Arculat és identitásMegjelent az első, magyar márkák arculatterveit bemutató tanulmánykötet Arculat és identitás címmel.

A könyv a magyar tervezőgrafika kiemelkedő munkái közül 20 példa értékű arculatot mutat be a kezdeti lépésektől a terveken és tévutakon át a végleges megvalósulásig. A könyv ünnepi bemutatójára a Művészetek Palotájában kerül sor 2009. február 11-én, 18 órától.

Az írások segítségével feltárul, mennyi gondolkodás, ötlet, terv és beszélgetés áll egy-egy arculat mögött – a tervező és az ügyfél részéről egyaránt. A kötet célja, hogy pontos szakmai útmutatást adjon a tervezőgrafika területére készülő szakembereknek, leendő és már aktív kommunikációs szakembereknek, és inspirációt nyújtson gyakorló tervezőgrafikusoknak egyaránt.

A gyűjteménybe került arculatok alapos rostán estek át: szakmai szerkesztőbizottság javaslatai, értékelései alapján állt össze a végső lista. A szerkesztőbizottság tagjai több, az arculattervezéshez kapcsoló terület szakemberei: Barák Péter tervezőgrafikus, tipográfus, Gosztom András tervezőgrafikus, Hargitai Lilla, stratégiai tanácsadó, Kara György grafikusművész, Kiss István grafikusművész, tipográfus, Nemes Juli kreatív tanácsadó, Pohárnok Mihály formatervezési menedzser, Sáfrány Zsuzsanna kommunikációs tanácsadó, Zsótér László, DLA habil. egyetemi tanár, és Zs. Tóth Edit grafikusművész.
Az Activium Kommunikációs Tervezőiroda gondozásában megjelenő könyv bemutatóján Barák Péter, a könyv szerkesztője, Sárkány Győző, a Hungart Egyesület elnöke, dr. Markovich Réka, az MRSZ főtitkára és Maczó Péter, a MOME Vizuális Kommunikáció Tanszék Grafika szakának adjunktusa mond beszédet.

A könyv a könyvbemutatón kedvezményes áron megvásárolható! A rendezvény ingyenes, de a megjelenés regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@arculatesidentitas.hu e-mail címen lehet 2009. február 10-én 18 óráig. A könyv saját weboldala a www.arculatesidentitas.hu címen érhető el.

(forrás: propono.hu)

frissítve (2009. 05. 13.): Múlt héten a végére értem. Néhol kicsit sok a marketing bulsit, és kevés a szöveget illusztráló kép; de összességében szép és tartalmas könyv, érdemes megvenni.

5 hozzászólás ehhez: „Arculat és identitás

 1. Sziasztok!
  Na volt valaki a bemutatón, vagy megvásárolta valaki a művet?
  Várom a véleményeket róla, ha vannak!

  Üdv: Attila

 2. Sziasztok
  Én elmentem a szerkesztőségbe előző hét pénteken és megvettem a könyvet.
  Sajnos időm még nem volt átnézni tüzetesebben.
  Pontosabban ma reggel átlapoztam a könyvet.
  Nekem tetszik, jó látni igényes grafikai munkákat egy csokorban.
  A könyv kivitelezése is igényes, legalább is számomra. Amint lesz időm kiolvasom.

  Üdv

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.