Sicko

Képtelen vagyok nem azzal kezdeni, hogy Michael Moore iszonyatosan sarkítva állítja szembe a züllött, pénzéhes amerikai egészségbiztosítási rendszert, az emberközpontú kanadaival, angollal, franciával, és a film végén még a kubaival is. De ne feledjük, hogy a film elsősorban amerikaiaknak készült (és ott úgy tűnik, célba ért); és ha hajlandóak vagyunk ezt az elfogultságot elnézni a rendezőnek (szerintem érdemes), akkor tanulságos, nagy igazságokat kimondó történetet kapunk cserébe, ami ráadásul roppant aktuális is a hazai egészségügyi deform idején.

Sicko – jelenet a filmből

Sicko (2007) » hivatalos honlap | » IMDb | » est.hu | » Wikipedia (hu) | » Wikipedia (en)

Moore filmjeit kritikátlanul elfogadni hiba lenne (akárcsak bármi mást is – teszem hozzá), mint ahogy figyelmen kívül hagyni is. E film megtekintése a magyar egészségügyi reformot kitalálóknak, támogatóknak és ellenzőknek egyaránt kötelező!

(forrás: est.hu)

Ha a jó minőség nem elsődleges szempont, a filmet (magyar felirattal) letöltheted innen is: http://igazsag.myip.hu/uj/Sicko.wmv (385 MB).


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: