18 hozzászólás ehhez: „Tipo 2008

 1. Tényleg. Felvetődött bennem a kérdés, hogy a MOME diplomás tervezőgrafikus képzése miben ad többet az embernek, mint az 5 szemeszteres tipográfus képzése. Lehet, hogy tök hülye kérdés, de hadd tanuljak

 2. Sőt! Akkor már azt is meg kérdezem, hátha valaki tud érdekes dolgokat mondani, hogy a MOME és az MKE tervezőgrafikus képzése milyen különbségeket mutat? Na jó, többet nem kérdezek :)

 3. [re=5325]Dexter68[/re] Megnéztem… télleg annyi. Én 2000-ben végeztem, akkor valami 40e körül volt egy félév. [Ez már a Ki korán kel… tipikus esete :o)]

 4. Hihetetlen drága a felsőoktatás. A kérdés, hogy az oklevél vagy a tudás és az oklevél kerül-e ilyen sokba. Szerencsére, hála az internetnek, manapság az autodidaktának lenni annyira nem nehéz (könnyen beszerezhetőek szakkönyvek, hatalmas online “tudástár”, online közösségek egymást segítő tagokkal)
  Amúgy elég sokrétű és izgalma téma ez a “autodidakta versus intézményi keretek között képzett ember”. Mind a két opciónak megvannak a maga hátrányai és előnyei.

 5. [re=5327]Awarydar[/re] Ezt embere válogatja. Ugyanakkor meg rengeteg érdekes dolgot tudhat meg az ember egy jó oktatótól, amit nem biztos, hogy az interneten megtalál, mert nem is tudja, hogy mit keressen. A tanfolyamon meg megmondják, hiszen ki van fizetve.

 6. Ennyi pénzért elég keveset csepegtetnek szerintem. Már nem emlékszem a 2000-es vizsgamunkákra, de én évek óta ugyan azokat a munkákat látom. Minőségben is mint akármikor évekkel ezelőtt. Semmi fejlődést nem látok. Ha papír kell, fizess be és megcsinálod.

 7. /off
  Eddig is erősen gondolkodtam mind tipo tanfolyamon, mind tervezőgrafikán, de ezek szerint jól gondoltam – előbb pár éves szakmai múlt, és jó portfolio, aztán gondolkodni felvételin.
  Zöldfülűként most még beérem a szimpla okj-s kiadványszerkesztői bizonyítványommal. Sőt, előbb el kéne helyezkednem a szakmában.

 8. van valami véleményetek ezekről az okj-s képzésekről? remény az elhelyezkedésre stb? én a gtb szakképzős iskolában tanulok most kiadványszerkesztőnek… “van élet a halál után?”

 9. Én spec. egy közgazdasági érettségivel kezdtem grafikuskodni ezelőtt 642 évvel. Úgyhogy még a halál előtt is van élet. [Azt meg, hogy van élet az agyhalál után, sőt még a szemöldök is nő, K. Tünci óta tudjuk – (én kérek elnézést)]

 10. Én félig (sem) elvégzett gépészmérnöki diplomával görbítem a vektort. :) De azért van is mit tanulnom még, bőven.

 11. De ne értsetek félre, ha választhatnék, akkor utólag ilyen irányba tanultam volna tovább, de így jött ki a lépés.

 12. Egyetertek , a fent szoltakkal, valoban jo kerdes, hogy vajon a tipografuskepzes lehet van olyan jo, mint maga a tervgraf szak. Hallottam mar olyan velemenyt is, hogy akarhova jar az ember, ha kitarto es tenyleg jo, es persze van megfelelo ismerose akkor akarmi lehet. Ja es ahhoz, hogy vki bekeruljon akar a kepzobe vagy iparra nem biztos, hogy eleg a szakmai tapasztalat, vagy eppen forditva, nem is a szakmai tapasztalat szamit a legtobbet. Remelem senkit nem sertettem meg az elozo nehany mondatommal.

 13. Volt idén már valaki? És lehetne, hogy valaki lefényképezze? Szerintem nem fogok eljutni odáig most se, mert bezár, mire kiengednek a gyárból.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.