Mandroid 3 év után újratöltve

Kobak 3 év után ismét megkeresett a négy kérdéssel: ki vagyok és mit csinálok, milyen hardvert használok, milyen szoftvert, és milyen lenne számomra az álom setup?

Érdekes volt visszanézni a 2010-es válaszaimat. Egyrészt az első és utolsó kérdésekre ma se nagyon tudtam mást válaszolni mint akkor. A fényképezőgépem is változatlan azóta (éppen akkor cseréltem le) – de a fotós szokásaim már nagyon is megváltoztak. Ahogy az aktuális válaszaimban is írtam: egyre inkább a (két éves) telefonomat használom családi fotózásra, videózásra.

A számítógépemet egy éve cseréltem le, és ami a szoftvereket illeti, az egyik legfontosabb változás, hogy azóta Creative Cloud előfizetéssel használom az Adobe termékeit (Lightroom, Bridge, Acrobat, InDesign, Photoshop, Illustrator, Dreamweaver), és csak jogtiszta szoftvereket telepítek a gépemre. A másik a zenehallgatási szokásaim változása: mára szinte kizárólag interneten keresztül fogyasztok muzsikát (Deezer, Google Play Music, és legújabban Spotify).

A legnagyobb változás pedig a telefonomon ment végbe. Három éve az Android 1.5 futott rajta, és a 2.1-et vártam nagyon; ma 4.3-as verziót használva várom a 4.4-et. Három éve szinte csak a gyárilag telepített szoftvereket használtam – mára külön kategóriában számolok be itt is az általam használt, folyamatosan fejlődő, jobbnál jobb alkalmazásokról.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: