Photoshop CS4 hiányosságok

Mikor kb. két hónapja először hallottam, alig hittem el: a CS4-es Photoshop-ból kihagytak néhány CS3-ban meglévő funkciót, melyek telepítését a kedves felhasználóra bízza az Adobe. Nekem a CS4 installálása óta eddig nem hiányoztak az alábbi funkciók, Dexter viszont utánajárt – köszönet érte:

Na, ahogy elnézem, kimaradt egy-két dolog a ps-ból, amit fájlalok. Ilyen pl. a Contactsheet. Akinek hiányzik a • Bigger Tiles • Picture Package (ContactSheetII) • ExtractPlus • PatternMaker • PhotomergeUI • Web Photo Gallery (WebContactSheetII) plus presets • script for Layer Comps to Web Photo Gallery • Texture presets for Texturizer, az letöltheti az Adobe oldaláról.

Ami még feltűnt, hogy mire feltettem az összes plugint hozzá, eltűntek az Arrange Documents gomb ikonjai. Hosszas nyomozás és bzmgolás után kiderült, hogy az AlienSkin autolayer.8li fájl a hibás. Megoldás itt.

Aztán szkájpoltunk még a témában Dexterrel, és én nagyon találónak érzem, ahogyan a jóhumorú (és -szívű) kolléga összefoglalta az Adobe Creative Suite fejlődését:

Olyan, mint egy Lada… nem fejlesztik az autót, de tesznek rá dísztárcsát, meg spoilert, meg kindertojást az antennára… megy a marketinges parasztvakítás, de az igazi nyűgök nem oldódnak meg.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

14 hozzászólás a(z) “Photoshop CS4 hiányosságok” bejegyzéshez

 1. SealArt avatar
  SealArt

  A design premium “content” dvd-jén pl fenn vannak ezek a pluginek, az extractot én is napokig kerestem.

 2. suexID avatar

  Igazából nekem vannak apróságok, amik bejönnek. Az új felület szerintem kényelmesebb, egyetlen dolog zavar csak, mintha áthelyezték volna az eyedroppert. A maszkolás sokkal kényelmesebb lett, nem tudom mióta lehet groupokat maszkolni, én azt pl. csak most fedeztem fel magamnak. Persze ez szigorúan a Photoshopra vonatkozik csak! :)

 3. xants avatar
  xants

  Hát én amivel szívtam, ill. ami nagyon hiányzott, az a Selective Colors alatt a színcsatornák számmal való kiválasztásának (gyorskijelölésének) az eltűnése. Ctrl 1 = piros, Ctrl 2 = sárga, stb

  Aztán én is addig kerestem, míg meg nem találtam egy scriptet, ami ezt gyorsan visszaállította. (amihez a linket feltettem az Adobe oldalára ha valaki keresné).

  Annyira megszoktam már ezzel a színbeállítást… ipari szinten űzöm, ahol igazán a sebesség a fontos, nem a finomhangolás (persze nem a minőség rovására:-D)

  No hát amikor észrevettem hogy nincs benne, hát nagyon megijedtem. Egyébként csak egy másik embert találtam, aki ezt hiányolta. Lehet hogy rosszul csinálom?
  :-D

  Ti hogy dolgozzátok fel a képeket? Konkrétan gondolom, bár nem hiszem, hogy változtatnék a munkafolyamatomon, még nem láttam gyorsabbat:-)

 4. xants avatar
  xants

  [re=15332]xants[/re]: Javítanom kell, nem tütették el, csak elcsúsztatták kettővel jobbra, ha érthető.

 5. Dexter68 avatar
  Dexter68

  És az milyen, hogy amikor a Distillert elindítja az ember, akkor kiírja, hogy ő csak egy része a Suite-nak, önállóan nem dolgozik, indítsak el még egy programot (pl.: photoshop)

 6. hal avatar

  [re=15330]SealArt[/re]: Na igen, de miért kell külön telepíteni? Kit zavarna, ha alapból benne lennének ezek a kimaradt részek is a programban (különös tekintettel arra, hogy a jobb felső sarokban választható egyszerűsített nézet is, amikor nem jelenik meg az összes menüpont)?

  [re=15331]suexID[/re]: Az új felület kapcsán kérdezem: arra már rájött valaki, hogy az Arrange Documents-nél a Tile All in Grid-et választva mi alapján rendezi „sorba” a dokumentumokat szerencsétlen Photoshop CS4? Elképesztően dühít, hogy nem a fájlok neve szerint rakja sorba őket. Azt sem értem, hogy Consolidate All nézetben miért nem működik a rétegek drag and drop pakolgatása a dokumentumok között (a fülekre húzva az egeret).

  Viszont óriási, hogy végre össze lehet linkelni a smart object-et a maszkjával! CS3-ban ezt nem lehetett! Ilyenkor eszembe jut, hogy vajon ezeket az ordító hülyeségeket azért rakják a programba, hogy a következő verziónál veregethessék a vállukat, mikor kijavítják?

  [re=15332]xants[/re]: Én újabban a Lightroomban. :)

  [re=15339]Dexter68[/re]: Nekem elindul magában. Az enyém úgy látszik, nem olyan félős. :)

 7. norbi avatar
  norbi

  Ez a Ladás hasonlat nagyon találó.

  Nálam a CS4 már a canvasok kezelésénél kiverte a biztosítékot. Amig a vindózos ablakokat használta (CS3, és elődei), addig elég volt egy duplakatt a vászon ablakának fejlécén, és máris “fullsize”-ba állította annak méretét. Ez az opció CS4-ben fullscreen, ami máris hazavágja a gördülékeny munkát.

  Maradtam a CS3-nál, hála istennek nem vagyok az a “mindenből a legújabb verzió kell, mert attól érzem magam profinak/trendinek” típus.

 8. drzen avatar
  drzen

  Nekem is maga az ablakkezelés volt amit nem tudtam megszokni. Illetve meg tudtam volna ha segítette volna a munkám, de nem tette, mi több, hátráltatott benne.
  A többi fícsör meg nem annyira egetverő, hogy ne lehessen megoldást találni rá az elődjében (CS3).

 9. grunner avatar

  Amikor bemutatták CS4-et (hatalmas csinnadrattával, füst, mozis érzés, halom látvány mozdulat, aki esetleg ott volt tudja) azt vártam mikor próbálhatóm már ki (néhány dolog rettentően tetszett!) most csatlakozva pár előttem szólóhoz inkább CS3… néha tényleg nem minden a marketing és a csomagolás… bár ha lesz a CS4-hez SP csomag (!)… :-))

 10. dinnye avatar

  Azért az a Lada hasonlat kicsit sántít. :D
  http://belsoseg.blog.hu/2009/01/20/lada_in_the_air
  http://totalcar.hu/lada/

  Hogy a témához is szóljak, lehet akkor még nem kergetem a CS4-et, megfelel nekem a jó öreg CS3 is, és nem is az Adobe-ból élek. Egyelőre. Szerencsére. :)

 11. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15366]dinnye[/re]: Nem a mostani ladákra gondoltam, hanem a tuningolt kockákra… bár engem a mostaniak sem tudtak meggyőzni ;o)

 12. Slymaster avatar
  Slymaster

  Norbi, eddig bármilyen területen találkoztam profival, az közel nem a legújabb software-rel dolgozott.

 13. norbi avatar
  norbi

  Erről beszélek ;)

 14. J.M. avatar
  J.M.

  Aki tud segítsen! Nem tudom miért, de nem lehet a CS3-ast szerkeszteni, mert csak a HAND jelenik meg mindig a vásznon. Előre is köszi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: