Múlt hétfőn kaptam egy új számítógépet a munkahelyemen – ezúton is köszönet érte –, melyen külön örömömre már a 8-as Windows volt telepítve. Régóta kíváncsi voltam rá, érdeklődve kezdtem el bökdösni. Bő egy hét tapasztalatait tömören így tudom összefoglalni: értetlenül állok (ülök) előtte.

Nagyon tetszik az alap koncepció, a flat dizájn (végre kukázva a hatalmas és gusztustalan drop shadow-k és outer glow-k), és a törekvés az egységességre a különböző eszközökön (PC, telefon, tablet). De sajnos a Microsoft úgy tűnik, továbbra se igazán ismeri a felhasználóbarátság fogalmát, és képtelen volt következetesen végigvinni az imént említett remek koncepciót. Csak néhány példa:

  • átállíthatatlanul átlátszó a tálca (nem csak engem zavar),
  • átállíthatatlan az ablakok címének színe (így egy sötét téma színt beállítva olvashatatlan rajta a majdnem fekete szöveg) – és ez még a 8.1-ben is így van (annak ellenére, hogy ez is nyilvánvalóan nem kevesek problémája),
  • néhol réges-régről ottfelejtett grafikai elemek, ikonok bukkannak elő,
  • az új, csempés kezdőképernyő nem a „régi” asztal helyett van, hanem „azon kívül” (előbbiről elérhető utóbbi) – így a Windows 8 olyan, mint egy régi könyv, amit a régi borítóját meghagyva kötöttek be újra egy szebb, új borítóval (vagy mint egy szépen becsomagolt, sokat sejtető ajándékdoboz, amiben egy másik, régebbről ismerős, csúnyább doboz van): elkerülhetetlen csalódás.

7 hozzászólás ehhez: „Windows 8

      1. Control Panel\Appearance and Personalisation\Personalisation\Colour and Appearance Change the color of the windows border and taskbar és kiválasztasz egy színt.

    1. Igen, szokták mondani, hogy minden második Windows a jó (jobb): XP és 7-es jó (volt), Vista és 8-as kevésbé. Talán a következőbe kevesebb baromságot építenek be / hagynak ki…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.