A Windows 10-ben érthetetlen okból eltüntették a gyors elérésből a legutóbbi elemeket. „Helyette” a Quick access alapértelmezetten a legutóbb használt fájlokat és a leggyakrabban használt mappákat mutatja, megint csak érthetetlen okból megváltoztathatatlan sorrendben (pedig a dátum szerinti rendezés igen jól jönne, ha már nincsenek legutóbbi elemek – legalábbis alapértelmezetten).

Tavaly a saját gépem esetén ezt a problémát rövid internetes keresgélés után (ez is mutatja, hogy nem csak nekem hiányzik a Recent Items) úgy-ahogy megoldottam, és most, hogy a munkahelyi gépemen is már Windows 10-et használok, újra szükségem volt rá – legyen hát meg itt is, mit tettem tavaly nyáron. Az alábbi helyen laknak a legutóbb használt elemek – ezt adtam hozzá a gyors eléréshez (természetesen a [username] helyére a felhasználónevet írva):

C:\Users\[username]\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent Items

A Recent Items sajnos a Save As ablakban ezután se jelenik meg a Quick access elemei között, de a Microsoft esetén ez nem meglepő, a következetesség nem szerepel az alapelveik között. Most egy kicsit tovább kutakodtam (ezúttal se kellett sokáig), és találtam egy tökéletesnek tűnő megoldást:

  1. Jobb klikk a Start menün > Command Prompt (Parancssor).
  2. Illeszd be az alábbit:
    mklink /j "%USERPROFILE%\Recent Items" %APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent
  3. Nyomd meg az Entert.
  4. Ezek után a C:\Users\[username] mappában megjelenik egy Recent Items parancsikon, amit hozzáadhatsz a Quick accesshez (vagyis a Gyors eléréshez) – jobb klikk > Pin to Quick access (Rözítés a Gyors elérésbe).

2 hozzászólás ehhez: „Windows 10: Recent Items (legutóbbi elemek)

  1. Szia, ez jó, de kérdés, hogy nem lehetne ezt valahogy szűkíteni? Nekem például elegendő lenne a leggyakrabban (jobb híján a legutoljára) használt könyvtárak listája. Van ilyen lehetőség is?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.