HALDESIGN v4.1

Az elmúlt két hét során több apró váltazás történt, melyek úgy érzem, összességében megérdemelnek egy összefoglalót – és egy tizednyi verziószám növelést.

Frissítés WordPress 2.3.1-re

A blogmotort frissítettem a 2.1-es verzióról a hat napja megjelent 2.3.1-es verzióra. Ennek következményeként el kellett búcsúznom az Extended Live Archive plugin-tól, ami sajnos nem kompatibilis a 2.3.1-es WordPress-szel – kár, hogy régóta nem fejlesztik.

Archívum

Részben az előzőek miatt megszűntettem az ARCHÍVUMot a SZEMETESben és a GHALÉRIÁban. Előbbiben a kronologikus archívum a középső oszlopba, a címkefelhő alá került (a linkek helyére – melyek azonosak voltak a BLOGH változatlanul maradt linkajánlójával, és amúgy sem illettek oda). A GHALÉRIÁban szintén itt található ugyanez (ahogyan eddig is); míg a BLOGH esetében meghagytam önálló oldalként – immár az Extended Live Archive nyújtotta lehetőségek nélkül (linkje átköltözött a bal oldali főmenük közül a középső oszlop tetejére).

Címkék

Tudom, hogy eddig is megoldhattam volna kiegészítéssel, de valahogy nem hiányzott ide a BLOGHba, és azt is hallottam, hogy az UTW nem mindig működik hibátlanul. Itt ezután sem használom, a SZEMETESben és a GHALÉRIÁban viszont igen. A középső oszlop tetején abc-rendben* található címkefelhőkben a leginkább kiemelkedő színnel vannak jelölve a legtöbbször előforduló címkék. A címkefelhők önálló oldalán („» összes címke” link a címkefelhők alatt) pedig előfordulásuk gyakorisága szerint sorakoznak a címkék – a színükön túl a méretükkel is jelölve a „népszerűségüket”. (A GHALÉRIÁban egyelőre csak az utolsó 50 kép van felcímkézve.)

*frissítve (2007. 11. 02.): Most vettem észre, hogy az ékezetes betűvel kezdődő címkéket nem rakja abc-rendbe a WordPress, ezért a középső hasábban is inkább gyakoriság szerint rendeztem a címkéket.

Könnyebben használható GHALÉRIA

A Lightbox-ot is frissítettem a májusban megjelent 2.03.3-as verzióra. Ennek következményeként a nagy képek mostantól a billentyűzet segítségével is lapozhatók (a jobbra/balra nyilakkal). Kilépni a nagyképes nézetből az Esc billentyűvel lehet, de az egeret preferálóknak sem kell feltétlenül a jobb alsó sarokban levő kis x-et eltalálniuk, elég, ha a kép keretén kívül kattintanak. A frissítésen túl belepiszkáltam én is a kódba, így – kevésbé látványosan, de praktikusan – gyorsabb lett a nagy képek közötti váltás.

Egyéb apróságok

Logikusabb sorrendbe kerültek a főmenük; megszűntettem a részletes keresést (mivel soha nem működött megbízhatóan); és javítottam egy aprócska hibát a kódban – amit senki nem fog észrevenni, de nekem határozottan tisztább, szárazabb érzés. :)

frissítve (2007. 11. 03.): A GHALÉRIA címlapjáról önálló oldalra költözött a kibővített, illusztrált használati útmutató.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “HALDESIGN v4.1” bejegyzéshez

  1. bjmatt avatar

    A billentyűs navigáció jóság a lightboxban tényleg. Például hogyan is lehetne dolgozni gyorsbillentyűk nélkül? :)

  2. hal avatar

    Hát igen eddig valószínűleg, nem is használta senki a nagyképes nézetet. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: