Sült kolbász

Egy év után ismét megpróbáltam egy jó kis sült kolbászt enni a Balatonon. Kolbász helyett újra egy mócsingos izét kaptam, akárcsak tavaly (egy másik helyen), amit ott is hagytam – pedig éhes voltam, és imádom a kolbászt. Mondom a kolbászt – nem ezt a vackot, amit a kutyámnak sem adnék!

Egyébként meglepően olcsó volt, legalábbis ahhoz képest, amire számítottam: mindössze 3000 Ft kilója. Mondom is Krisztámnak, szívesen adnék érte akár kétszer ennyit, csak legyen igazi, ízletes, magyar kolbász. Ha kétszer ennyiért adnák, akkor is ezt a szart kapnád – hangzott a bölcs válasz Kedvesemtől. És tényleg: elképzeltem, hogy az a büfés, aki most is valószínűleg egyetlen szempont alapján szerzi be az árut, nyilván csakis a legolcsóbbat venné akkor is, ha kétszer enyniért ad(hat)ná el. Miért?

Amúgy van még egy (meg még sok) költői kérdésem, ami nem közvetlenül kapcsolódik az előzőhöz – az autópálya használatát illetően. A jobb szélső sávban haladnak (kellene hogy haladjanak) a leglassúbb járművek, tőle balra a gyorsabbak, és így tovább. Mi ebben a bonyolult (miért a feltételes mód)?

frissítve (2007. 07. 30.): Eszembe jutottak Shamalt horvátországi töprengései az autópálya építéssel és a fagyi adagolással kapcsolatban. Csak azért említem, mert mindezeken én is elgondolkodtam már, és a fagyi-kérdés kapcsolódik a kolbász-problémához (meg azért is, mert szeretem Shamalt írásait).

Apropó: tudjátok, miért nem őrzi senki azt az üstöt a pokol fenekén, amiben a magyarok vannak? Mert felesleges – ha valaki ki akar mászni, úgyis visszarántja egy másik.

Na nem csapongok tovább; egyébként a szombat esti eső ellenére és a kolbászt leszámítva minden jó volt. Például (csak hogy pozitívan érjen véget e bejegyzés) a Mauróban ismét jót ettünk – ráadásul kitűnő társaságban (hogy végre Téged is megemlítselek, kedves Csabi :)).

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

7 hozzászólás a(z) “Sült kolbász” bejegyzéshez

 1. bjmatt avatar

  Nekem azért ma sikerült a jót megközelítőt főznöm:

  http://bjmatt.wire.hu/blog/2007/07/30/steak-vezer-modra/

  Tanulópénz, el kellett kezdenem valahogy. :)

 2. hal avatar

  Még ha nem is néz ki jól, a szöveg meggyőző :D

 3. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Az egyik legjobb kóbászlelőhely a PeCsa-bolhapiacon volt néhány éve…

  Én sem szoktam érteni egy csomó mindent a közlekedésben:
  – Jobbról előzni nem etikus. Belső sávban lassan menni etikus?
  – Mi a büdös ****szért nem lehet indexelni? Fáj?
  – Miért kell úgy parkolni, hogy „befalazzuk” a másikat?

  Nem vagyok egy agresszív közlekedő, de időnként szeretnék egy hókotrót >:-D

 4. hal avatar

  Én meg egy tankot :D

 5. suexID avatar

  Nem akarok nagyon offtopik lenni, de azért erről a közlekedési mizériáról kifejteném a véleményemet.

  Szóval az a gond, hogy a hazai KRESZ oktatás tulajdonképpen szart sem ér. Az a nagy helyzet, hogy pl. biciklistáknak nincs is kikötve a KRESZ ismerete, pedig ők is ugyanolyan résztvevői a közlekedésnek, mint az autósok, motorosok. S amíg a rendőrség traffipaxol a jó minőségű út közepén ottfelejtett 60-as táblánál, meg szolgálati autóval mennek gázszámlát fizetni, addig az utakon rengeteg biciklista hal meg és autós kerül kellemetlen helyzetbe, mert például esténként 10 biciklisből jó, ha 3-4 ki van világítva.

  Aztán itt vannak a végletes vezetők. Az egyik például belterületi 50-es megengedettnél döcög 25-tel, közben markolja a kormányt, mint egyszerű francia tinédzser a madame csöcsét, mikor az apja elvitte felavatni. Aztán a másik véglet a “kanyarbaszázhússzalelőzökmertBMWmvan” hülyegyerek, akit igazából nem hatnak meg a KRESZ egyébként racionális szabályai. Sőt, sokan nem pusztán felelőtlenségből ilyenek, hanem direkt ki akarnak baszni a másik autóssal / közlekedő féllel. Például ilyen eset volt, amikor a 44-es úton autózva egy utánfutós Suzuki bal kerékkel a felezővonalra tapadva közlekedett, hogy még csak véletlen se tudjuk megelőzni. Vagy említhetném a hasonló kvalitásokkal bíró Körös Volános sofőrt, aki látván a visszapillantóban, hogy mögötte kezd feltorlódni a sor, nem hogy gyorsított volna, hanem még rá is lépett a fékre, így megengedett 90-nél sikerült 55-60 körül döcögni.

  Az a baj veled is Zsolti, mint velem. Azt szeretnénk, hogy mindenki ismerje és alkalmazza a KRESZ-t, de ez ebben az országban kb. olyan szintű kívánság, mint hogy holnap essen vattacukor eső helyett. Egészen addig, amíg a jobbkéz szabály azt jelenti a pilótáknak, hogy rejszolásnál balban kell tartani a pornóújságot, meg amíg az elsőbbségadást semmibe veszik, itt maximum álmodni lehet nyugodt vezetésről és közlekedésbiztonságról.

 6. hal avatar

  [re=4593]suexID[/re] Tudom és csak remélem, hogy azért javulni fog a helyzet – bár egyáltalán nincs semmi bíztató…

  [re=4594]dinnye[/re] Köszi :D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: