Androidos alkalmazásaim #7

Következzen az őszi szemle – március óta ezeket az Android alkalmazásokat telepítettem a telefonomra:

androidos_alkalmazasaim

  • Adobe Photoshop Lightroom – továbbra is az asztali gépemen adjusztálom a fotóimat, és ezen a szokásomon akkor se változtatnék, ha lenne tabletem (nyilván nem véletlenül nincs), szóval csak kipróbáltam a mobilomon – de mindettől függetlenül a bejegyzés végén található videóban látottak nagyon szimpatikusak.
  • HERE Maps – nem értem, miért hagytam ki a tavaszi listából, hiszen már egy éve ezt használtam navigációként Münchenbe utazásunkkor. Túl azon, hogy offline navigációhoz egyszerűen letölthetők benne komplett országok, a legjobban azt szerettem benne, hogy mutatja az éppen érvényes sebességkorlátot. Mindezek ellenére alapértelmezésben maradtam a Google Térképénél, ami számomra jobban kézre áll, egyszerűbben kezelhető és felhasználóbarátabb.
  • MORECAST Pro Időjárás – annak ellenére, hogy ott a Pro a nevében, ingyenesen letölthető, és tényleg profi, német precizitással, kifejezetten csinos külsővel jelzi előre a várható időjárást (a precízségnek némiképp ellentmond, hogy az egy hetes előrejelzés a „9 nap” fülre bökve érhető el – de ez legyen a legnagyobb baj). Mióta telepítettem, már nem használom a Yahoo! időjárást, ami után egyedül a változatos, Flickr-ről válogatott háttérképek hiányoznak.
  • Office Lens – „Az Office Lens méretre vágja, feljavítja és olvashatóvá teszi a rajztáblákról és dokumentumokról készített képeket. Segítségével a képeket PDF-, Word- és PowerPoint-fájlokká alakíthatja, sőt, a OneNote-ba vagy a OneDrive-ba is mentheti. Az Office Lens az Ön zsebben hordható képolvasója.” – ez annyira megtetszett, hogy miután olvastam róla, rögtön telepítettem ezt a Microsoft alkalmazást, de azóta se használtam, mert nem volt rá szükségem.
  • VLC for Android beta – a lista másik kakukktojása (vagy akkor már nem is az?), amit már közel egy éve is használtam Eckhart Tolle könyvének hallgatására – és azóta is más hangoskönyvekhez. Teszi a dolgát, nincs vele bajom.
  • YUMMBER – közösségi fuvarozás ihlette közösségi vendéglátás, avagy nézd meg, ki és mit főz a közeledben, és ha tetszik, egyél nála (vagy főzz te, és tedd közhírré az alkalmazásban). Az ötlet nagyszerű, és nekem is eszembe jutott már tavaly nyáron, de van egy magyar csapat, aki ezt meg is valósította – sajnos sok kívánnivalót hagyva maga után, talán ezért is (és biztos a „bankkártyával fizetek alkalmazáson keresztül” iránti bizalmatlanságból is) kevés a Yummberező (most éppen 5 fazekat látok a térképen, ebből 4 budapesti, és mindegyik csak későbbre vonatkozó ajánlat). Pedig az ötlet jó!


, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: