Következzen a nyolcadik app-szemle – október óta ezeket az Android alkalmazásokat telepítettem a telefonomra:

androidos_alkalmazasaim_8

  • E-szám Kereső – bár öt éve még azt írtam, hogy semmilyen E-számos összetevőt tartalmazó terméket nem veszek meg, azóta már nem vagyok ilyen szigorú, de továbbra is szeretem tudni, hogy mi micsoda, ehhez jön jól ez az egyszerű kis alkalmazás.
  • Geotag Photos Pro 2 – az 1-es verzióval 2012-ben ismerkedtem meg, ami jó szolgálatot tett a norvégiai fotóstúrámon. Most, hogy Korzikára készülök, ismét felmerült az igény az útvonalam rögzítésére, és a lehetőségek után keresve találtam rá a 2-es verzióra, ami már szép is, felhasználóbarát is, és eddigi próbáim során pontosan rögzítette az útvonalaimat. Megér egy külön bejegyzést, a korzikai túra után részletesebben írok majd róla.
  • GeoTracker – GPS tracker – a felhasználói felülete szépnek nem mondható (bár nagy baj sincs vele), ezen kívül „csak” az zavar hogy többször is kihagyott pár percre az útvonal rögzítése; ami ez elég nagy probléma ahhoz, hogy csak tartaléknak tartsam meg a Geotag Photos Pro 2 mellett, ha utóbbi valamiért nem működne.
  • Google Fitnesz – mikor megjelent, próbálkoztam vele, aztán töröltem, mert nagyon pontatlanul mérte a tevékenységeimet, és egyébként se láttam értelmét. Ez többnyire most is így van, de látszik a fejlődés, például van már egy szép színes webes felülete is – szeretem a Google termékeket, egyelőre marad a telefonomon.
  • Instagram – én is beszálltam Futográfusként, bár nagyon unszimpatikus a tulajdonos (Facebook), de mégiscsak egy újabb csatorna rengeteg felhasználó felé. Meglepően fapados, de szerethető.
  • MyTelenor – szépen összerakott alkalmazás, amiben megnézhetem, hogy áll a szénám számlám – és hány bájt áll még rendelkezésemre a havi egy gigából. Sőt, tavaly nyáron Szlovéniában még roaming csomagot is vásároltam rajta keresztül (ha jól emlékszem, épp ezért telepítettem akkor).
  • Oszkár telekocsi – a telekocsizást is ki kellett próbálni. Teljesen jól használható az app, bár lenne mit csiszolni rajta – az a logó viszont megbocsájthatatlanul ronda.
  • Strava Running and Cycling GPS – megelégeltem az Endomondo bugjait, és váltottam: márciustól ezzel rögzítem a mozgolódásaim útvonalait. Határozottan jobb az Endomondonál, de sajnos a Stravanak is vannak hülyeségei. Ha a kettőt összegyúrhatnánk, az lenne az igazi. Itt írtam róla bővebben.
  • Xeropan – Angol tanulás – csak egyszer próbáltam, mert elriasztott az összetettsége, de ha komolyan gondolnám a nyelvtanulást, és több időt szánnék erre, akkor nagyon jól jönne. Minden bizonnyal hatékonyabb (lenne) vele a nyelvtanulás, mint a Duolingoval eltöltött napi pár perc – utóbbi viszont csábítóan egyszerű. Talán majd egyszer…

4 hozzászólás ehhez: „Androidos alkalmazásaim #8

  1. Na, én a Geotags-szel mindig úgy jártam, hogy elfelejtettem bekapcsolni, meg kikapcsolni, meg véletlen bezártam, úgyhogy folyamatos user errorok voltak, úgyhogy az utóbbi időben csak simán kihasználom, hogy a telefon folyamatosan rögzíti a helyzetét ha kell, ha nem, otthon meg szépen letöltöm az aznapi útvonalat innen: https://maps.google.com/locationhistory Lightroomban meg összefésülöm az eredményt. Lehet, hogy nem centi-pontos, de egész jól működik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.