Mezítlábas kertészképző biokertész tanfolyam

Múlt szombaton véget ért az idei Mezítlábas kertészképző biokertész tanfolyam, melyen örömömre én is részt vehettem. Egy csodás helyen, nagyszerű emberekkel töltekezhettem a hónapok utolsó szombatjain. Jelenlétem a fotózással vált teljessé – Háromkaptáros hangulatkonzerveimet ide kattintva nézheted meg. Ezúton ajánlom figyelmedbe a jövő évi tanfolyamot:

Mezítlábas kertészképző biokertész tanfolyam

Szeretettel várjuk minden kertszerető ember jelentkezését, aki szívesen eltöltene havonta egy napot a Szentendrei-sziget szívében fekvő gazdaságban, ahol megismerheti, megtapasztalhatja egy gazdálkodó éves teendőit.

Egy kifejezetten gyakorlati jellegű tanfolyamot szervezünk: a résztvevők mindig a kert aktuális teendőibe kapcsolódhatnak be a kertvezető és a kert munkatársai segítségével, az elméleti alapokat is az aktuális feladatok köré csoportosítjuk.

A növényvédelem aktuális kérdéseiben, a növénybetegségek és kártevők felismerésében szakértő vezetőnk Zsigó György, okleveles agrármérnök, növényorvos (zsigogyorgy.hu) lesz.

Sem elméleti, sem gyakorlati előzetes tudás nem feltétele a részvételnek. Célunk az, hogy a tanfolyam végére mindenki képet kapjon arról, hogy a vetéstervtől a gyomláláson és a növényvédelmen át a betakarításig és a tartósításig melyek a legfontosabb teendők egy kertben. Az itt szerzett tudást mindenki felhasználhatja saját kertje tervezésénél, művelésénél.

A Háromkaptár Kertműhely a közösségi fenntartású Háromkaptár Biokertben, a Szentendrei-sziget szívében, Tahitótfaluban szervez programokat kicsiknek és nagyoknak, hogy játszva, egészséges környezetben ismerkedjenek öko praktikákkal, környezetbarát, fenntartható módszerekkel az élet sok területén. A Biokert nagyjából hatvan családot lát el hetente zöldségekkel, így tanfolyamaink mindig a gyakorlatban követhetik a valós termesztést.

Minden alkalom hasonló felépítésű lesz:

  • 9-10 Kertszemle: az aznapi feladatok áttekintése, a kert változásainak megfigyelése, növényvédelmi kérdések
  • 10-12 kerti munka
  • 12-13 ebéd (nagyrészt saját terményből, helyben készült, vegetáriánus ételek)
  • 13-14 elméleti összefoglalók, kérdések, tanácsadás
  • 14-17 kerti munka

A tanfolyamot 2020 februártól novemberig havi egy szombati napon tartjuk, dátumok: február 29., március 28., április 25., május 23., június 27., július 25., augusztus 29., szeptember 26., október 31., november 28. Összesen 10 alkalom, naponta 9-17 óráig

Helyszín: Háromkaptár Biokert, 2021 Tahitótfalu, Tamási Áron u. 5202/97

A tanfolyam ára:

  • 2019. december 31-ig befizetve 75 ezer forint a 10 alkalom összesen
  • 2020. január 31-ig befizetve 85 ezer forint a 10 alkalom összesen

Jelentkezni a tanfolyam egészére lehet. Hiányzás esetén legfeljebb 2 alkalommal egyéni pótlásra tudunk lehetőséget biztosítani megbeszélés szerinti időpontban.

Jelentkezési határidő: 2020. február 10., jelentkezni e-mailben tudtok a kertmuhely.tanfolyam@gmail.com címen

A jelentkezőknek díjbekérőt küldünk az utaláshoz szükséges adatokkal, a jelentkezés a tanfolyam díjának beérkezésével válik véglegessé.

Legfeljebb 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni; a tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.

További kérdésekkel forduljatok hozzánk az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36 20 828 1296 (Vukovich Daniella) – mail: kertmuhely.tanfolyam@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/foldszeretgetokertmuhely/


, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: