Olcsó logót tessék!

Nem szeretnék rendszeresen ehhez hasonló oldalaknak „ingyenreklámot” csinálni, mert tele van az internet (is) vizuális szeméttel, de ez az igénytelenséggel párosuló dilettantizmus hamar kiverte nálam a biztosítékot – miután e-mailben valaki felhívta rá a figyelmemet.

Olcsó logót tessék

Igen, jól látod, a középső izé akár már 6 500 forintért a tiéd lehet, sőt még arculati kézikönyvet is rendelhetsz hozzá mindössze 15 000 forintért. Miért is fizetnél többet? Ja, hogy igazi logót szeretnél? Olyant itt garantáltan nem találsz.

frissítve: Most látom, hogy a Propono és a web 0.1 blog is foglalkozott már ezzel a témával.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

20 hozzászólás a(z) “Olcsó logót tessék!” bejegyzéshez

 1. Awarydar avatar
  Awarydar

  Halihó. Már régóta figyelgetem a blogodat, mert érdekes és hasznos dolgokat teszel közzé, de csak most jött rám az írhatnék. Ahogy elnézem kb. ugyanúgy alakult a a “szakmai életem”, mint neked: fényképész szakképzés, aztán szerelem az alkalmazott grafikába (Bár én a képzőművészetek irányába is aktívan tekintgetek).
  Teljesen felhábortó ez a jelenség amiről ez a poszt is szól. Az kedves önjelölt grafikusok akik betanulnak egy rasztergrafikus és egy vektorgrafikus programot, majd a fejlődni akarás és az önkritikai bármiféle jele nélkül ontják magukból a “szemetet”. Szerintem nem baj ha valaki autodidakta módon akar valamit elsajátítani – hisz én is ezt teszem – de könyörgöm, ott a rengeteg jobbnál jobb szakkönyv, a rengeteg igényes blog, grafikával foglalkozó oldal az interneten, tessék tájékozódni. Tanulni. Azt nem szeretnek. Mit kap ezért cserébe az aki komolyan veszi ezt a szakmát? A kedves laikus megrendelők tábora azt mondja: Miért fizessek én sok pénzt egy szaros logóért amikor megkaphatom semmi pénzért is? Nem látják a különbséget és nem hiszik el, hogy egy igényesen kialakított arculat az Ր érdekeit szolgálja leginkább. Persze aki meg igényes munkát akar az meg tekintget külföldre “Azok biztos jobban nyomják” alapon (lásd Magyar Rádió arculat). Hát itt tartunk.

 2. walko avatar
  walko

  Alapítani kéne egy “Cégnév” nevű céget és jól szétperelni az agyukat..
  Minden esetre nekem az a kedvencem, mikor a tatufejű disznó kiszarja hogy Cégnév..

 3. bjmatt avatar

  Erről nekem a Fityeháza című Villám Géza geg ugrik be, amikor is méltóságos Fityeházi Ágoston perli Fityeháza községet, mert bitorolják a nevét és vagy kifizetik a világ összes pénzét neki cserébe, vagy 300 évig jobbágyuralom alá hajtja a falut. :)

  Csumbgragaaaammbaa, neeeeeem!

 4. bjmatt avatar

  Hm, blogom linkjét lassan időszerű lenne kivennem a profilomból. :)

 5. hal avatar

  [re=5012]Awarydar[/re] Üdvözöllek. Amúgy nem tudok mit hozzátenni – egyetértek. frissítve (2007. 11. 20.): De nem mindennel.

  [re=5013]walko[/re] A humorod nélkül határozottan szegényebb lenne az életem. :D

 6. hal avatar

  [re=5014]bjmatt[/re] Ez is jó (hallgassuk majd meg)! :D

  [re=5015]bjmatt[/re] Inkább indítsd újra a blogod!

 7. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Én ezen nem háborgok. Ha valaki igénytelen, és szart akar, az megveszi ilyen helyről. Ha nincs ilyen hely, akkor az unokaöccse megcsinálja „pówerpéintbe” két bigmekkért.
  Alapvetően maga az „áruház” olyan, mint a moszkvatéri hamburgeres: szar helyen szar árut tálalnak szarul.
  De mit szóltok ehhez: http://www.logomaid.com/list.php

 8. hal avatar

  [re=5018]Dexter68[/re] Végülis igazad van, az ellentétekre épül a világegyetem, ha van elsőosztályú, kell hogy legyen silány is. Nekem az arányokkal van a leginkább bajom. Nálunk túl sok a szemét a minőségivel szemben.

  Meg van a helyük ezeknek a template-oldalaknak is az univerzumban (gyorsan kell valami olcsó, ami nem feltétlen egyedi és testreszabott), de – ahogy az általad küldött példa (és még nagyon sok másik) is mutatja – nem feltétlenül csak ócska szemetet lehet árulni ezeken.

  [re=5012]Awarydar[/re] Egyébként helyesbítenem kell, Awarydar utolsó előtti (alábbiakban idézett) mondatával nem értek egyet.

  Persze aki meg igényes munkát akar az meg tekintget külföldre „Azok biztos jobban nyomják” alapon (lásd Magyar Rádió arculat).

  Szerintem aki igényes munkát akar, az itthon is megtalálja, amit (akit) keres – és külföldön is találhat igénytelent (lásd Magyar Rádió arculat). A legnagyobb baj, hogy itthon kevesen akarnak igényes munkát, mert sokak szépérzékének szintje a béka segge alatt van – részben a bejegyzésben említett, és ahhoz hasonló oldalak miatt.

 9. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=5019]hal[/re] „sokak szépérzékének szintje a béka segge alatt van – részben a bejegyzésben említett, és ahhoz hasonló oldalak miatt.”

  Én inkább úgy mondanám, hogy a bejegyzésben említett és ahhoz hasonló oldalak azért jönnek-jöhetnek létre, mert sokak szépérzékének szintje a béka segge alatt van.

  Amikor valaki boldog a márványpapírra lézernyomtatóval nyomott névjegyével, nem fogod tudni rábeszélni egy normális arculatra.
  Ha megmutatod némely ügyfélnek ezt: http://www.makemylogobiggercream.com/ azt fogja mondani, hogy „Naugye! Lehet így is! Úgyhogy gyerünk! Ilyet kérek”

  Ma az emberek elájulnak a kínaipiacos világítós-táncolós Krisztustól, aki azt énekli, hogy Love me tender… és, hogy az milyen szép és megható ;o)

  De csapataink harcban állnak! És szorgos népünk győzni fog… meg ilyenek.

 10. hal avatar

  [re=5020]Dexter68[/re] Na pont erre gondoltam én is, miután a „megjegyzés küldésé”-re kattintottam – de akkor itt mindjárt eljuthatunk a „tyúk vagy a tojás volt előbb” kérdésig. :) Maradjunk annyiban, hogy kölcsönösen egymásra hatva jönnek létre ilyen oldalak, és süllyed mélyre a szépérzék…

 11. zwoelf avatar

  Szerintem meg többek között a művészeti képzés szinvonala miatt tartunk ahol tartunk. És nem a felsőoktatásról beszélek, hanem az általános iskolai gimnázuimi rajz-történelem-művészettörtének vonalról. Egyszerűen ha otthon nem kapod meg a jó adag izlést, látást, érzékenységet a szépre, akkor meg vagy lőve, mert mindenhol csak a gagyi zúdul rád. Ebben sokat segíthetne az oktatás. Igényes iskolák (belső terek, eszközök stb) és tartalmas művélszeti képzés fiatal korban.

 12. zwoelf avatar

  Bocs, ezt nem akartam kihagyni, enyém a 12es post :)

 13. kishuzat avatar
  kishuzat

  mikor jelennek meg már végre azok, akik megtalálták otthon a vajazókést és egyből szívsebésznek képzelik magukat? pedig itt és most már tényleg mindent lehet… (szeva zsolti :-))

 14. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=5022]zwoelf[/re] Jelen állapotodban a felsőoktatást ne is kritizáld, mert Maczó tanár úr elolvassa és neked annyi :oDDDD

 15. hal avatar

  [re=5022]zwoelf[/re] Egyetértek.

  [re=5024]kishuzat[/re] Szeva Bálint!

 16. Awarydar avatar
  Awarydar

  [re=5019]hal[/re] Jaja, teljesen igaz amit írtál. Félreértés ne essék én nem azt mondtam, hogy az MR arculat jó, de a megrendelő biztos azt akart, csak hát nem jött neki össze. Én voltam a hülye, hogy általánosítottam felindultságomban. Természetesen nem minden igényes munkára vágyó megrendelő tekintget külföldre.
  Részben ide kapcsolódik egy kis idézet Énekes Ferenc Kiadványszerkeszté 2 c. könyvéből, mely az üzletkötőre vagy a stúdió vezetőjére vonatkozik: “Munkájához egy diplomata ügyessége szükséges például akkor, ha le kell beszélnie a megrendelőt arról a téveszméjéről, miszerint ő a grafikus. (Ugyanis Magyarországon két dolog van, amihez minden ember ért: az egyik a foci, a másik a grafika.)” Hehe, nagyon igaz.

 17. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=5027]Awarydar[/re] Hát igenis, hogy értenek hozzá! Egy ügyfél például nekem egyszer megtanította, hogy középre kell rendezni a szöveget és törekedjek arra, hogy szép háromszög alakú legyen, mert úgy lesz jó az »aránymetszés«.

 18. bjmatt avatar

  Így van, a fekete billentyűk pedig köztudottan hangosabbak!

 19. Awarydar avatar
  Awarydar

  [re=5028]Dexter68[/re] Nemsokára majd a Fibonacci sorozattal, az isteni aránnyal és a színhangzatokkal jönnek. És akkor mindenki tudni fogja, hogy közeleg az apokalipszis. :D

 20. dija avatar

  Én meg ilyet találtam: http://en.logomarket.com/
  :(
  Nem tudom, hogy jól látom-e: 300 euro a legolcsóbb logó? Az instant standard 10 000 Ft-jához képest…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: