« előzmény

My Book® Essential Edition Tegnap megérkezett a második 1 TB-os WD My Book-om, amire éppen most másolom át a 356 GB-os archívumomat az ikertestvéréről. Bő fél év alatt jelentősen zuhant az ára, ha jól emlékszem, tavaly novemberben 40 000 Ft körüli összegért jutottam hozzá, most meg 29-ért hozták házhoz (egy ezres volt a szállítás).

Így már három WD My Book külső vinyóm van: az 500 gigás továbbra is a számítógépem belső merevlemezének másolata; a két 1 terrás pedig egymás „tükörképei” (lesznek), melyeken az archívumom pihen. Az elmúlt év adataiból kiindulva a következő 2-3 évre talán elég lesz a kapacitásuk – évi 200-250 giga fotó-videóval, és pár giga egyébbel számolva. Bár, hogyha veszek majd egy új fényképezőgépet (mondjuk egy Canon EOS 550D-t), az nyilván a 450D-nél nagyobb képeket fog készíteni…

10 hozzászólás ehhez: „Archiválás #3

  1. és akkor kapcsolod be, amikor archiválsz vagy folyamatosan mennek?
    Az enyém folyamatosan megy, de mivel e-satán csatlakoztatom, „rendes” wincsinek észleli a gép és egy leválasztás/visszakapcsolás restartot igényelne. Csak lehet, hogy egészségesebb lenne, ha csak akkor kapcsolnám be, amikor használnám.

  2. Igen, meg annyira nem is értek hozzá. :) Azt se tudom, hogy az alaplapom alkalmas-e rá. Szóval maradtam a számomra egyszerűbb megoldásnál.

  3. [re=15915]szened[/re]: Én azért nem tartom jobbnak a raidelt winyókat, mert azok gépen [i]belül[/i] vannak, így ha valami történik a géppel (pl. özönvíz, villámcsapás, betörés), repülhetnek azok is. A külső winyókat meg be lehet zárni a szekrénybe, mackóba, padlásra és csak archiváláskor elővenni. Persze egy raides külső az más.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.