Tömeges átméretezés csoportosítás nélkül InDesign CS3-ban

Ha különböző rétegeken levő objektumokat szeretnél együtt átméretezni, és ehhez csoportosítod őket (Object > Group vagy egyszerűbben Ctrl+G), az összes objektum a legfelső rétegre kerül. Ez elkerülhető a Free Transform eszközzel: jelöld ki az átméretezendő objektumokat, nyomd meg az E billentyűt, és méretezz tetszés szerint (aránytartáshoz használd a Shift-et).


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

13 hozzászólás a(z) “Tömeges átméretezés csoportosítás nélkül InDesign CS3-ban” bejegyzéshez

 1. bjmatt avatar

  Bocsánat a nem témába vágó hozzászólás miatt, de látom kiraktál egy menü nyitogató javascriptet. Ha gondolod írok neked egyet jquery-ben. Én próbálok már mindent abban intézni, úgyis szükség van rá lightboxhoz, fülek lapozásához, meg anyámkínjához is kb, akkor legyen az egész egy könyvtárban és külön egy kis script, ami specifikusan az oldalra vonatkozó funkciókat tartalmazza. Amúgy nagyon egyszerű, én is azért bírom művelni.

  Hja, ha már OFF legyen kövér: rendeltem még hirtelen felindulásból másik két tipo és branding könyvet, majd beviszem őket megmutatni, ha érdemes. A Blender-es ámokfutásaimat már nem is mondom, bár az lehet érdekes neked is, hogy szereztem egy világításról, renderelésről és textúrázásról szóló könyvet, és elég jó dolgokat ír a fényekről, árnyékokról, meg ilyesmi. Bár te jól fotózol, neked ez gyanús hogy nem lenne új. :)

 2. hal avatar

  Mindent köszi, de ha ennyire off, akkor miért nem e-mailben? Ejnyebejnye!

 3. Shim avatar
  Shim

  Hogy ez milyen jól jött volna az elmúlt hetekben…sebaj, így is nagy hasznát veszem, köszi! :)

  Nem tudom volt-e már, de Shift+Tab.bal egyszerűen lehet jobbra zárt tab-et létrehozni. Nem kell zárásmódokat állítgatni, és mindig a doboz jobb szélénél marad.

 4. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Én az ojjektumok gyors forgatása miatt szoktam rá az E-re, de annyira, hogy már Illustratorban is folyton azt használom, ami oda vezet, hogy sokszor csinálok véletlen forgatást 0,3°-kal vagy ilyesmi, mert úgy marad, én meg leteszem valahova a kurzort és a kijelölt cucc már követi is. A guta megüt. Ráadásul illu-ban a V-vel is forgathatnék. Ez IS működhetne azonosan a két programban. Grrrr!

 5. hal avatar

  [re=8309]Shim[/re]: Ezt két éve már leírtam, azóta meg jól elfelejtettem. Köszi! (Nem ártana olvasgatni a blogomat. :))

 6. norbi avatar
  norbi

  Ha már bözsömá is offolt, én is offolok:
  A Text frame options-t nem a paragraph style-ba, hanem az object style-ba menti el, ami eléggé zavaró, mert igazából a szövegre vonatkozik, és a gyors munkát hátráltatja a kétszeres kattintás. Jelen esetben egyszerűbb a szövegdobozt másolni, és a szöveget átírni, mint stílusokat alkalmazni. Hacsaknem össze lehet kapcsolni a paragraph és options stílusokat. Tehát, egy para. stílus kiválasztásakor automatice az általam megadott object stylera is átvált. Van ilyen opció?

 7. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=8315]norbi[/re]: Ez miért zavaró? Amit a text frame optiosban állítasz, azt nem tudod a paragraph style-ban állítani. Ráadásul nem is a szövegre vonatkozik, hanem a szövegdobozra.

 8. norbi avatar
  norbi

  Valszeg mást értek én stílus szó alatt, mint adobe-ék. Számomra (a megjelenés szempontjából) a text frame options is a szöveg stílusához tartozik.
  Tehát nem lehet összekapcsolni a kettőt? (Adott para. style kiválasztása esetén adott t.f.o beállítások legyenek) Vagy csak én vagyok túl lusta?

 9. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=8317]norbi[/re]: Na de akkor egy textboxon belül nem lehetne, csak egyféle bekezdés-stílust használni. Ammeg hogy nézne má ki? Mondjuk egy újság oldalpár esetén? Interjúnál külön boxba kéne tegyem a kérdést és a választ? Feltétlen külön box kéne a lídnek?

 10. hal avatar

  Jajám, jól beszél Dexter.

 11. norbi avatar
  norbi

  Oh, én csak a saját problémámig gondoltam végig a dolgot, mivel nekem még ismerkedős-kóstolgatós az ID.
  Valszeg én próbálom másképp megoldani a dolgokat, mint ahogyan szokás/célszerűbb/egyszerűbb.

 12. shagy85 avatar

  Mindíg ilyenekkel jelenek itt meg a lapon, de megint bajban vagyok. Van egy indesignban készített könyvborítóm. Ezt ki akarom nyomatni egy nyomdában, de két színnel… így duotoneba kellene bontani. Azt hogy? Vagy esetleg inkább próbáljam photoshopban?!

 13. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Szvsz. ha csak két színt használsz következetesen, akkor nem lehet probléma. De azért ellenőrizd pdf-ben. Advanced – Print Production – Output Preview

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: