Fellevegősödött körmök

Nagyon ritkán osztok meg személyes tartalmakat a Facebookon (persze tudom, minden általam megosztott tartalom személyes, de nincs tele például szelfikkel az idővonalam). Ezen is gondolkodtam, kirakjam-e, és most már tudom, miért volt jó, hogy így tettem. Mert tanulni jó. És itt nem arra gondolok, hogy tanulságos volt olvasni a „most ezt mér kell így vacsorához” és a „legalább a körömgombát jól bírod” jellegű primitív megjegyzéseket; hanem arra, hogy megismerkedtem a fellevegősödött köröm fogalmával (ezúton is köszönöm az értelmes hozzászólásokat), és az is kiderült, hogy több más futótársamnak is volt/van ilyen.

Normál esetben a körömlemez tökéletesen tapad a körömágyhoz. Ha viszont folyamatosan éri egy nagy nyomás felülről vagy oldalról ez a tapadás fellazul, hiszen a körömlemez annyira nem rugalmas, hogy kibírja ezt a terhelést. Ilyen esetben a szép színtelen körömlemez valamelyik sarkán, de akár a köröm 1/3 részén is sárgás rész látható. Itt ezen a részen a körömlemez levegőben van. Esztétikailag nem szép.

(forrás: pediklub.hu)

Nálam tavasszal történt, hogy az egyik futásom után véraláfutásos lett a körmöm, és pár nap alatt elvált a körömágytól. Azóta ilyen, mint a képen látható.

Egyébként egyáltalán nem esne nehezemre vállalni a körömgombát, ha az lenne, csak azt viselem nehezen, mikor valaki tudatlanul okoskodik. Sajnos ezt még nem tudtam elengedni. De legyen ez is egy tanulság.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: