Windows XP reinstall

Egy napos szopás. Remélem, ez volt az utolsó ilyen alkalom. Bízom a Windows 7-ben. :)


, , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

31 hozzászólás a(z) “Windows XP reinstall” bejegyzéshez

 1. bjmatt avatar

  Nekem is múlt héten dőlt be, lassú volt már egy ideje, meg rászabadult valami trójai és már nagyon nem volt kedvem pucolgatni. Most az osx-et próbálgatom itt pc-n, egyelőre oké minden, remélem átvészelem vele a win7 első szervízcsomagjáig, vagy az új osx-ig. :)

 2. pegazoo avatar

  [re=15612]bjmatt[/re]:
  Szeretnem megkerdezni, hogy pontosan milyen OSX-et tettel fel? Vmi hackintost vagy origit? Mert en virtualboxra probaltam osx-et szenvedni a Coda miatt, de az istenert nem ment.

 3. bjmatt avatar

  Hackintosht, iDeneb féle 10.5.5-ös verziót, teljesen jól megy minden. 10.5.6-ot is próbáltam, de azzal nem ment az alaplapi hálókártyámt, kext-eket hackelni meg semmi kedvem nem volt, úgyhogy megmaradok a 10.5.5-nél egy darabig. iLife nem érdekel, Java update különálló csomagban jött, szóval nekem ez most elég így.

 4. pegazoo avatar

  [re=15614]bjmatt[/re]: Koszonom! Ki fogom probalni mert semmi ertelmes alternativat nem talaltam a codara, edig az nagyon jo dolog.
  Egyebkent Win7-ben en is nagyon bizok, bar nekem a Vista is kezd logikusnka tunni.

 5. bjmatt avatar

  Vista-t hagyd ki bátran, én kétszer is adtam neki esélyt, de mindig törlés lett a vége. Hetest is ki szerettem volna próbálni még az osx előtt, de kétszer is belefagyott az installba, úgyhogy eldöntöttem, hogy megvárom a service pack 1-es verziót majd belőle. :)

  Coda-ban mi az ami annyira jó? Csak kérdezem, én is próbálgattam, de annyira nem fogott meg, bár biztos mindenki mást vár el egy editortól.

 6. pegazoo avatar

  Mar fent van a Vista, december ota es nekem adja. Stabil, romma lett hekkelve, de igy pl az explorer is elfogadhato, mar a Total Comannderrol kezdek lefele allni.
  Codaban meg az a jo, hogy jo!:) Gordulekeny, kenyelmes vele a melo. Sokkal jobb, mint egy DW vagy egy PSPAD vagy bami. Nincs tulbonyolitva es megis mindent el tudsz rola intezni.:) Tudom ezek nem tulzottan konkret dolgok, de egyszeruen csak jo a progi. Bar mostanaban Jelent meg az Espresso, ami elvileg szinten nagykiraly.

 7. norbi avatar
  norbi

  Áh, dehogy egy napos.
  Ha átgondolod előre a telepítések sorrendjét, és nem indítod mindíg újra a szgépet, mikor kéri, akkor nincs gáz. A vindóz (mondjuk úgy, a teljes rendszer) újratelepítése driverekkel, kisebb-nagyobb programokkal együtt max 1.5 óra. Nekem NAGYON kásztömizálva van a rendszerem (a saját eszköztáraktól kezdve a legapróbb beállításokig), és úgy is végezni szoktam 2 óra alatt. Jah, meg ugye rendben tartom. Nem az autó tehet róla, ha néha gumit kell cserélni.
  ÉS arról sem a windóz tehet, hogy a kreatíszujitnak pár emberöltő kell, míg feldöcög…
  Az xp reinstall nem egynapos szopás.

 8. Reb avatar

  [re=15619]norbi[/re]: hát Norbi nem tudom hogyan csinálod, de nekem (igaz 1,5-2-3 évenként) de sokkal több, mint 2 óra….eleve azért mert elő kell keresgetni stuffokat dvd-ről……nyilván ha az átgondolásba benne van az is, hogy kiteszem magam elé az asztalra, akkor nem annyi, de hát ritkán tudok gondolattal dvd-ket keresni :)
  summa summárum egy jó fél napot azért el lehet b#szni vele

  (ilyenkor szoktam mindig mondani, hogy na majd most ráküldöm az acronist….. aztán ez legközelebb 1,5-2-3 évenként jut eszembe)

 9. hal avatar

  [re=15619]norbi[/re]: Nekem igen. Mindig van valami váratlan fordulat. Pl. ütközik valamelyik driver valamivel, netről kell leszedni valami frissebbet (azért 2 év után illik), stb. Szóval nekem össze vannak gyűjtve a programok, amiket telepíteni kell, mégis főleg az előbb említettek miatt rámegy egy napom. Persze nem folyamatosan ezt csinálom 24 órán át, de a lényeg, hogy egy nemdolgozós napom szabadideje 100 %-ban ráment (és még másnapra is maradtak „váratlan fordulatok”).

  Persze az is hozzátartozik, hogy nem vagyok rendszergazda, sőt egy csomó mindenhez lövésem sincs a számítógép lelki életével kapcsolatban. Szóval ha okosabb lennék ezen a téren, nyilván hamarabb végeznék. De hogy az autós példádnál maradjunk, én ott is leginkább csak a vezetéséhez értek. Felhasználó vagyok, és nem is szeretnék több lenni.

 10. bjmatt avatar

  Szerintem érdemes arra törekedni, hogy alap-beállításokkal is “jól érezzük magunkat” a szoftverkörnyezetünkben. Persze ezt nem mindenhol lehet meglépni, de kiskapuk mindig vannak, pld firefox FEBE (mozbackup), profilmentések más szoftverekben és akkor tényleg pikk-pakk fel lehet húzni a rendszert bárhol.

  Én most elkezdtem használni erre a célra a Time Machine-t osx alatt, remélem beválik ha majd egyszer sok kerül migrálásra, vagy újratelepítésre.

  Bár most hogy váltottam xp-ről osx-re, ez is tökre simán ment. OSX fel, egyedül az egérdriver-emet tettem fel az oldalsó gombok használatához, aztán firefox profil import, skype, pathfinder, vlc, adobe csomag, flex, mamp pro, netbeans/aptana, filezilla (annak is van saját menthető profilja) és kábé ennyi. Rendszer felment 20 perc alatt, utána ezek kb 3 óra és minden működött.

 11. norbi avatar
  norbi

  Elárulom az én titkom:
  Van a D meghajtón egy Utils mappa. Benne szépen rendbe szedve a driverek, a programok (utilok) mint pl firefox. A drivereket néhanapján szokás frissíteni, szal azokból viszonylag újak vannak mindig. Csak végig kel futni a mappában lévő cuccokon, és “tádám”. Ne felejtsük: ez ugye a vindóz reinstall. Az általad használt “nagy” programok (grafikai, zenei, anyámtyúki) településének idejéről nem a vindóz tehet.

  Helyes, akarj felhasználó maradni. De ne akarj buta felhasználó maradni! Oké, csak sofőr vagy, de ne menj neki a fának, mert akkor elromlik az a fránya autó.
  Tartsd rendben a vindózt egy-két ingyenes segédprogrammal, ami magától helyrepofozza azt! Olyan, mintha attól javulna meg az autód, hogy néha kiporszívózod a belsejét.
  Én kb évente telepítem újra, és nem azért , mert kellene. Ugyanolyan tipp-topp egy év elteltével, mint frissen.

 12. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15624]norbi[/re]: Ha ugyanolyan tipptopp egy év után, mint frissen, minek telepíted újra? Az én xp-m kb. ugyanolyan tipptopp 3 évesen, mint frissen. Nem akarom újratelepíteni. Vigyázok rá.

  Nem az XP telepítése a sok idő, hanem az, amire összeáll egy olyan rendszered, amivel dolgozni tudsz. Mert a win. önmagában ugye szinte semmire sem jó. A driverek telepítése is elég sok időt elvesz, pedig össze vannak szedve. És még rakunk rá office-t, azt beállítjuk, hogy úgy működjön, ahogy nekünk jó, különös tekintettel pl. az Outlook-ra, rakunk rá Adobe progikat, amiknek a beállításait elég bonyolult összevadászni és átmenteni. Használunk betűtípusokat, ráadásul rendszerezve, kalibráljuk a monitort, megpróbáljuk a rajztábla beállításait visszaszerezni és mire az ember telepíti az összes kis szirszar progit, amit használ és beállítgatja úgy, ahogy megszokta és használni szereti, bizony lemegy a nap. Kétszer is.

 13. hal avatar

  Pontosan erről van szó – bocsánat, ha félreérthetően fogalmaztam.

 14. norbi avatar
  norbi

  Dexter: Újratelepítem, mert olyanom van. Csak mert csak. Lényegtelen. Sztem a lényeg, hogy évek múltán is lehet a rendszered nagyon jó állapotban, ha vigyázol rá.

  “Nem az XP telepítése a sok idő” :

  Windows XP reinstall

  Egy napos szopás.

 15. pegazoo avatar

  Nekem is konyvtarba vannak rendezve a szukseges progik, driverek, bar tematikusan. A backupolhato progik, mind auto mentodnek, igy uj rendszer eseten csak a cfg-ket kell atmasolnom. Dokisk, egyebek nem a rendszer particiora vannak mentve.
  Ezekkel egyutt ha van egy belott rendszered, amit tenyleg nem keves ido megcsinalni, csinalsz egy image-t es azzal el lehet elni par evig.

 16. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15630]norbi[/re]: »„Nem az XP telepítése a sok idő”: Windows XP reinstall Egy napos szopás.«
  De. A Windows XP reinstall azért egy-két napos szopás, mert nem tudom az XP-t reinstallálni úgy, hogy a többi progi és beállítás megmaradjon. Az XP reinstall olyan, mint amikor a közértben kiveszed a legalsó konzervet a gúlából.

 17. pegazoo avatar

  [re=15632]Dexter68[/re]: Igaz, igaz! Valoban ez van sajnos win-nel. A UNIX-oknal ez szerencsesebb, mert ilyenkor eleg csak a megadott konyvtarakat lementeni, amik a config fileokat tartalmazzak.
  Bar pl. most legutobb megprobaltam mindet scriptelni, ergo kulso fileba menteni, ami nem veszlik el. Ezek.bat, .reg formaban nyomjak es egy kattitnassal maris visszaallnak egyes verziok az adott kornyezetre.

 18. avatar
  Névtelen

  Dexter:
  Kicsit eltévedtél, mert a sok kis vacak, és sok nagy vacak program reinstallálása a szopás, és a sok idő, nem az XP-é. Az ikszpé csak egy oprendszer, nem várható el tőle, hogy telepítés után azonnal legyen egy komplett adobe suit telepítve.

 19. Reb avatar

  Ezekbe én valahogy nem bízom… előfordult már, hogy reinstall után nem pont ua az xp fogadott :) …
  ez az image dolog is csak addig működőképes, amíg a felvértezett rendszer újrahúzását nem úgy kezded, hogy akkor 3 progi uninstall, mert kijött újabb generációs belőle :S
  Ha csak driver van benne akkor az úgy 1-2 évig frankó, 0,5-1 órával beljebb vagyunk.

  Más: XP javítócsomagok? Én egy ideje nem engedek semmit pecselni az installba integráltakon kívül.

 20. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15637]Reb[/re]: Sztem, ha sp3, akkor ne peccselj. Az sp2 esetén sem biztos, hogy kell, ha megfelelő tűzfal/vírusirtó kombót használsz (természetesen nem a beépítettet).

 21. Pirga avatar
  Pirga

  Sziasztok, én egyszer telepítettem fel fullosan az xp-t, majd Ghost-tal készítettem róla egy mentést, így kb. 15 perc alatt felrakom a komplett új rendszert, csak a Windows és vírusírtó frissítéseket kell pótolnom.

 22. dtpx72 avatar

  Sziasztok

  Van valakinek ötlete, hogy Vistára milyen ps drivert lehet felrakni Ps íráshoz?

  Én nem találtam semmit… :(

  Nem kedvelem a Vistát, nem is használtam, de a notebookhoz amit veszek csak Vista van.

  Ez egy kényszerpálya.

  Előre is köszönöm.

  Üdv

 23. sanyez avatar

  Pont két hete írtad. Csak nem tart ilyen sokáig. :) Vagy megvárod a win7-et? :)

 24. hal avatar

  A DVD-CD írás még nem működik – igaz, erre Korzikán nem is volt szükségem. :)

 25. Molnár Attila avatar
  Molnár Attila

  Szia Hal!

  Várjuk az újabb postodat, szóval ha van időd, akkor …… :)

  Üdv

  1. hal avatar

   Oké, ha lesz időm (többek között a végére érek az 1159 db korzikai fotóm szelektálásának és adjusztálásának)… :)

 26. norbi avatar
  norbi

  Jó-jó, értjük, Korzikán voltál :P
  Szóval ezért “állt” a blogod…

 27. hzsé avatar

  nekem teljesen bevált a w7. eleinte a tálca megoldása volt fura (tudom, lehet állítgatni, de hagytam az alapon), de megszoktam, és tetszik minden egyes része a bétának, de már töltöm is lefele az rc1et. (;

 28. bjmatt avatar

  Én is a hetest gyógyítom már egy ideje, teljesen rendben van.

 29. hal avatar

  Én megvárom az első szerviz pakkot.

 30. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15712]hal[/re]: Én meg, hogy kapni lehessen :o)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: