Hitelkártya okosan

Sovány, de mégiscsak vigasz, hogy miközben a folyó- és vállalkozói számlámon minden egyes tranzakció után forgalmi jutalékot fizetek a banknak (mert nekik nem elég, hogy használják a pénzem, és éves – vállalkozóinál havi – díjat is fizetek); legalább a hitelkártyámat úgy használom, hogy egy kis pénzt visszaszedek a tőlük.

A kiindulás: hitelkártyára szükségem van, mert az internetes vásárlásokhoz dombornyomott kártya kell. És ha már így alakult, és a figyelmembe ajánlották a pontgyűjtő akciójukat, kihasználom a lehetőséget:

 • Mindent, amit csak lehet, hitelkártyával vásárolok, csak ott fizetek készpénzzel, ahol másképp nem lehet.
 • Minden hónap 15-éig kamatmentesen fizethetem vissza az előző havi tartozásom, amit rendszeresen meg is teszek.
 • A pontgyűjtő akció keretében minden hitelkártyáról elköltött 100 forint után 1 pontot kapok, mely pontok számával egyező forint összeget jóváírnak a számlámon, amikor ezt telefonon kérem.
 • Tehát folyamatosan a bank pénzét használom, és ezért még pénzt is kapok tőlük.

Persze tudom, hogy az akció lényege a rászoktatás a hitelkártyás vásárlásra, és ha kellően figyelmetlen (vagy balszerencsés) vagyok, egyszer majd elfelejtem (vagy nem tudom) visszafizetni időben a pénzt, aztán máris elkezd ketyegni a brutális kamat. Résen kell lenni – mint mindig.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Hitelkártya okosan” bejegyzéshez

 1. netman avatar

  Hihetetlen gazfickók ezek a bankok!

  Elveszik a kereskedőtől a kártyalehúzásonkénti 2-3 százalékot és a havidíjat a terminálok üzemeltetéséért, ezen felül egy zsák pénzt kérnek az ügyfeleiktől a kártyáik használatáért, ugyanennyit a bankszámláik kezeléséért, további összegeket zsebelnek be tranzakciós díjak címszó alatt (hiszen tényleg sokba kerül, hogy az egyik szerverükön megváltozik 5 bitnyi adat), aztán ők könyörögnek segélyért az általuk okozott gazdasági válságban.

  Szeretjük a bankokat. Meg is értem, hogy örömmel tölt el, ha némi pénzt kicsikarhatsz tőlük. :)

  (Az már megint más kérdés, hogy vannak olyan arcátlanok, hogy az ügyfeleiknek abból a pénzből osztanak, amit a bolttól levonnak. Aztán lehet, bennem van a hiba, csak én a másik oldalról szemlélem mindezt. :))

 2. hal avatar

  Pofátlanok, az biztos, kár hogy ma már szinte kikerülhetetlenek. Az éves/havi díjaikkal nincs semmi bajom, hiszen igénybe veszek egy szolgáltatást, fizessek érte. De a leginkább vérlázító, amit te is említettél: a tranzakciós díj a (majdnem) semmiért. Meg persze az általuk illetve a nekik fizetett kamatok közötti aránytalanság, és még lehetne sorolni…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: