Tavaly novemberben, ha jól emlékszem, a Facebookon botlottam egy hirdetésükbe, és rögtön megszólítva éreztem magam. Egy e-mail címért cserébe kaptam pár hasznos PDF formátumú kiadványt, aztán jöttek a levelek – 21 nap alatt egy tucat. És közben egyre erősödött bennem az érzés, hogy ez nekem szól, hiszen pont arról írtak, amit én is átéltem: hiába tanultam az angol nyelvet középiskolában, hiába olvasok a neten angol nyelvű szövegeket, hiába próbálkoztam többször is magántanárral, hiába gyakorlok mobiltelefonos alkalmazásokkal, ha meg kell szólalni, gondban vagyok, mert nem jönnek a szavak (vagy csak nagyon az alapok).

„100% beszéd, 0% könyv” – ezzel a módszerrel hirdeti magát a Speak! nyelviskola. Ez elég érdekesnek tűnt ahhoz, hogy idén év elején elmenjek egy ingyenes szintfelmérésre, ahol lehetőségem nyílt jelentkezni egy próbaórára. Miután minden addigi Speak!-es tapasztalatom pozitív volt, tetszett a kommunikációjuk, és amit a honlapjukon olvastam, valamint továbbra sem volt (sok) veszítenivalóm, befizettem a bemutató alkalomra (1500 forintot).

A próbaórán szimpátiám csak tovább erősödött: meggyőződhettem arról, hogy a Speak!-ben valóban nem „hagyományos” módszerrel oktatnak, nem az unalmas nyelvtanra helyeződik a hangsúly, hanem a folyamatos gyakorlásra. Mert én is úgy gondolom, ahogyan a Speak! hírleveleiben és honlapján is olvasható: beszélni beszélve lehet megtanulni. Amúgy nem mellesleg még szórakoztató is volt az óra, hála Dunay Péternek, a nyelviskola egyik alapítójának.

Maximálisan meg voltam győzve, úgy döntöttem, belevágok! Ilyenkor érdemes megfogalmazni egy célt: mit várok egy 60 órás (heti 2×4 órás [1 óra = 45 perc]) angol nyelvtanfolyamtól? Természetesen beszélni szeretnék megtanulni, legalább annyira, hogy egy idegen országban az alapvetően szükséges hétköznapi kommunikáció gördülékenyen menjen. Április 11-ére kiderül, hogy sikerül-e elérnem. Kíváncsian várom a holnapi kezdést.

4 hozzászólás ehhez: „Beiratkoztam a Speak! angol nyelviskolába

  1. Ez nem több, mint az iskola hirdetései. Olyan fórumot keresek, ahol olyanok írtak, akik 1-2 kurzust megcsináltak náluk.
    Ez a blog haszontalan.

    1. Én jártam náluk egy tanfolyamot, nagyon meg voltam elégedve. Jól begyakoroltatják veled a nyelvtani szerkezeteket (mármint használatban, és jóformán csak beszédben). Van egy szintnek megfelelő szófüzet (sőt inkább kifejezések vannak benne, amivel megkönnyítik a beszélgetést. Szinte egész órán beszélgetsz, persze angolul valamelyik csoporttársaddal, kb 5 perces forgó rendszerben. A tanár jár körbe hallgatózni, és ha hibát észlel, akkor kijavít. Ez a lényege. Meg természetesen adnak házifeladatot is, azt nem lehet megúszni. Fogok még menni, őszre tervezem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.