Palesztin nap

A Hazatérés Templomában igazi csemege ígérkezik azoknak, akik egy kicsit is aggódnak Palesztina sorsáért, felemelik szavukat a zsidó agresszorok megszállása ellen és érdekli is őket, hogy mi lesz a végső megoldás. Vasárnapra ifj. Hegedűs Loránt egy csodálatos programot szervezett: Palesztin napot a Hazatérés Templomába.

PALESZTIN NAP A BUDAPEST SZABADSÁG TÉRI HAZATÉRÉS TEMPLOMÁBAN
2009. február 1. vasárnap

10.00 óra
Hitvalló-protestáló istentisztelet Mordehaj Elijahu Izrael volt főrabbija népirtásra felszólító uszító gyűlöletbeszédének elítéléséért és az izraeli terrorállam palesztinok elleni népirtását támogató Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tevékenységének törvényességi felülvizsgálatáért. Igét hirdet: ifj. Hegedűs Loránt lelkész.

11.30
A nyolc nagy nemzetközi díjat nyert Occupation 101 című, a palesztin nép önrendelkezésért folytatott küzdelmét bemutató amerikai dokumentumfilm vetítése.

13.30
Kosaras Péter Ákos történész, majd Dr. Alotti Nasri Magyarországon élő palesztin szívsebész előadása Palesztináról.

15.00 óra
Magyar-palesztin közéleti fórum Vona Gábor történésszel, a gázai népirtást politikai pártként érdemben egyedül elítélő Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökével és Dr. Morvai Krisztina büntetőjogásszal, a Jobbik EP-listavezetőjével, továbbá Abu Alhuda Nedal villamosmérnökkel, a Magyarországi Arab Közösség Egyesülete volt elnökével és Salha Falah ügyvéddel, a Palesztin Kulturális Egyesület elnökével.

17.00 óra
Palesztin-magyar irodalmi-zenés műsor neves palesztin-arab és magyar előadóművészekkel. Közreműködik: Dr. Alotti Samiha és a Kalifa arab-berber népzene együttes, Csavlek Etelka, Hegedűs Zsuzsanna, Sárdy Barbara, Papp Gyula, Erdei József, Kassai Kaszás Imre, Varga Kornél István.

18.30
Az „Izrael állam 60 éve az irgalmas samaritánus szemével – avagy ami az elmúlt esztendő ’ünnepi’ megemlékezéseiből kimaradt” című hiánypótló fotókiállítás megnyitása az altemplomi Szabó Dezső Katakombaszínházban. A kiállítást Sárdy Barbara előadóművész, a Hazafias Magyarok Szövetségének alelnöke nyitja meg.

Az egyes programrészek között rövid kávészünetet tartunk.

(forrás: barikad.hu)


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

4 hozzászólás a(z) “Palesztin nap” bejegyzéshez

 1. bazáros avatar
  bazáros

  Elgondolkodtató, vajon miért van oly kevés hozzászólás ezekhez a témákhoz…

 2. hal avatar

  Mert a mérce kettős. Ha arról beszélsz, hogy a zsidók terrorizálják a palesztinokat, antiszemita vagy. Ha azt mondod, hogy a palesztinok terrorizálják a zsidókat, akkor helyesen beszélsz. Ha valamiről nem lehet (vagy nem „illik”) őszintén és nyíltan beszélni, akkor inkább jobb (?) csöndben maradni.

 3. bazáros avatar
  bazáros

  Mikor frissíted a szemetest? Annyi, de annyi remek téma akad nap mint nap.
  Itt van például a tatárszentgyörgyi rasszista, gyújtogató hősugárzó esete.

  Esetleg a náci Kuncze ciános beszéde.

 4. hal avatar

  Tudom, hogy napi nyolc órában írhatnám a SZEMETESt, de se időm, se energiám erre. Ajánlom a Vastagbőr blogot, az elég sűrűn frissül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: