Heti 30-32 óra munka

Már régen megállapítottam, hogy ennyi bőven elég lenne, és ezzel a megállapítással persze nem vagyok egyedül (“work 4 days a week” – kb. 33 600 találat). Legfeljebb csak Magyarországon (“heti 4 nap munka” – 14 találat; “heti 32 óra munka” – 1 találat; “heti 30 óra munka” – 13 találat, melyek mindegyike külföldi munka).

A téma egyébként legutóbb Jos Buivenga kapcsán jutott eszembe, aki a bemutatkozásának második mondatában említi, hogy heti 4 napot tölt munkával. Így könnyű szabadidőben szép fontokat tervezni. :) Komolyra fordítva a szót, Gergő kollégámmal kielemeztük, hogy amikor valamelyikünk szabadságra megy, a többieknek általában nem kell emiatt túlórázniuk. Ez nem azt jelenti, hogy túl sokan vagyunk, valószínűleg akár még több ember is dolgozhatna nálunk napi 8 órában úgy, hogy nem kellene unatkoznia. Valahogy olyan a munka, mint a víz: mindig kitölti a rendelkezésére álló helyet.

Heti 30-32 óra munka
(a kép forrása: sxc.hu)

Meggyőződésem, hogy 4-szer 8 vagy 5-ször 6 óra munkával ugyan azt el tudnám végezni, mint amit most 5-ször 8 óra alatt – esetleg magasabb színvonalon. Nagyobb munkakedvvel állnék hozzá, ha tudnám, hogy este hat helyett délután négykor befejezhetem mindennapjaim kötelező részét, vagy ha egyel kevesebb munkanapom lenne a héten. Több idő maradna imádott családomra, pihenésre, feltöltődésre, hobbijaimra, és még blogolásra is. :) Sok helyen bevált, ki kéne próbálni nálunk is!

Amúgy nem panaszkodom, hazai viszonylatban irigylésre méltóan jó légkörben dolgozhatok, és ha jó az idő, napi fél óra biciklizéssel megjárom az utat a munkahelyemre/-ről oda-vissza.


, , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

13 hozzászólás a(z) “Heti 30-32 óra munka” bejegyzéshez

 1. bjmatt avatar
  bjmatt

  Pontosan. Én tegnap egy szalmaszálat nem tettem keresztbe egyig, aztán kipattant az ötlet és lett egy szép logo este hatig. Reszelem még ma is, de a lényeg hogy az ötlet meglett, nem idegeskedtem rajta, és nem 6 darab gyenge mutáció lett, hanem egy, de jó.

 2. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Üzenet a főnököknek :o))))

  Mellesleg sok múlik az accountokon és hasonló kollégákon, hogy mennyi időt töltesz melóval. Na, mióta kitört nálam a maszek világ, pont ők nem hiányoznak ;o)))) (Biztos csak nekem jutottak nagypofájú érdektelen dilettánsok)
  Amíg Csipetke meg nem született, tök jól működött is: délelőtt meló, délután viszonylag szabad voltam. Persze volt, hogy nem lehetett megoldani, de nem tudtam minden ügyfelet rákényszeríteni, hogy ebéd után menjenek má haza :o)))) Csipetke születése óta viszont szétcsúsztak a napjaim, mert állandóan itt sertepertél, ha nem figyelek, rángatja a jobb kezem (ez maszkoláskor különösen jól jön :o)), elég rugalmas lett a munkaidőm. Viszont nagy előny, hogy sokszor tudok magamnak szabad délelőttöt, hosszú hétvégét szervezni, de sokszor dolgozom hétvégén is.
  Engem pl. nem érdekelne, hogy a grafikus/programozó/vájár kolléga mikor és hol dolgozik amíg a meló kész van határidőre, illetve ha úgy adódik, tudom, hogy hol tart a projekt… kb. ennyi.

 3. Tupacko avatar

  En heti 30at dolgozom, sajat munkabeosztassal. Igaz, elore kell szolni, ha valamiert azt harom nap alatt 10oraban dolgozom le, vagy megszokott 5×6 oraban. Ez termeszetes es megertheto, szvsz.
  Szerintem sokkal jobb a hangulat, mintha kotott programmal, kotelezoen ott kellene ulni 8 orat.

 4. hal avatar

  [re=8103]Dexter68[/re]: Többször megfordult már a fejemben a főállású egyéni vállalkozás, de leginkább az anyagi bizonytalanság miatt nem mertem még meglépni. És ha jól belegondolok, a társaság is hiányozna. :)

  [re=8106]Tupacko[/re]: És mindezt alkalmazottként, bejelentve?

 5. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=8110]hal[/re]: A társaság egy része hiányzik nekem is, de velük tartom a kapcsolatot. Viszont az ő hiányukat ellensúlyozza a dilettáns kollégák hiánya, ami viszont nagy könnyebbség :o)))

 6. norbi avatar
  norbi

  Amennyiben előjönne ez a 8 helyett 6 óra munka, az első reakció az lenne a legtöbb vezetőnél, hogy akkor a fizu is kevesebb, mert a főnökök szeretik úgy látni a dolgokat, hogy az időt fizetik ki, nem a munkát.
  Bár az én főnököm rámszól, hogy menjek már haza, nem kell kitölteni a maradék időt. Lehet, hogy ehhez azért van, mert szemben ülök vele, és biztosan hangosan szuszogok :D

 7. hal avatar

  [re=8114]Dexter68[/re]: Abszolút átérzem. Amúgy már sokszor szívesen felmondtam volna hirtelen felindulásból. Egyszerűen nem tudom megszokni azt az undorító tiszteletlenséget, ami a szabadidőm leszarásában nyilvánul meg időnként (szerencsére csak ritkán). Tudom, ez egy olyan szakma, ahol néha elkerülhetetlen a túlóra, de ne pár perccel a munkaidő vége előtt tudjam már meg, hogy tovább kell maradnom!

  [re=8115]norbi[/re]: Ja, mondasz valamit, valószínű úgy lenne, ahogy írtad…

 8. bjmatt avatar
  bjmatt

  [re=8124]hal[/re]: De addig is tovább lehetsz a jófej kollegákkal! Nekem nagyon hiányzotok. :(

  (bár látom sitebuildert kerestek.. :)

 9. hal avatar

  Szerintem szívesen visszavennénk, nem akarsz visszajönni? Biztos lenne rá alkalom, hogy tovább maradj a jófej kollégákkal. ;)

 10. SlyZero avatar
  SlyZero

  Nem kerestek esetleg részmunkaidős kollégát, aki jelenleg csupán főiskolával rövidíti a szabadidejét?

 11. hal avatar

  Nem tudom, de veszítenivalód nincs, szerintem írj egy e-mailt a hr@insomnia.co.hu címre.

 12. bjmatt avatar
  bjmatt

  [quote]Amúgy nem panaszkodom, hazai viszonylatban irigylésre méltóan jó légkörben dolgozhatok[/quote]

  Persze, ez is valami, de én egy szót mondok: csocsó. Bár ez téged nem érint, de azér na. :)

 13. hal avatar

  Dehogynem érint! Mindig becsukom az ajtót, hogy ne halljam az őrjöngést. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: