Múlt hétvégén a korzikai fotóstúrára készülve nézelődtem egy MediaMarkt-ban memóriakártyák után. Egy 16GB-os SanDisk Ultra II SDHC memóriakártya éppen megfelelt volna az elképzelésemnek – leszámítva az árát (18 000 magyar forint), és azt a kis bosszantó, hologramos artisjus matricát.

Nem vettem hát meg, hazatérve utána néztem az eBay-en, és lám már 34 amerikai dollárért kapható az áhított mütyür. Vasárnap megrendeltem (e-mailben megköszönték), hétfőn elküldték (e-mailben megírták), és ma meg is kaptam. 18 000 helyett 8 000 forintért, 1 dolláros postaköltséggel és újabb 1 dolláros biztosítással együtt! Vicc ez az ország!

17 hozzászólás ehhez: „Memóriakártya az eBay-ről

 1. Honnan rendelted, hogy csak 1 USD volt a posta?
  Egyébként tényleg vicc, egy barátom szerint a konyhakésekre is kellene valamilyen adó, hisz minden tizedikkel egyszer megölnek valakit.

 2. „Price + Shipping: lovest first” szerint rendeztem a találatokat, és ez volt az első (aabbcc147 nevű seller). A levél amúgy Németországból érkezett.

  A papírra meg lehet hogy jogvédett tartalmat nyomtatok, azért is kéne valami extrát fizetnem. Persze nem csak az artisjus miatt ilyen drága…

 3. [re=15582]hal[/re]:
  ha jol emlexem 2003-ban vezettek be a papírra is.. uhogy ráéreztél..
  különben meg lehet vásárolni a kínai, orosz, román, szlovák piaci árusoktól is ahol engednek nekik teret..
  hajrá!

 4. Azért írtam, hogy vicc, mert szinte minden drágább nálunk – és sokszor nem is kicsit. Egy Canon EOS 450D például nem hiszem, hogy kínai hamisítvány lenne az eBay-ről, mégis mikor megvettem, ott jóval olcsóbb volt, mint nálunk (konkrétumokra nem emlékszem, de kb. 30 %-kal).

  A memóriakártya meg tök úgy néz ki, mint az eredeti, és kipróbálva a sebessége is a gyárié. Persze ki tudja mire képesek a kínaiak. ;)

 5. norbi,
  a matrica nélküli használatot nem hiszem, hogy bárki is korlátozná, korlátozhatná. Másrészt az EU egyik alapelve az áruk szabad mozgása. Ha jogom van kint megvenni és használni, akkor itt is.

 6. [re=15589]norbi[/re]: Dehogynem. Majd megjelenik az utcákon egy figura fekete bőrkabátban, egyik karján Artisjus, a másikon BSA feliratú karszalaggal és kicsavarja a turisták kezéből a fényképezőgépet, hogy a memóriakártyát kitépve belőle csalódottan konstatálja, hogy basszameg, a matrica a csomagoláson volt. Ha volt. És biztos ami biztos, leellenőrzi, hogy nem fényképeztek-e valami jogvédett tartalmat. Mondjuk Kozsócédét vagy ilyesmit.

 7. [re=15588]Dexter68[/re]: Csak most nézem: ha az enyém eredeti, akkor igen (nincs nálam másik, amivel összehasonlíthatnám a hátoldalát, ahol az enyémen a „Made in China” felirat olvasható).

  [re=15591]Dexter68[/re]: :D

 8. [re=15591]Dexter68[/re]:
  Nem arról volt szó, hogy hogyan ellenőriznek.
  Attól, hogy nem törik ki a kezét BSA-s mumusok, simán lehetséges lett volna, hogy törvénysértést követ el, aki matricázatlan pendriveot vásárol. Az, hogy nem így van, az más tészta…

 9. [re=15593]norbi[/re]: Jogomban áll Szlovákiában pendriveot vásárolni? Jogomban áll. pláne, hogy még házhoz is szállítanak.
  Jogában áll az Artisjusnak szlovákiában matricázni? Nem áll jogában. A macska rúgja meg! :o)))

 10. Nekem ezzel az egész matrica-mizériával csak az a bajom, hogy ugye a matricázással gyakorlatilag átalánydíjat fizetek a szerzői jog által védett tartalmakra. Ennek ellenére megy a picsogás, hogy a gonosz internetpatkányok letőtik a zenét és szegény zenei dógozóknak már nem fussa lábazatra sem. Pákó is már a Délhús Johnnyt kerülgeti és azt méregeti, hogy mennyi hátszín jönne ki belőle.

 11. Szomorú vagyok hogy ilyen létezhet. Egy félhivatalos szervezetecske tőlem olyan indokkal pénzt szedjen, amihez semmi közöm nincsen. Már egyszer leírtam, de a zenéimet emusic-ról, beatport-ról és nagynéha itunes-ról VESZEM. Elektronikus könvyeket (pdf, epub) az Apress/Oreilly/Packt-tól, meg még néhány kisebb online boltból. A munkáimat megvásárolt creative suite-tal és opensource IDE-kkel (netbeans, eclipse) készítem. Szóval ezeket szoktam a pendrive-omon az otthon és a munkahely között szállítani (bár ha nem sok a cucc, akkor egyszerűen email, vagy felrakom a tárhelyemre – szerencsére a dreamhost még nem kezdett el matricázni-).

  Most ezekhez mi a fészkes fene köze van ezeknek, vagy bármelyik magyar zenésznek, vagy az államnak? Miért nem szedünk súlyadót mindenkitől? Hátha majd egyszer vesz autót, és/vagy mert a többiek nem fizetik be. Elkeserítő hogy ilyen országban élünk.

 12. Csak sajnos a bjmatt-féle igazat senki nem fogja jogi úton érvényesíttetni. Ezt a forgalmazóknak kellene megtenniük, de ők kifizettetik a különbséget a fogyasztóval, így nem az ő gondjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.