Elsőként a már nem is olyan új m2 arculatáról volt szó (és elsők között láthattuk a készülő legújabbat – az is szép lesz, akárcsak a mostani), aztán a pár napja megújult Cool TV került terítékre. A fiúk láthatóan nem sokat készültek a prezentációra, ami gyorsan véget is ért – de amíg tartott, élveztem.

Vargha Balázs a Stalker Stúdiótól már jóval többet készült, és jóval többet is beszélt az MKB arculatváltásáról – mégis számomra valahogy ez volt a legkevésbé érdekes előadás.

Nem úgy Czakó Zsoltté, aki szívem-csücske-szülővárosom-Pécs Európa Kultúrális Fővárosa 2010-es arculatát tervezte. Nagyon érdekes volt látni és hallani, hogy mennyire összetett munkáról van szó, és mennyi mögöttes tartalom bújik meg az elsőrangú látvány mögött.

Auth Attila alaposan körbejárta a 2-es metró arculatának témáját – csak a bevezető volt vagy húsz perces, de cseppet sem unalmas, sokkal inkább színvonalas és érdekes (némi humorral is fűszerezett) előadás tanúja voltam.

Végül Lelkes László, a MATT elnöke beszélt a Társaságról, a könyvről, és a mai magyar tervezőgrafika problémáiról.

Legvégül pedig megvettem a könyvet és egy most induló magazin, a G4 első számát, melyet Czakó Zsolt ajánlott. (A sorban állva megpillantottam Zwoelf mikiegeres táskáját, így nagy örömömre vele és a portfóliójával is személyesen megismerkedhettem.) Köszönet a MATT-nak mindezért – a könyvről és a magazinról pedig majd később, egy másik bejegyzésben.

frissítve (2007. 06. 28.): » Filmek az előadásokról

folytatás »


, , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

19 hozzászólás a(z) “Graphicum könyvbemutató után” bejegyzéshez

 1. dinnye avatar

  Hát baszkikám!!! Ott voltam, de fél hétkor el kellett jönnöm, pedig láttalak téged is, és Pétert is, csak nagyon elöl ültetek, át meg nem akartam mászni a tömegen. Pedig jó lett volna találkozni, hogy legalább ti is tudjátok, kivel álltok szemben ;) Remélem azért lesz még erre módunk. Fél hét után amúgy mi volt? Meddig tartott? A könyvet se tudtam kézbevenni, csak láttam ahogy mellettem lapozták, azok alapján viszont szép lett. Egyszer majd ez is bele fog férni a költségvetésembe, az 5 éves tervet már összeírtam :)

 2. hal avatar

  [re=4479]dinnye[/re] Utólagos engedelmeddel átraktam ide a megjegyzésed, mert amott már nagyon sok van. :)

  Sajnálom, hogy továbbra sem tudom archoz kötni, kit is rejt e név: dinnye; de amúgy nagyon jó volt a bemutató, azt hiszem olyan 7 körül ért véget – bár nem néztem az órám (ami nincs is – szóval a telefonom időkijelzőjét).

  A könyvet szerintem mindenképp érdemes megvenni – én akár benne vagyok egy gyűjtés szervezésében is, melynek keretében összedobjuk Neked a könyvrevalót. :D

 3. zwoelf avatar

  Én egy dinnyét se láttam :D Komolyra fordítva a szót, mindig fura virtuálból átmenni realitybe, de asszem jól sült el a dolog :) Reméljük aktív lesz a MATT és sok-sok ilyen rendezvény lesz még.

 4. hal avatar

  [re=4479]dinnye[/re] Bocsánat nem akartam bunkó lenni, pedig így utólag végiggondolva lehet, hogy nem vicces, amit írtam – elnézést kérek, távol áll tőlem, hogy megbántsalak (vagy bárki mást).

  [re=4481]zwoelf[/re] Remélem én is. :)

 5. dinnye avatar

  [re=4482]hal[/re] Jaaa, szerintem senki sem értette félre. :DDD Meg amúgy is hozzászoktam már a “csóróegyetemistanyárirobotmunkátkeres” státuszhoz, szóval az ilyeneket már rég nem veszem fel. De majd ha befutott menőtrendi építészmérnök és tipográfus leszek, mindenkinek fizetek egy rund szódát ;)

  Inkább akkor lepődtem csak meg, amikor az eredetit törölted. Gondoltam is magamban, húúú baszkikám, kitört belőled a cenzor :P De aztán láttam hogy csak átraktad ide, úgyhogy megnyugodtam. Persze hogy okérendben.

  OFF: hogy kell erről a nyomi billentyűről rendes magyar idézőjelet varázsolni? Van ennek valami billentyűkódja, nem? Vagy marad a kopipészt?

 6. dinnye avatar

  Ööö gómba, gómba…

  Vagy aki mégiscsak félreértett valamit, az én voltam? Doktor úr, teljesen bizonytalan vagyok! Vagy mégsem? :))) Szóval mostanra már itt tartok agyilag, de remélem jóra reagáltam, és nem valami buta helyzetkomikumokat megszégyenítő módon halmozzuk itt az OFFolást :P

 7. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Sajnálom, hogy nem jutottam oda… Nejem a legnagyobb gyerekemmel Erdélybe utazik, én meg ittmaradok a két kisebbel,úgyhogy pakolás ezerrel, hangulat a tetőfokon. Nem tudom, melyikünknek lesz nagyobb kaland :o)))

  Idézőjelek:
  „ – [Alt+0132]
  ” – [Alt+0148]

  Mac-en: Popchar (van pc-s verziója is, de amióta Indesign-t használok, elég a Glyphs paletta [de, hogy a Photoshopból miért kellett kihagyni…]:o))))

 8. Shim avatar

  [re=4480]hal[/re]
  “azt hiszem olyan 7 körül ért véget”

  Pont hétre értem oda :-/ Könyv szerencsére még volt, gyorsan le is csaptam egyre. Nem tudták megérteni miért fogy jobban a fóliás változat…pedig egyszerűen azért, mert jobb. Pont. :)

 9. hal avatar

  [re=4484]dinnye[/re] Nem értetted félre, igen a pénztelenségre gondoltam (utólag), hogy esetleg egyáltalán nem vicces – de örülök, hogy nem vetted sértésnek, és előre is köszi a szódát. :)

  [re=4485]Dexter68[/re] OFF: Egy csomó bosszantó és érthetetlen különbség van az Adobe programcsalád egyes tagjai között. És a helyzet a CS3-mal sem javult. Tényleg nem értem, hogy miért…

  [re=4486]Shim[/re] Én meg azt nem értem, hogy miért nem csak egy volt kicsomagolva nézegetésre? :)

 10. dija avatar
  dija

  A fóliás azért jobb, mert azt nem lehet tartósan leinni =O) rozé-fröccsel, vagy valami jobbal, viszont tálcának és esernyőnek átmenetileg kitűnő!!! Ezeket persze csak az alkalom szülte, a könyv nekem is tetszik és olvasásra használom! :)

 11. dinnye avatar

  [re=4485]Dexter68[/re] Köszönöm szépen a bill.kódokat, ezekre gondoltam. Azért utánanéztem én is, és megtaláltam a listát, megpróbálom majd fejben tartani, mert nélkülözhetetlen. :)

  [re=4481]zwoelf[/re] Van már eredménye a szóbelinek? Remélem kérdeznem sem kell, hogy felvettek-e? :)

 12. zwoelf avatar

  [re=4490]dinnye[/re] Van :) Felvettek!

 13. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Gratula! Emléxem, anno engem majd’ szétvetett az öröm (és persze a büszkeség) :o)))

 14. dinnye avatar

  [re=4492]zwoelf[/re] Szuper, én is gartulálok. De ugye tudod, hogy akkor mostantól sok jóra nem számíthatsz, mert állandó nyaggatásoknak leszel kitéve, és folyamatosan be kell számolnod a dolgok menetéről!? :]

 15. zwoelf avatar

  Köszi Dexter, Dinnye. Örömmel számolok be majd mindenről :) Blog ne legyen? :)

 16. hal avatar

  [re=4495]zwoelf[/re] Én is csatlakozom a gratulálók sorához, és igennel szavazok a kérdésedre! :)

 17. csordi avatar

  Gratulálok Zwoelf!

 18. zwoelf avatar

  Jó érzéssel tölt el a gratulációtok, köszönöm újra! A blogon már elkezdtem dolgozni. Zwoelf portfolió ráncfelvarrással együtt indul a typoblog, 1-2 héten belül!

 19. hal avatar

  [re=4503]zwoelf[/re] De jó! Kiváncsian várom!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: