Zeitgeist: The Movie, 2007

Nem tudom, mit írhatnék róla azon kívül, hogy ezt a filmet látnod kell. Ha nem is azért, hogy feltétlenül elhidd minden szavát (bár szerintem sajnos nem hangzik el benne semmi hihetetlen – sőt félelmetesen logikus, kerek egésszé áll össze a kép), de legalább gondolkozz el rajtuk.

Zeitgeist – The Movie, 2007

Végül mindenki egy monitorozott, kontrollált hálózat része lenne, ahol minden cselekedeted dokumentált, ha pedig nem tetszik, amit csinálsz, kikapcsolják a chip-edet, vagyis kizárnak a társadalomból és mindenből, amihez a csipre szükség van. Ez a jövőkép. Egy centralizált gazdaság, jogoktól megfosztott, megfigyelt emberek. És a legmegdöbbentőbb: senki sem kényszeríti az emberekre ezeket. Maguk az emberek fogják követelni. A manipuláció megvakította az embereket, nem látják a valóságot. Évezredek óta megy ez. A vallást, a patriotizmust, a fajok különbözőségét, a gazdagságot, az osztályok közötti eltérést, és minden más megkülönböztető jegyet a manipulátorok egy cél szolgálatába állítanak: hogy kontrollálják a társadalmat, és néhányak kezében öszpontosítsák a hatalmat.* Oszd meg és uralkodj! Ez a modell. Amíg az emberek különbözőnek látják magukat másoknál, addig rabszolgák is maradnak. Az árnyékban megbújó emberek tudják ezt, és azt is, hogy ha rájövünk az igazságra, a természettel való igaz kapcsolatunkra, és személyes erőnk nagyságára, akkor az egész kitalált Zeitgeist romokba dől majd, mint a kártyavár.

(idézet a Goggle Video-n levő változatból)

* Ezt a mondatot átírtam, hogy legyen értelme, és tükrözze a film mondanivalóját. A Google Video-n található változaton ez olvasható: „A vallás, a patriotizmus, fajok, gazdagság, osztályok és minden más megkülönböztető jegy azt szolgálja, hogy kontrollálja a társadalmat, és néhányak kezében öszpontosítsa a hatalmat.”

A film letölthető a hivatalos honlapról (ha valaki tud hozzá magyar feliratot szerezni, megköszönöm, ha jelzi). A Google Video-n pedig megnézheted magyarul feliratozva – három részre darabolva: 1. rész, 2. rész, 3. rész.

folytatás »


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

10 hozzászólás a(z) “Zeitgeist: The Movie, 2007” bejegyzéshez

 1. Awarydar avatar
  Awarydar

  Köszönöm szépen a filmecskét.
  Hát igen nagyon is hihető. Sajnos e negatív utópia ellen nagyon nem tehetünk semmit.
  Az emberiség nagy része eléggé agymosott ahhoz, hogy az összeesküvés elméletek hallatán szánakozva vigyorogjanak annak terjesztőin, ahelyett, hogy elgondolkodnának a hallottakon.
  Van egy elgondolásom ami azon alapszik, hogy a világon minden ismétlődő formákből épül fel, nagy ugyanolyan jellemzőket mutat, mint a kissebb alkotóelemei (fraktál). Eszerint a kis társadalmi közösségben előforduló jelenségek hatványozottan előfordulnak a globális egészben. Tehát ha környezetünkben tanúi vagyunk ilyen-olyan ármánykodásoknak, összeesküvéseknek, melyeknek célja minnél nagyobb kontrol és a hatalom megszerzése, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a felsőbb társadalmi szinteken is ott van ez a jelenség durvábban. Én ezért tartom hihetőnek az ilyen félelemetes elméleteket.

 2. hal avatar

  Igazán nincs mit. Biztos vagyok benne, hogy úgy van, ahogy írtad. És milyen meggyőző az is, mikor egy nagyvárost a Föld felszínén, egy ember testén levő daganathoz hasonlítunk.

  Jut eszembe egészségügy, most kezdem el nézni a Sicko-t. Posztolom majd, ha úgy érzem (szerintem úgy fogom)…

 3. Andre avatar
  Andre

  Megnéztem ezt a “filmecskét”. Szerintem önmaga is ámítás. De ettől még gondolatébresztőnek jó. Érdekes Awarydar, hogy ezt a fraktálos hasonlatot hoztad fel. Nagyon találó. (A film maga is kicsit “fraktálos”: befolyásol ferdített tényekkel illetve valótlan dolgokkal, hogy felnyissa a szemed és más befolyásoló “műveknek” ne dőlj be.)

 4. hal avatar

  Anélkül, hogy feltétlenül ellenkeznék (rég láttam már a filmet, nem emlékszem minden részletére), kíváncsi lennék, hogy mit tartasz benne ferdítésnek?

 5. yilonne avatar
  yilonne

  felirat:
  http://mirror.donsystem.hu/old/index.php?keres=zeitgeist

  amúgy zseniális és egyben hihetetlen h végre kikerült egy ilyen film….
  én vetíttetném az utcákon a metróban az iskolákban……………………….

 6. hal avatar

  Köszi!

  Az biztos, hogy hasznosabb, mint némely kötelező olvasmány. Aztán jól meg lehetne vitatni…

 7. Awarydar avatar
  Awarydar

  Van Zeitgeist II. Aktuális és nagyon jó.
  Lehet legálisan letölteni a DVDrip-et és van hozzá feliratok.hu-n magyar felirat, ha kell.

 8. hal avatar

  Köszi, hogy szóltál! Már töltöm is…

 9. vadasz avatar
  vadasz

  Ez a film talán a legteljesebb magyarázata annak, amit eddigi életem során hihetetlennek, logikátlannak, furcsának találtam ebből a szép kerek világból. Mindenképp alapmű. Mindenkinek látnia kell.

 10. Norberto Baggio avatar

  Azért nem kell mindent elhinni, amit elénk raknak.. !!
  Bár tényleg elgondolkodtató a dolog, főleg a vallási része,, az tuti igaz, mert biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb legális maffia a vallás, aminek még egy országot is szenteltek..!! (Vatikán)
  Gondoljunk csak az inkvizícióra, keresztes hadjáratokra stb.
  Tipikusan olyan dolgok, amiket ՐK hirdetnek bűnként és ŐK teszik erénnyé..
  És milyen érdekes, hogy pont a Római Birodalom fővárosa mellett hozták létre mindezt..!! :S
  És milyen érdekes hogy pont a svájci gárdisták védik az egészet…

  Van még egy hasonló film, érdemes azt is megnézni:

  http://www.overstream.net/view.php?oid=naeemyrhucaf

  Ez a film folytatásnak tekinthető, bár egy kicsit globálisabban gondolkodik, de ettől érdekes!!

  Ja és felirat a Zeitgeist Movie-hoz:

  http://www.podnapisi.net/zeitgeist-the-movie-2007-feliratok-p461650

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: