Magyarország nem csak a magyaroké

Az OVB határozata:

Az Országos Választási Bizottság a kifogásnak részben helyt ad, és megállapítja, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján, valamint szórólapján szereplő „Magyarország a magyaroké” szlogen használata sérti a Ve. 3. § d) pontjában meghatározott jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

Az Országos Választási Bizottság megállapítja továbbá, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom megsértette a Ve. 3. § d) pontjában foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét, mivel a 178/2009. OVB határozattal és a felülvizsgálati eljárás során a Kvk. III.37.406/2009/2. számú legfelsőbb bírósági végzéssel alapelvsértőnek minősített, „Börtönbe Gyurcsányékkal!” szlogenű szóróanyagot a jobbik.hu honlapon jelenleg is elérhetővé teszi.

Az Országos Választási Bizottság a jelölő szervezetet eltiltja a további jogsértéstől.

(…)

Az Országos Választási Bizottság a beadványozó által megjelölt bizonyítékok alapján megvizsgálta a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján (jobbik.hu) elérhető választási szóróanyagokat. A kifogásolt „Magyarország a magyaroké!” kampányszlogennel kapcsolatban a testület az alábbi tényállást állapította meg. Az Alkotmány 68. § (1) bekezdése alapján „a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők”. E rendelkezés értelmében a jelenleg Magyarországon elismert 13 nemzeti és etnikai kisebbség valamennyi tagja a magyar társadalom része, államalkotó tényező. Ezen kisebbségek szempontjából kirekesztő, és az Alkotmánnyal ellentétes minden olyan megnyilvánulás, amely Magyarországot a magyar nemzetiségű többséggel azonosítja.

A sérelmezett választási szlogen a Bizottság megítélése szerint nem arra vonatkozik, hogy Magyarország a magyar állampolgároké, hanem egyértelműen nemzetiségi megjelölésként használja a „magyaroké” kifejezést. Ezáltal a Magyarországon honos nemzeti és etnikai kisebbségeket kirekesztő, alkotmányellenes tartalmat hordoz, amelyet nem befolyásol, hogy tényállításként vagy politikai véleményként van megfogalmazva. Az alkotmányellenes tartalmú, egyben a választópolgárokat – a magyarországi kisebbségek státuszára nézve –félrevezető szlogen alkalmazása a választási kampányban sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét.

OVB: menjetek a ***** *********! Forrás és további tragikomikus részletek a Vastagbőrön.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

3 hozzászólás a(z) “Magyarország nem csak a magyaroké” bejegyzéshez

 1. cimarcimar avatar

  Attól még Magyarország a Magyaroké! Szerencsére : )

 2. hal avatar

  Én sajnos nem így látom. Csak míg az OVB szerint Magyarország a benne élő kisebbségeké is (amivel egyet is értek, amennyiben az a bizonyos kisebbségi magyarnak vallja magát); én úgy látom, hogy Magyarország már jórészt a gyarmatosítóié.

 3. Fullb avatar
  Fullb

  Akármit határoz az elfogulatlannak nem nevezhető OVB, a választások tanulsága az, hogy az a kormány aki inkább a kisebbség érdekeit képviseli a többséggel szemben, az hamar kisebbségbe kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: