Végtelenül szánalmas világ

Most, hogy „jobb hely lett a világ”* Oszama Bin Laden halálával**, és módosították a büntető törvénykönyvet*** (miközben cigány bűnözés természetesen továbbra sem létezik), nézzük és hallgassuk George Carlin-t a választásokról, e borzalmas színjáték egyik mozgatórugójáról:

http://www.vimeo.com/23011763

* Idézet Barack Obama, amerikai elnöktől.

** Tényleg meghalt? Létezett egyáltalán?

*** A jövőben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely riadalmat kelthet valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

19 hozzászólás a(z) “Végtelenül szánalmas világ” bejegyzéshez

 1. bazáros avatar
  bazáros

  Anarchista nihilista 68-as pöcs. Valószínűleg szétszívta az agyát. Isten nyugosztalja.

  Ismerjük honi követőit is “szavazz fasszal” jelszóval indultak harcba a 2010-es választások alkalmával.
  Egykutyázó (kétfarkú) hülyegyerekek.

  1. hal avatar

   Sajnos én is erre a következtetésre jutottam, mint ez az „anarchista nihilista 68-as pöcs”. Az úgynevezett politika nem más, mint egy botrányosan szar színjáték, az oszd meg és uralkodj jegyében. Kétfarkú kutyáékat pedig éppúgy zseniálisnak tartom, mint George Carlin-t.

 2. drzen avatar
  drzen

  Pontosan. A cigány bűnözés nem létezik. A bűnözés létezik és ha ennek bizonyos fajtáját egy etnikai csoport követi el az azért van mert iskolázatlanok és szegények. Az, hogy cigányok, nem fontos.

  Ahol én lakom nincsenek romák (sem a városunkban sem a környező falvakban). Sváb betelepültek képezik a lakosság nagyobb részét. Ellenben a fent emlegetett, a cigányságnak tulajdonított bűnözési forma nagyon is van. Csak nem a cigányok követik el őket.

  Sváb bűnözés lenne? :)

 3. hal avatar

  Nevezhetjük főként cigányokra jellemző bűnözési formának is, csak feleslegesen bonyolítjuk, a lényegen nem változtat, és csak az nem tudja, hogy miről van szó, aki nem is akarja tudomásul venni. És azt is nyilván mindenki tud(hat)ja, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, és minden sváb/magyar becsületes – ahogyan mindenki tud(hat)ja, hogy amikor azt mondom, Amerika lakossága elhízott, nem arra gondolok, hogy minden egyes amerikai polgár dagadt.

 4. drzen avatar
  drzen

  Tökéletesen igazad van, azonban ez egy kényes kérdés és pontosan kell fogalmazni. Ebbe a pontatlanságba régebben már sokan belehaltak.
  Az, hogy te tudod, nem jelenti azt, hogy tudja más is. Pontosabban szólva nem akarja tudni.

 5. bazáros avatar
  bazáros

  [re=19867]hal[/re]:

  Az úgynevezett politikusokat zavarjuk el azonnal, és helyettük jöjjenek mondjuk a pékek, választások nélkül, közfelkiálltással? Onnatól kezdve, ők a politikusok. Aztán? Mi történne? Na ugye.

  Hogy ezek a sértődött balos szarkavarók zseniálisak lennének? Az állandó huhogásukkal, cinizmusukkal, a valódi értékek állandó megkérdőjelezésével? Az ilyen Cohn Benditek, Carlinok, Joska Fischerek (68-as libsi pöcsök) miatt került mára Európa a tönk szélére. (Ezek a 68-as füves pöcsök tíz esztendő elmúltával már véleménymegmondók, pénzemberek, miniszterek, médiagecik. Fodrásznál voltak, átöltöztek, és tovább pusztítanak.)
  Hogy szavazz fasszal, mert a mi hajónknak már úgyis mindegy? Mert nekünk igazából nincs is hajónk?
  Zseniálisnak gondolod akkor is őket, amikor a magyarsággal, a Szent Koronával viccelődnek ezek a véglények?
  Én már régen kinőttem ebből a butaságból, köszönöm nem kérek az állandóan károgó ostobákból.

 6. bazáros avatar
  bazáros

  [re=19869]drzen[/re]:

  “azért van mert iskolázatlanok és szegények”

  Ez az egyik fő probléma. Hogy nem akaródzik a fajtájának iskolába járni. Így aztán írni, olvasni sem nagyon tud, beszélni is alig. Milyen munkát kellene adni az ilyeneknek?

 7. drzen avatar
  drzen

  [re=19878]bazáros[/re]: Igen ez. A megoldás viszont nem az erőszak és nem épülhet sztereotípiákra. Abban különbözünk, hogy a cél nem szentesítheti az eszközt.

 8. hal avatar

  [re=19877]bazáros[/re]: Úgy van, zavarjuk el őket, az ég világon semmi szükség a szarkeverő parazita politikusokra. Pékek se kellenek helyettük.

  Ha nincs értelmes alternatíva, akkor igen, inkább szavazz fasszal, vagy ne is szavazz. Szerinted van értelme? Nagyon vártam az mszp távozását, és most a fidesz dühít minden nap más faszságokkal. Másképp csinálják, de a lényeg változatlan: megy a színjáték, keverik a szart, tömik a zsebüket (és a megbízóik/haverjaik zsebeit), miközben szívják a vérem, és érdemi változás pozitív irányban nem történik.

  És szerintem bármiből lehet jó és rossz viccet is csinálni.

 9. drzen avatar
  drzen

  Említette bazáros a Szent Koronát. Nekem nem jelent (igaz tiszteletből nem) semmit. Annak ellenére, hogy Magyar vagyok. Mert ha jelentenie kellene, akkor korántsem csak a múltba révedő bezzeg akkor minden szebb volt jut az eszembe róla. Épp ellenkezőleg.
  Az értékek az erkölcs nem a múltban gyökeredzik, bármennyire is kényelmes lenne csak leporolni egy régi ereklyét. Ezek itt vannak bennünk, azok keresik a halottak között akiknek nem volt soha.

 10. bazáros avatar
  bazáros

  [re=19880]hal[/re]:

  Ne haragudj, nem áll szándékomban megbántani téged, de ez a “zavarjuk el az összes politikust” egy nagyon egyszerű kocsmapolitizálás, semmi más. Mégis, kik hoznának akkor törvényt, kik tartatnák be azokat, ki működtetné az államot? Senki? Illetve “mindenki”? Magától menne minden, méghozzá a legnagyobb rendben és egyetértésben, miközben mindenki azt csinál, amit akar?
  Ugyan már. Én rendet szeretnék, nem pedig anarchiát. Éppen ezért gondolom úgy, hogy igen, van értelme.
  Ezeket a hamis és destruktív prófétákat pedig kerülni kell. Mondom ezt úgy, hogy magam is azt látom, alaposan meg van vezetve a jónép, jól kitalálták nekünk a játszóterünket, de a valódi értékek elvetésével, cinizmussal, viccesnek gondolt rajzolt faszokkal “lázadva” csak a saját kis terünket piszkítjuk még jobban össze, a háttérhatalom legnagyobb megelégedésére.

 11. bazáros avatar
  bazáros

  [re=19879]drzen[/re]:

  “A megoldás viszont nem az erőszak”

  Persze, hogy nem. Mégis szinte naponta lopnak, rabolnak, vernek, lincselnek. Sajnos a többségük ilyen. Beilleszkedésre képtelenek. Integrálusuk reménytelen. Nem akarják.

 12. bazáros avatar
  bazáros

  [re=19882]drzen[/re]:

  “Az értékek az erkölcs nem a múltban gyökeredzik”

  Hát hol? A jövőben? Jó sok balgaságot összehordtál, olvass kevesebb Magyar Narancsot .

 13. drzen avatar
  drzen

  [re=19885]bazáros[/re]: Már csak ilyen balga vagyok. :)

 14. hal avatar

  [re=19883]bazáros[/re]: Ebben a formában egészen biztos vagyok benne, hogy nincs rájuk szükség. Sokkalta több a káruk, mint a hasznuk. Persze meg kellene valahogy oldani az általad említett problémákat, esetleg gépekkel (lásd a Zeitgeist 3. részében), nem tudom. De az nagyon irritál, amikor folyamatosan azt látom, hogy bár állítólag mindannyian egyenlőek vagyunk de a politikusok mindig és egyre inkább egyenlőbbnek érzik magukat, és vastag bőrrel hozzák meg a számukra és a hatalmon maradásuk számára előnyös döntéseket. És csak ez számít nekik, semmi más. (Nyilván tisztelet a kivételnek, akárcsak a cigányoknál.) Ez így egy nagyon beteg, elcseszett rendszer. És aki ezt nyíltan kimondja, szerintem nem feltétlen destruktív próféta.

  Egyébként érzem és értem, hogy van igazság abban, amit írsz, de én inkább a pozitív hozadékát emelném ki az efféle „megmondásoknak”: talán rányitja néhány álomban szendergő emberke szemét arra, hogy egy álszent, hazug színjáték szereplője, és ezáltal lassanként egyre többen akarnak majd változtatni ezen.

 15. rbcnd avatar
  rbcnd

  Cigány bűnözés csak ott nincs, ahol nincsenek. Éltem én is D.túlon sok évig, tudom, milyen, amikor nincsenek, /a svábok teljesen európaiak, az nem számít/. Viszont Bihar az félelmetes, aki nem ilyen helyen él nem tudja, milyen félni a cigányoktól, meg azt el se hinnétek, hogy errefelé a magyarok sem tudnak írni, olvasni, az idősebbek nagy számban nem, a fiatalok azért szerencsére iskolázottabbak.
  Saját szakmám alapján azt mondhatom, hogy léteznek jó oldal is, pl. a törvényhozók, akik olykor értelmes paragrafusokat fogalmaztak meg a törvényekben. Vannak ott is hülyeségek, én most egyedül a műszaki tv-ekre gondolok, amiben szintén vannak furcsaságok, de jó pont is.

 16. Grubi avatar
  Grubi

  Bazáros írásaiban sok igazság van. Én szeretem Carlint, de ezzel együtt azt is tudom, hogy óvatosan illik vele bánni. Aki nem tud a sorok között olvasni annak valóban veszélyes lehet, mert szavaiból nehéz erőt meríteni. Nagyon negatív és nagyon reményvesztett a mondanivalója. És lehet, hogy szándékosan.
  Pl:” Nincsenek olyan pozitív emberek, akik mondjuk egy nemzet élére állnának.” Ez hazugság. Léteznek olyanok szép számmal, csak éppen nem juthatnak be bizonyos körökbe, mert még idejekorán kicsinálják őket. Szóval ez csúsztatás, amivel simán megvezeti az embereket. Kicsit olyan mint Hofi, akit nem szerettem soha. Mi volt Hofi lényege? A nép feszültségének levezetése. Nem egyszer pofán köpte szép szavaival a magyarokat, de ők tapsoltak neki és nem vették észre, hogy, amit Hofinak szabad azért másnak kötél járt. Persze a magyarok nagy humoristája titkon Czinegével vadászott helikopterről mondjuk pont a Gemenci erdő közepén. :-O Bruhahaha.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Czinege_Lajos ( a gyengébbek kedvéért)
  Röviden gecik és korruptak a politikusok, de ti még sokkal-sokkal nagyobb gecik lennétek, úgyhogy miután megtapsoltatok húzzatok haza a picsába és fogjátok be a pofátokat. Addig én zsebre vágok 25 000 dollárt a fellépésért. :-O
  Ha már szóba került a Szent Korona…meg a múlt. Nem is tudom mit mondjak rá. Talán azt hogy segíts magadon és az Isten is megsegít. Lehet szentkoronázni, lehet a nagy és gazdag múltunkat felhozni, de mégis a jelenünk el van baszva. Jobban örülnék annak ha ez fordítva lenne. Persze ez elsősorban nem a balga magyarok bűne, akiket úgy igazából a Kiegyezés óta(1867) basznak át minden évben a palánkon. De ki tudja a megoldást? Alulról építkezni? Reménytelen mert minden hatalom a kezükben van. A jövő háborúit kémcsövekkel és manipulált információval vívják majd meg. Nincs az a kezdeményezés, amit ne húznának át egy egyszerű tollvonással. Ha netán jönne egy igazán nemzeti kormány, akkor is minimum 20 évbe telne míg felnőne egy normális generáció. Mert szerintem az igazi reformokat már alsó tagozatban el kéne kezdeni és nem a jelenlegi szarfos liberális genyát kéne nyomatni, mert attól csak zombi lesz a gyerekből.
  Voltam én már sok klub tagja. Mindenhonnan kifordultam, mert egy idő után átláttam a siralmas lényegüket és nem kívántam közösséget vállalni velük.
  Egyre gyakrabban szemlélem magamat és az emberiséget kívülről. Úgymond “univerzális” szemmel. Nem is olyan régen volt egy kis hullámocska, (a planétánknak icipici) ami igen nagy galibát okozott. Itt van több milliárd idióta ezen a sárgolyón és napról napra zabálja annak minden szépségét, minden kincsét. Mi meg ezen felül fasisztázunk, magyar narancsozunk, liberálisozunk és nyomatjuk ki magunkból a sok faszom cimkét. Ez nagyon szánalmas. A patkányok ha elszaporodnak tömegesen követnek el öngyilkosságot. Talán ezt kéne nekünk is tenni. Bármi is történjen az emberiséggel rászolgáltunk minden büntetésre. Ez hótziher.
  Bocs a kárlinos végkifejlettért. :-O

 17. hal avatar
 18. Grubi avatar
  Grubi

  “Egy jó ideje az előadásaim három forrásból táplálkoznak. Az első az angol nyelvvel kapcsolatos: szavakból, kifejezésekből, szólásokból, abból, ahogy mi is beszélünk. Második forrásom, akárcsak a legtöbb humoristának, a “mi kis világunk”; olyan dolgok, melyek nap mint nap megesnek velünk: ennivalóink, háziállataink élete, kapcsolataink és más hasonló ártalmatlan gondolatok. A harmadikat pedig úgy hívom, a “nagyobbik világ”. Ezek a háborúk, a politika, a halál, a társadalmi ügyleteink.
  Az első két terület önmagáért beszél, de a nagyobbik világunkat illetően hadd ejtsek néhány szót:
  Örömmel mondhatom, hogy nagyon kevés dolog van ezen a világon, amiben hiszek. Amikor a humoristák politikai, társadalmi kérdésekről beszélnek műsorukban, akkor nem tudom nem észrevenni, hogy mondanivalójuk arra az alapvető hitre épül, hogy korábban valahogy jobban ment a sorunk, és egy kis erőfeszítéssel rendbe is rakhatnánk a világot. Kiutat, megoldásokat keresnek, és drukkolnak, hogy úgy menjen a világ sora, ahogy szerintük kéne, de ez szerintem szükségképpen korlátozza mondanivalójukat és hangnemüket. Tehetséges és humoros emberek, de így nem többek a csupán saját megoldásaikat hangoztató papagájoknál.
  Engem nem kötnek ilyen célvezérelt világnézetek. Րszintén megmondva, leszarom, hogy mi lesz ezzel az országgal, vagy akármelyik másikkal, ha már erre járunk. Szerintem ez már egy régóta lefutott meccs, ami már akkor eldőlt, amikor a papok és a kalmárok kezébe került a gyeplő, és most már csak másodhegedűsök vagyunk a végefőcímben. És igazából ez az, amit olyan mókásnak találok: ahogy a lefolyó körül lassan körözünk, mi, egykor ígéretes fajta; eközben meg nő az egyre szánalmasabb és elkeseredettebb hit ebben az országban, hogy tényleg van valamifajta “Amerikai álom”, ami persze teljesen megalapozatlan.
  Ha érzelmileg leválunk róla, akkor egészen mulatságossá válik az emberi kultúra hanyatlása és bukása. Én mindig is tisztes távolból figyeltem az eseményeket, mert tudtam, hogy nem tartozom közéjük. Sosem voltam közéjük való, és nem is leszek. Teljesen mindegy, hogyan definiáljuk, nem tartozom a közösségbe. Legyen szó a bolygóról, a fajról, rasszról, nemzetről, államról, az egyházról, a pártról, a szakszervezetről, a klubról, társaságról, a szomszédainkról, a helyi fejlesztési tanácsról – engem ezek nem érdekelnek. Szeretem és becsülöm az egyes embereket, akikkel találkozom, de utálom és megvetem a közösségeket, melyekkel szimpatizálnak, és ahova tartoznak.

  Szóval, ha bármi olyasmit hallanának tőlem, mely egy adott politikai oldalnak kedvez, vagy az ő szekerüket tolná, akkor hajítsák sutba a politikai részét. Az egész ügy számomra egyedül azért fontos, hogy megmutathassam, mennyire elkúrtuk, és nem azért, hogy világmegváltó ötleteimet önök elé tárjam. Ne keverjenek össze azokkal, akik még egy hajszálnyit is reménykednek. Szeretem elmondani, hogy is állnak a dolgok, és nem érdekel, hogy is kéne lenniük. Az meg aztán végképp nem célom, hogy rendbe hozzam a dolgokat. Őszintén hiszem, hogy ha azt gondolod, van megoldás, akkor te is a probléma része vagy. Az én jelmondatom: Picsába a reménnyel!

  Utóirat: Ha kíváncsiak, elmondanám, hogy jómagam egy hosszú, boldog házasságban és szerető családban élő, örömtől duzzadó egyén vagyok. A karrierem sokkalta magasabbra ívelt, mint legmerészebb álmaimban is gondolhattam volna, és a mai napig emelkedik. Személyemet illetően optimista vagyok, de minden egyebet illetően szkeptikus. Ami egyesek számára méreggel telinek hangzik, az valójában együttérző megvetés. Saját fajtámra a csodálat és a szánalom elegyével tekintek, és a pusztulásukért szurkolok. És kérem, ne keverjék össze álláspontomat a cinizmussal: az igazi cinikusok azok, akik azt mondják maguknak, hogy minden rendben lesz.” (George Carlin)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: