Backblaze: online backup

Backblaze logó

Gaba 2009-es örömei között találtam a Backblaze-t, ami évi 50 dollárért korlátlan online backup lehetőséget biztosít. Január 8-án elő is fizettem rá, és a múlt pénteken „már” be is fejeződött* a biztonsági mentés, mind a 241 698 fájlom (774 099 MB) megérkezett Amerikába. Azóta nyugodtabban alszom. :)

*Éjszakára mindig kikapcsoltam a gépet, kb. napi 17 órán át zajlott a backup; és volt egy elvesztegetett hónapom a Windows 7-re átállás miatt, melynek kapcsán újra kellett indítani a mentést.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

16 hozzászólás a(z) “Backblaze: online backup” bejegyzéshez

 1. kobak avatar

  Már egy ideje gondolkozom, s vacilálok a mozy és a backblaze között…

 2. hal avatar

  A Mozy-nál elég drága az a fél dollár per giga per hó, nem?

 3. Molnár Attila avatar
  Molnár Attila

  ejj ez nem is rossz ötlet, kár hogy nem az enyém volt :)
  Na majd áttanulmányozom ezt a dolgot én is, mert lehet benevezek rá, bár előtte még lokálisan kellene egy nagytakarítást végeznem, amire már nem is tudom mióta készülök, nehéz dolgok ezek :)

 4. hal avatar

  Az biztos, de hosszútávon megéri. :)

 5. lenardgabor avatar

  Én még mindig nagyon elégedett vagyok vele.

 6. hal avatar

  Ezt örömmel olvasom. Nekem sincs semmi okom panaszra. Egyszer volt szükségem online supportra, gyorsan válaszoltak; amúgy pedig minden hibátlanul működik.

 7. kobak avatar

  Akkor a Backblaze lesz a befutó nálam is. :-)

 8. dinnye avatar
  dinnye

  És a privacy, meg információbiztonság vajon hogyan és mennyire működik? Kicsit szkeptikus, meg paranoiás vagyok ilyen téren, hogy egy távoli gépen tároljak személyes adatokat, munkákat. Mert ugye ezeknél van leginkább szükség a backupra.

 9. hal avatar

  Lehet hogy túl könnyelmű vagyok, de nem gondolom, hogy visszaélnének az adataimmal (konkrétan nem néztem utána a privacy policy-nak) – ahogyan az se izgat, hogy a Google „elolvassa” a leveleimet.

 10. drzen avatar
  drzen

  Az, hogy a Google elolvassa a leveleidet az soha nem azért nem fontos mert neked nincsenek takargatni valóid és nem izgat az egész, hanem mert akkor mindenki máséval ezt teszi. Mindenki más pedig nem feltétlen úgy gondolkodik mint te.

  Más: Különben az mindig megmosolyogtat mikor az emberek azt gondolják az ő gépükön úgy sincs semmi légyeges, az ő kis pornó gyűjteményük úgy sem kell senkinek.. Hát az lehet nem, de ha az adataival vagy a gépéről követek bűncselekményt, az azért már érdekli mikor a fakabátok csengetnek az ajtón.

  Lehet, hogy nekem üldözési mániám van de eszembe nem jutna a személyes adataim felmásolni egy idegen szerverre.

 11. hal avatar

  Leegyszerűsítve: amíg remek szolgáltatásokat kapok, és nem tapasztalom, hogy visszaélnének a bizalmammal, örömmel veszem igénybe ezeket.

  Ha a gépemről bűncselekményt követnek el, és csöngetnek a fakabátok, az persze hogy érdekel – ezzel nyilván mindenki így van, de nem értem, hogy jön ez ide?

  Amúgy most kezdem olvasni Barabási Albert-László: Villanások – a jövő kiszámítható című könyvét, ebből idézek: „Manapság jóformán mindannak, amit teszünk, marad digitális lenyomata valamilyen adatbázisban. E-mailjeinket megőrzik a szolgáltatók naplófájljai, telefonbeszélgetéseink pontos időponttal ellátott adatai ott nyugszanak a telefontársaságunk hatalmas merevlemezein…”. Aztán ott van még az internethasználat, a bankkártya, a biztonsági kamerák felvételei, stb, melyek által min mind akarva akaratlanul megosztasz adatokat magadról. Persze lehet törekedni ezeknek a minimalizálására, de én pillanatnyilag úgy érzem, inkább a kényelmet választom (nyilván egy bizonyos szintig).

 12. drzen avatar
  drzen

  Világos. Amíg nem tapasztalod. Viszont ez “élesben” megy nem egy próba. ha tapasztalni fogod akkor már késő.

  Ha felületesen belegondolok, semmi olyan nincs a gépemen ami konkrétan kompromittálhatna. Aztán ha a mélyére nézek a dolgoknak, az égész életem össze lehet belőle rakni. Csupán kicsit kreatívnak kell lenni. Ha adsz nekem öt percet a google fiókodban, tuti találok olyan infót amit fel tudok használni.

  Úgy megy az oda, hogy eszembe jutott és leírtam. Szoktam ezt csinálni máskor is. :)
  Egyébként írtam, hogy “Más”, tehát nem szorosan a témához kapcsolódik. Persze annyiban igen, hogy backup. Az meg a gépeden lévő adatokról készít másolatot. Valahova.

 13. kobak avatar

  off: Barabásinak van új könyve. Irány a bookline! :-)

 14. hal avatar

  Akkor gondolom, olvastad a Hálózatokat. Én nem, de a szerző azt nyilatkozta, hogy ez nem egy Behálózva 2. Az 50. oldal után nekem egyelőre kicsit csalódás, elég nehezen bontakozik ki – no de várjuk ki a végét.

 15. Molnár Attila avatar
  Molnár Attila

  Most jelent meg egy cikk a 1stwebdesigneren az online mentésekről és ez a post jutott az eszembe róla, gondoltam megosztom a linket veletek: http://www.1stwebdesigner.com/development/backup-solutions-designers-developers/

 16. hal avatar

  Köszi szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: