Igazolással szavaztam, nem az állandó lakóhelyemen, tehát megszívtam. Vagyis csak kicsit, mivel velem volt Luca lányom, akivel fél óra sorban állás után előrepofátlankodtunk (nem voltunk egyedül, több kisgyerekes szülőnek volt hozzám hasonló vastag bőr a képén – hallatlan!). A hölgy aki elé bekéretőztem, közölte, hogy nem enged maga elé. De szerencsére nem volt már alkalmam megkérdezni tőle, hogy van-e gyereke, és hogy szerinte egy két éves emberkétől elvárható-e, hogy két órán át türelmesen sorban álljon; mivel az asztalnál ülő úr elkérte a papírjaimat.

Ha húsz év múlva létezik még Magyarország, és Lucának lesz szavazati joga, akkor a jelenlegi törvények szerint a 2030-as választásokon szavazhat majd először – de már most Ő dobta be a borítékot, benne két lepecsételt papírral, rajtuk egy-egy X-szel a Jobbik (és jelöltjei) mellett. Ahogy egy barátom írta: „kicsit balfaszok, kicsit ostobák de talán rugdossák majd a fideszt”. Egyébként ez a barátom azt is mesélte, hogy Pécsett egy ismerőse órákig állt sorban, mikor kijött az épületből egy ember, és közölte, hogy akkor most legyenek szívesek abc szerint rendeződni. Ha egy jövőbelátó tegnap ezt elmesélte volna nekem, nem hiszem el neki. De remélem, Luca is hitetlenkedve olvassa majd ezt húsz év múlva. Szebb jövőt!

4 hozzászólás ehhez: „Abszurdisztáni választások 2010

  1. Tényleg, az előző választások alkalmával hogy volt megoldva azok szavazása, aki nem az állandó lakóhelyük szerinti szavazókörzetben szavaztak? Mert sem ekkora tolongásra, sem erre a hülye „kapmánycsendkirály” játékra nem emléxem.

  2. Eddig azt hiszem bárhol lehetett igazolással szavazni; de legalábbis nem csak egy helyen kerületenként/városonként. Emlékszem, hogy régebben ugyan ott szavaztam igazolással, mint Feleségem igazolás nélkül. Kampánycsend meg egy vicc 2010-ben, az internet korában. Azt olvastad, hogy felmerült a gondolat, hogy a sorban állóktól összeszedik a mobilokat?

  3. [re=2075]hal[/re]: Olvastam… biztos felébredt volna bennem a makacsság és mondtam volna, hogy vegye el. Kabaré. Az elvtársaknak nem tűnt fel, hogy eltel 20-25 év. Bár ebből nyolcat simán letagadhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.