14 hozzászólás ehhez: „Webdesign: PS, AI, ID, FW?

 1. én főként fireworkst használok (kimaradt a címből az Fw =) ), az biztos, hogy sokkal egyszerűbb az eszköztára, mint a photoshop — mivel ezt szoktam meg, amikor valami “komolyabb” átlátszóság-trükkért vagy érdekesebb betűformáért a photoshopot elő kell húzni, az elég nehézkesen megy.

 2. Ja, még jó hogy itt fel vagyok iratkozva, így legalább nem felejtem el, hogy át akartam küldeni neked a WebTemplatePakkomat :-)
  De most megteszem.

 3. Webdesign egyenlő Photoshop. Mi más? :)

  Elolvastam a Proponos hozzászólásokat. Amit a PS szemére vetettek az abból fakad egyrészt, hogy talán nem úgy használják ahogy kellene. Az is igaz, hogy én közel tíz éve ezzel kelek és fekszek. Gyakorlatilag amit lehet billentyűkombinációval oldok meg. Ezzel bőven spórolok annyi időt, hogy az esetleges “nehézségeket” kárpótolja.

  Már nem emlékszem pontosan, de sokszor felmerült bizonyos formában, hogy több layer esetén egy módosítást illetően, az összesen el kell végezni azt. Nem kell. Számtalan módszer van erre, az egyik legkézenfekvőbb ha pl. kijelölöd az összeset és az erre adott módosítások az összesre érvényesek lesznek. Nem több pár mozdulatnál az egész. Teheted csoportokba is őket, használhatod a Copy és Paste Layer Style opciót, a lehetőségek adottak.

  Azt nem vitatom, hogy van amiben egyik program erősebb, a másik gyengébb. Sőt ha nagyon őszinte akarok lenni akkor azt mondom, már maga a kérdés (Webdesign: PS, AI, ID?) is rossz. mintha azt kérdezném, mi a jobb éhség ellen? A rántott csirke, a nokedli vagy a káposztás kocka. Nem vagyunk egyformák és különben is a végeredmény számít.

 4. [re=15506]Vale[/re]: Pótoltam a hiányt. Egyelőre ódzkodom egy újabb program megismerésétől, de ha még sok jót olvasok a Fireworks-ről, lehet hogy belevágok.

  [re=15507]xants[/re]: Köszi itt is!

  [re=15514]drzen[/re]: Szerintem azért nem rossz a kérdés, mivel itt nem egy eldöntendő vitáról van szó, hanem egy tapasztalatcseréről. Nyilván többféle lehetőség kínálkozik, és nincs egy olyan megoldás, ami mindenkinek a legjobb. A lényeg, hogy tanulhatunk egymástól. Nekem például az InDesign eddig eszembe se jutott volna, de a következő weblapot már lehet, hogy abban csinálom, mert tetszik az ötlet.

 5. Lehet én értettem félre. Úgy értelmeztem, hogy mi a jobb webdesignre. PS, AI, ID, FW? Ha ellenben, ki mivel tud könnyebben dolgozni, akkor ok.

  Nem tartom elképzelhetetlennek az InDesign vs stílustól weblap ötletét. Az viszont biztos, hogy a hatékonyság stílustól függ, attól mit szeretnél megvalósítani. Ha kész, megnézném. :)

 6. Nem értetted félre, csak kiegészíteném: neked mi a jobb webdesign-ra? Aztán a sok véleményből, tapasztalatból lehet tanulni. Ha kész lesz, megmutatom. :)

 7. Hello, nekem lenne egy kérdésem az illustratorral kapcsolatban. Két pont közé szeretnék rakni egy új pontot, úgy hogy pontosan középen legyen, mérés nélkül, azt meg lehet oldani?

 8. Végülis nem vagyok benne biztos, hogy ez kell neked, mert nem tudom, hogy mit értesz „pont” alatt. Ha egy vektorgörbe két pontja közé középre akarsz egy harmadikat, akkor arra tudtommal nincs gépi segítség, ki kell számolni. Ha viszont a pontok külön objektumok, akkor kijelölöd őket, és megnyomod az Align panel megfelelő Distribute Spacing gombját. lásd: 12. hozzászólás

 9. Igen az első kéne nekem, szerettem ezt a funkciót a corelben, de akkor megoldom az align-al. Csak reménykedtem hátha van valami könnyebb út. Köszi a választ, további szép sikereket.

 10. Bocsánat a félrevezetésért! Kipróbáltam, és a vektorgörbe pontjainál is ugyan úgy működik az igazítás, mint önálló objektumoknál. Na ez nekem is új volt, köszi, hogy rávezettél! :)

 11. En eddig csak PS-t hasznaltam webdesignhoz, egyeb kiadvanyokhoz altalaban illustratort hasznalok, de az indesign es a fireworks egyarant szimpatikus.
  Egy kerdes: valaki hasznalta mar a ps cs5-öt? Ha igen akkor erdekelnenek a tapasztalatok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.