Fogadalom

Ezennel fogadom, hogy tapétát soha többet nem próbálok saját kezűleg a falra ragasztani.

Egy 7 négyzetméternyi falfelület leértékelt (egyébként nagyon szép) tapétával történő borításával próbálkoztunk. Mikor már majdnem kész volt, inkább leszedtük az egészet, mert olyan ronda volt (nagyrészt a tapéta silány minőségének köszönhetően).


, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

8 hozzászólás a(z) “Fogadalom” bejegyzéshez

 1. suexID avatar
  suexID

  A tapétázás önmagában még nem egy nagy műsorszám, ellenben ezek az utóbbi tíz évben az országba behozott tapéták az ördög termékei. Iszonyatos, hogy simára glettelt, alaposan előkészített falfelületre művi pontossággal felragasztott tapéta 10 perc múlva felpúposodik, felpöndörödik, lekonyul és elcsúszik. A vicc kategóriába tartozik, hogy a 20-25 évvel ezelőtt vásárolt és félrerakott tapéta a mai napig tökéletesen felragad a falra, csak ezek az új és minőségi termékek másznak le.

 2. Kati mama ! avatar
  Kati mama !

  Szia Zsoltika ! Ez nem olyan nagy kudarc még sikerülhet .
  Jó munkát és a Lucának lehet sikerülne mert ügyesen festett.
  Szép napot puszi mindenkinek .Kati mama

 3. hal avatar

  [re=20122]suexID[/re]: Nincsenek nagy tapasztalataim, de ez tényleg a vicc kategória volt: valami műanyag szerű (textil hatású) anyagból van a tapéta, amit ha megfogsz vizes (tapétaragasztós) kézzel, akkor az eredetileg sötétbarna színe látványosan kifakul. Aztán: a tapéta elég vastag, tehát nehezen „formázható”, a hordozója pedig vajszínű, átlapolva nem lehet föltenni (már csak a vastagsága miatt se, de ráadásul nem is ragadnak egymásra); tehát LEHETETLEN szépen összeilleszteni. Azokkal, akik ezt a silány szart „kifejlesztették”, napi 8 órában, évi 365 napon társadalmi munkában ragasztatnám a falra a tapétájukat.

  [re=20123]Kati mama ![/re]: Köszi a bíztatást Katimama, de ez már eldőlt, hogy reménytelen (indoklást lásd fentebb. Persze lehet, hogy Lucának jobban menne. :) Köszi, puszi, szép napot neked is!

 4. norbi avatar
  norbi

  +1
  A tapétázás nem embernek való. Majdnem olyan rossz, mint mikor nő miatt szenved az ember :)

 5. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Nekem már van némi (igen kevés) tapasztalatom:
  – ha a tapéta nedves lesz, megváltozik a színe, de ez nem baj, mert ha kiszárad akkor (optimális esetben) visszaváltozik.
  – mintás tapétát nem ragasztunk átlapolva, mert akkor a lapolások miatt csíkos lesz a fal, hanem eltoljuk addig, amíg nem pásszol a minta és szorosan egymás mellé szuszakoljuk a csíkokat.

  De ha ez megnyugtat, valószínű, hogy egy tapétázó mester legalább így szenvedne az Indesigntól vagy a WordPresstől :o)))

 6. hal avatar

  [re=20127]Dexter68[/re]: Ezeket én is tudom, de az említett okok miatt nem lehetett szépen megoldani. A fakulás ideiglenességében mi is reménykedtünk, de hiába…

 7. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=20128]hal[/re]: Akkor nem az optimális esetet fogtátok ki. Nem marad más hátra, mint a fal {div}-jéhez definiálni css-ben egy jó kis backgroundot ;o)

 8. hal avatar

  [re=20130]Dexter68[/re]: Hát a lehető legfinomabban fogalmazva nem optimális – valószínű ezért volt leértékelve. Jaja, definiálok majd egy repeat-y-os mintát. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: