U2 by U2

Még nyáron vettem ezt a vaskos kötetet, ami az első kedvenc zenekaromról, a U2-ról szól. A könyvet apránként olvasva, lassan közeledtem az együttes jelenéhez, miközben végighallgattam a teljes U2 diszkográfiát. Lenyűgöző és szórakoztató történet ez egy rendkívüli zenekarról, melynek tagjai 30 éve változatlan felállásban és barátságban (zen)élnek együtt. Ma értem a végére.

U2 by U2 – könyvborító

A méret és a terjedelem még veszélyes is lehet, ha valaki szeret fekve, a könyvet a feje fölé tartva olvasni, és esetleg hajlamos közben elaludni; de előny is egyúttal, mert így legalább jobban eloszlik benne az az egy-két tucatnyi helyesírási hiba és elírás, melyek nélkül úgy tűnik, nem nagyon jelenhet meg kötet nálunk mostanában. Ezt leszámítva élmény volt végiglapozni a 352 oldalt, melyeknek kb. fele képekkel van megtöltve – és természetesen minden U2 kedvelő könyvespolcán ott a helye (ahogyan – gondolom – már mindenhol ott is van).

Grafikai tervezés: Four5One, Gary Kelly
Kiadó: ShowTime Budapest Kft.
Kiadás éve: 2007
Méret: 246×300 mm
Terjedelem: 352 oldal
Kivitel: keménytáblás, cérnafűzött, védőborítóval

Ez a U2 története, ahogy azt a U2 tagjai saját szavaikkal elmesélték és saját képeikkel illusztrálták. A szöveg alapjául az a több mint 150 órányi exkluzív interjú szolgál, melyet Neil McCormick, a Daily Telegraph rockkritikusa két év alatt készített Bonóval, Edge-dzsel, Adam Claytonnal, Larry Mullen Jr.-ral és Paul McGuinness menedzserrel.

A fényképeket, dokumentumokat és emléktárgyakat a U2 és a Principle Management tagjai személyes gyűjteményükből kölcsönözték. A könyv művészeti vezetője Steve Averill volt, aki az 1977-es legelső U2-poszter óta felel a zenekar grafikai megjelenéséért.


, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: