Zeitgeist: Addendum

« előzmény

Bő egy hónapja megjelent a Zeitgeist: The Movie „folytatása”, ami előbbihez hasonlóan nagyon tanulságosra és elgondolkodtatóra sikerült. Dokumentumfilm a kiábrándító jelenről, és egy lehetséges (?) szebb jövőről. Kezdődik a pénz, mint a modern, „önkéntes” rabszolgaság legfőbb eszközének bemutatásával, és véget ér a minden és mindenki egy gondolatával, valamint Jiddu Krishnamurti szavaival:

Amiről itt beszélünk, az az, hogy vajon lehet-e az emberi elmét radikálisan átalakítani. Hogy ne elfogadjuk a dolgokat… hanem megértsük őket, hogy darabjaira szedjük szét, hogy szíved és lelked beleadd, hogy megértsed. Hogy másképpen éljünk. De ez rajtad áll, nem máson. Mert nincsen tanár, tanuló, nincsen vezető, nincs guru, nincs mester, nincs megmentő. Te magad vagy a tanár, a tanuló, te vagy a mester, a guru, a vezető te vagy mind! Megérteni egyet jelent az átalakulással.

(Jiddu Krishnamurti)

Érdemes szánnod rá két órát az életedből – aztán írd meg a véleményed róla:

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-8266131592631747056&hl=hu&fs=true

Zeitgeist: Addendum (2008) » hivatalos honlap | » letöltés | » magyar felirat | » Wikipedia | » korszellem.hu | » mindkét film letöltése magyar felirattal


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

206 hozzászólás a(z) “Zeitgeist: Addendum” bejegyzéshez

 1. Ufo avatar
  Ufo

  “Pedig nem ártana kicsit tanulni akkor, ez a Zeitgeist egy elég eccerű kis filmecske, innen-onnan vett tetszetős idézetekkel, féligazságokkal, és hihetetlen baromságokkal.
  Bocs.”

  Hiába, az agyak nagyon élesek…. :-)

 2. hal avatar

  És ezt kitől idézted? Bocs, de én ilyen műveletlen vagyok.

  Másrészt leírhatnád konkrétan, mi tetszett benne, mi nem, és hogy mi a Te véleményed. Akkor esetleg még Tőled is tanulhatnék…

 3. Ufo avatar
  Ufo

  Valszeg egy seggfejtől. Én még nem láttam.

  Üdv: Grubi, azaz Grubenstein Salamon

 4. peter avatar

  mégis nagy hatással lehetett rád ha van energiád fikázni is…:)
  egyébként a legtöbb ember vajon felfogná e,ha hallaná mindenről az igazságot?vajon elfogadná,vagy nem?vagy a legroszabb: inkább nemnormálisnak minősiti,igy kényelmesebb!!! mert ha felfogná akkor azután teljesen meg kellene változtatni az életét…minden amiben edig hitt, szertefoszlik…nem lenne könnyű…félnénk tőle, inkább a legtöbben maradnak csodaországban.peter

 5. hal avatar

  Ez biztos, a kényelem mindennél fontosabb. És bután bégető, terelgetett birkának lenni a legkényelmesebb…

 6. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Wake up Neo!
  Follow the white rabbit!

  ;o)

 7. bjmatt avatar

  Kövessék a vegetáriánusok, én inkább megfőzném paprikásnak! :)

 8. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Én eleve azt nem értem, hogy mi van, ha Neo egy néger rabbit akar követni? ;o)

 9. bjmatt avatar

  Jó közelítéssel akkor harcsapaprikás, vagy marhapörkölt szürkemarhából. :)

 10. gojszi avatar
  gojszi

  Én az első rész első felét láttam, de azt is csak kétszerre tudtam megejteni (a felirat állandóan elmászik :)). Sok olyan dolog hangzik el benne, ami tényleg homlokracsapós vagy éppen hihetetlenül hangzik, mindenesetre fárasztó, a bácsi csak beszél és beszél és beszél, dönti rám az igazságot, mintha levegőt sem kellene vennie. Ettől egy kicsit mesterkélt az egész, és azon lepődnék meg a legjobban, ha valóban ez, és csak ennyi lenne a teljes igazság. Ami a vallásról elmondottakat illeti, megrendítő állításokat tettek közzé az alkotók, amik engem csak azért tesznek a földre, mert nagyrészükkel egyetértek. A maradéknak (dátumok, egybeesések) pedig lusta vagyok utánanézni :) Az első rész a 911-es katasztrófát is alaposan kitárgyalja, ám itt már több olyan tényező is megjelenik, amiktől inkább megmaradok bután bégető, semleges kétkedőnek, minthogy megvilágosodott, világértő embernek tartsam magam, akár csak egy pillanatig is. A terrorizmusról megfogalmazott gondolatokat viszont tényleg elgondolkodtatónak tartom. (tény, hogy egy részét én is benyaltam, na :D ) Botrányos hazugságokról, a világ legnagyobbnak tartott átveréseiről szólnak ezek a filmek, letaglóznak, ugyanakkor a tálalás jellemzően amerikai. Ugye mindenki tudja, hogyan csinálnak az amcsik hősöket és botrányhősöket? Kb. így.
  Érdekességnek elmegy, de nem mondanám, hogy megváltoztatta az életemet, és “ezt a filmet mindenkinek látnia kellene a világon”, mert az emberi faj lételeme a csalás. bocs az offért.

 11. hal avatar

  Nem volt off, örülök, hogy leírtad a véleményed. Valóban lehetne „élvezetesebb” a stílusa, és valóban nagyon amerikai, de számomra volt annyira érdekes a téma, hogy ezzel együtt lekötött. A hétvégén megnéztem újra, és még jobban tetszett, mint elsőre. Szerintem tartalmilag nagyon jól össze van rakva egy kerek egésszé, és ha nem is változtatta meg az életem, de a világról alkotott képem sok mindenben megváltoztatta. Nálam az „ezt a filmet mindenkinek látnia kellene” kategória.

  Azzal nem értek egyet, hogy általánosságban magának az emberi fajnak lételeme a csalás.

 12. hal avatar

  Bocsánat, közben rájöttem, hogy jól elbeszéltem melletted: Te az első Zeitgeist filmről írtál én meg a másodikról. Bár nagyjából ugyan ezt írtam volna a Zeitgeist: The Movie-ról is, csak az kevesebb meglepetést tartogatott számomra (például a 911-es katasztrófa akkor már rég egy hatalmas átverésként élt bennem).

  És egy kicsit visszatérve a csalásra, mint az emberi faj lételemére, az Addendum-ban erről is szó esik: a film szerint (és szerintem is) a korrupció (mint a csalás egyik formája) nem egy veleszületett, ösztönös emberi tulajdonság, hanem sokkal inkább ennek a pénzközpontú, versenyalapú, beteg társadalmi rendszernek az egyik szükségszerű következménye.

 13. gojszi avatar
  gojszi

  Annak ellenére, hogy ennyire sűrű a cucc – és a sűrűsége már-már gyanúsan túlzónak tűnik – engem is érdekel, és egyszer megnézem a második részt is.
  Biztosan fogalomzavarban élek (talán a fogalomzavar fogalmát sem értem egészen:)), de bocsáttassék meg nekem, hogy nem tudom, mi a “lételem” szó pontos definíciója. Feltételezem, kevesen tudják :D Köszönöm a helyesbítést. :)
  Persze, hogy nem az egyén ösztönszerű vagy biológiai szükségleteként gondoltam a csalásra, de ezt nyilván nem kell fejtegetnem. Azt gondolom, így vagy úgy néha mindenki hazudik (és csalik és lopik* is), mert arra szükség van(ik). Anélkül nem lehet az életet az elérhető legnagyobb kényelemben leélni, márpedig, ha belátjuk, hogy egy bizonyos helyzetet másképp nem, vagy csak kínkeservesen lehet kézben tartani, de igenis kézben akarjuk tartani… A kis aprófogú nem akar lefeküdni? Mondom neki, a télapó nem hoz ajándékotáám! És már alszik is. Pedig fog**, én tudom.:)
  Manipulálni kell. Nem mindig, mer az nem jó. De kell. Ha már így alakult a világ, ez a beteg társadalmi rendszer, sálálá. Mondom ezeket a magam véleménye nevében. És nem vagyok menthetetlen pesszimista :)
  Most azon kaptam magam, hogy ezt írtam le:
  [i]Én egy kicsit tartok attól, ez a film hogyan fogja megváltoztatni/megerősíteni a világról alkotott nézeteimet. [/i]
  Pedig valójában attól tartok igazán, a film hatására hogyan fogom megváltoztatni/megerősíteni a világról alkotott nézeteimet. Mert manipulálni kell. :) És ettől gyanús nekem ez az egész. Azér megnézem.
  No, mi ez már, ha nem off?:))

  * nem kell szigorúan venni a kifejezésemet
  ** a Télapó nem létezik (mellesleg aprólábúm sincs még ;))

 14. hal avatar

  Az a baj, hogy már annyira belénk ivódott mindez, ami körülvesz, hogy sok mindent el sem tudunk képzelni másképp. Például az egyik ilyen megkérdőjelezhetetlen szükségszerűség a pénz. Na de mi lenne, ha nem lenne? Érdekes elgondolkodni rajta… Szerintem nézd meg a filmet, kíváncsi vagyok a véleményedre.

  Igen, az bennem is felmerült, hogy ez a film is egyfajta manipuláció. Lehet, hogy egyszer majd készül egy újabb produkció, ami lerántja a leplet a Zeitgeist filmekről, és akkor majd a homlokunkra csapunk, hogy bakker már megint átvertek! :) De komolyra fordítva a szót, nekem ez a film pillanatnyilag teljesen hihető. (Leszámítva a jövőről szóló, talán kicsit túlságosan idealizált részt, bár az is elképzelhető, ha sok ha összejön.)

 15. Awarydar avatar
  Awarydar

  Ha létre akarsz hozni egy összeesküvést leplezz le egy másikat. :)

  A Zeitgeistben az a jó, hogy talán ez a leglogikusabb összeesküvés elmélet és az is plussz pont, hogy prezentáltak valamiféle megoldási lehetőséget is.
  Van ismerősöm aki olyan szinten oda van az összeesküvésekért, hogy egyszerűen képtelen egy kicsit is kételkedni. Szerintem totálisan elhinni minden ilyen elméletet ugyanolyan, mint abszolút nem hinni bennük. Egy szinten függővé lehet válni, mert az embernek valamilyen többletet ad az érzés, hogy ő most valami olyat tud amit kevesen és ez nem más, mint a nagybetűs igazság. Ugyanolyan ez, mint az ezoterika világa ahol ha megtapasztalod egy-egy tényleg hasznos módszer előnyeit hajlamos lehetsz egy idő után mindenféle egyedül anyagi haszonszerzés céljából létrehozott “tudattágító mesekönyvet” komolyan venni. Mindkét esetben könnyű csapdába esni. Példának okáért itt van a szcientológia egyház nevű viccklub: kapsz valami mixtúrát ami pszichológiai és ezoterikus alapokhoz hozzáadott sci-fi filozófia. A szerencsétlen áldozat az elején örül mert kap néhány tényleg hasznos “receptet” amitől rögtön el is felejt kétkedni a tanokban és onnantól kezdve bele tudják rángatni minden hülyeségbe. Mindezek mellett az szcientológusok bőszen támadják a modern egészségügyet, mert nagyon jól tudják, hogy valami nagyon nem stimmel vele és ha le tudják buktatni az az ő malmukra hajtja a vizet. Hopp. Kicsit elkalandoztam, bocsi.

  Sajnos e világban már tényleg nem tudhatod mi az igazság. Talán a legbölcsebb ha az ember a saját tapasztalataira hallgat.

  Az Zeitgeist Addendumot meg tényleg mindenkinek látnia kéne. Jó lenne ha megindulna valamiféle komoly változás, mert szükség van rá.

 16. hal avatar

  Nagyon jól beszélsz, nincs is mit hozzátennem! ;)

 17. driver avatar
  driver

  Hello arcok!
  Saját magamnak nagyon is elfogadható amit ez a film bemutatt.
  Aki fikázza az biztos valamelyik “elit” család sarja…..
  Én melós gyerek vagyok de tény ez a rendszer a készátverésröl szól,és nem másról.
  Ugy gondolom ha valaki esetleg felfedezni vélte netán a saját gondolatait, is akkor már ö is tudja milyen változás kell a világnak ,az emberiségnek ha túl akarja élni ön magát és békességben akar élni.
  Remélem egyre több nyitott elméjü embeke fogja megnézni ezt a filmet…..És valóban lesz változás az elmékben….

 18. gojszi avatar
  gojszi

  Befejeztem az első részt (juhéé!), és mostanság épp csinálom a magam összeesküvését. Nem mondom, hogy jólesik, mert azt vettem észre, egy kicsit kesernyésebben nézek néhány közvetlenül körülöttem zajló dologra. No, nem betegedtem bele :) , csak több helyütt vélek felfedezni a filmben említettekhez hasonló jelenségeket a saját környezetemben. Csak kicsiben. Eddig, ha eszembe is jutott, nem foglalkoztam vele túl sokáig, és ez továbbra is csak egy retek amcsi film a szememben. :D (a cseh filmek sokkal jobbak) Ami ugyanakkor megmozgatta az agyamat :) Azóta puccsot tervezgetek a vezérigazgatóink ellen. ^_^
  Egyszer csak a másodikat is elkezdem már végre…

 19. driver avatar
  driver

  [re=13204]gojszi[/re]: Amcsi ide vagy oda….Hös gyár vagy sem…..De a rendszer egy nagy kamu és gagyi…..Nem is tudom mikor jönnek rá globálissan az emberek hogy változnunk kell….

 20. hal avatar

  [re=13204]gojszi[/re]: Nem az a lényeg, ki mondja (persze ez is számít), hanem az, hogy mit mond. :)

  Amúgy abban biztos vagyok, hogy az életben ugyan azok a dolgok / jelenségek ismétlődnek kisebb / nagyobb léptékben (ahogy erről már itt is volt szó).

 21. gojszi avatar
  gojszi

  Okok, nem flémelni akarok! :) Ahogy mondod, hal: attól függetlenül, hogy milyennek találjuk a filmet, elgondolkodtat és beszéltet. Ez jó. Hogy a film amcsi, azt valójában mellékesnek tartom (csak kötekszem :)), mert nem a stílusról folyik itten hasznos vita, hanem a manipulációról, ami pedig minden nyelven ugyanazt jelenti.

 22. Csuhi avatar
  Csuhi

  Én tegnap néztem meg harmadszorra, és ma nézem negyedszerre. Mindent elhiszek belőle. Csatlakozok a zeitgeistmovement-hez és segitem a Vénusz Projectet. A megoldás a szebb jövőért benne van a filmben, csak tenni kéne érte, mert a milliomosok nem fognak.

 23. Szamadhi avatar
  Szamadhi

  megnéztem párszor én is… egy két túlzás biztos van benne… DE a lényegen nem változtat ! sajnos nézz körül hogy miben – hol élsz.. mit miért csinálsz… az emberek mennyire birkák… s mennyire a nem létező társadalom hatására cselekszenek .. mennyire kimossák az ember agyát az iskolákban.. csak azt tanítják amit tanítani akarnak… mindenki lohol a pénz után… rabszolgák vagyunk mind… ez a helyzet… hacsak… sikerül annyi energiát gyűjtened, meg pénzt :), hogy kilépj a rendszerből :)
  vagy….
  DE a nagy lényeg ez amit Jiddu Krishnamurti mond:

  Amiről itt beszélünk, az az, hogy vajon lehet-e az emberi elmét radikálisan átalakítani. Hogy ne elfogadjuk a dolgokat hanem megértsük őket, hogy darabjaira szedjük szét, hogy szíved és lelked beleadd, hogy megértsed. Hogy másképpen éljünk. De ez rajtad áll, nem máson. Mert nincsen tanár, tanuló, nincsen vezető, nincs guru, nincs mester, nincs megmentő. Te magad vagy a tanár, a tanuló, te vagy a mester, a guru, a vezető te vagy mind! Megérteni egyet jelent az átalakulással.

 24. L3Wy avatar
  L3Wy

  Most néztem meg először a filmet. Már régóta érzem, hogy ebben a világban nincsenek a helyén a dolgok. Mindig bizonyítani, jobbnak kell legyél a másiknál, stb. A legnagyobb baj tényleg az, hogy mindent a pénz irányít, és annak a hiánya.

  Másrészt az emberek túl megosztottak, hisznek a régi, ócska babonákban, amiknek semmi értelme. Régebb a megmagyarázhatatlan dolgokat mindig valami csodával kellett magyarázni, és még most is a Biblia többféle értelmezésével foglalkozik az emberek nagyrésze (lásd vallási megosztottság) ahelyett, hogy hagyná az egészet úgy, ahogy van.. Mert csak mese. S ha az emberek elismernék, hogy tényleg mese az egész, és nem várnának a csodákra, hanem tennének is valamit a napjaink “primitív” rendszere ellen, akkor tényleg jobban felgyorsulhatna a társadalmunk fejlődése, és az áhított egyenlőség elérése, de ez addig elérhetetlen marad, amíg a babonáktól és a pénz hatalmától nem sikerül megszabadulnunk.

  Nem szokásom egy filmet 1nél többször megnézni, mert általába unom.. Viszont ezt a dokumentumfilmet valószínűleg még párszor meg fogom nézni.

 25. hal avatar

  Szerintem is érdemes többször megnézni, elsőre én se fogtam fel mindent (mostanra meg már abból is felejtettem…).

 26. kuka avatar
  kuka

  Várható, hiszen nem egy forradalmi elméletről hallunk, hogy akár mesterségesen, akár közvetetten a média tudatmanipuláció segítségével fog létrejönni még jó pár ilyen elmélet, erre alakult mozgalom, alapítvány, propagandafilm, aminek egy célja van: hogy nehogy kialakulhasson valami egységes gondolkodás erről a világméretű kórról és annak megoldásáról.
  Érdekes hogy csak a keresztény vallásokat fikázzák a filmben részletesen, miközben persze elsiklanak pár alapvető ellentmondáson.

 27. vanquiser bandi avatar
  vanquiser bandi

  Gondolkodj globálisan, tégy lokálisan. Ennyi a titka kb. mindennek, nincs szükség elfajzott kreálmányokra, mint a Vénusz-projekt.

 28. hal avatar

  [re=15100]kuka[/re]: Ha már elméletek és manipuláció, kinek és milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy „nehogy kialakulhasson valami egységes gondolkodás erről a világméretű kórról és annak megoldásáról”?

  Tényleg meg kéne már néznem újra, mert nem emlékszem a részletekre, de szerintem nem csak a keresztény vallást fikázzák. Amúgy talán azért arról esik a legtöbb szó, mert a potenciális nézők között ez a legismertebb vallás.

  [re=15101]vanquiser bandi[/re]: A Venus projektben én sem hiszek, de számomra nem is ez a legfőbb mondanivalója a filmnek.

 29. avatar
  Névtelen

  [re=15101]vanquiser bandi[/re]: mi ez a globbalista szöveg?Csak nem a Szállitó 3 (driver3)-ból nyerted?
  Mikor a rosszfiúú mondja:think global not local…..Erre jól bemutatnak neki…..

 30. vanquiser bandi avatar
  vanquiser bandi

  [re=15114]Anonymus[/re]:
  nem kérlek, ezt a “szöveget” az egyetemi oktatómtól hallottam

  rühellem a pc játékokat, kivéve a sim city-t + a manager játékok (foci)

 31. avatar
  Névtelen

  [re=15116]vanquiser bandi[/re]: film…nem pc:))))de ettöl függetlenül van fantázia a filmben….ha a venus project szisztémájának kis részét átvehetnénk….a jelen környezetünkre…talán 10 év múlva megint eshetne a hó karácsonykor…..

 32. vanquiser bandi avatar
  vanquiser bandi

  a hivatkozást is olvasd már el, te félkegyelmű :))

 33. Lacc avatar
  Lacc

  Üdv én csak annyit mondanák erre az egész Videóra hogy zseniális elme szülötte,akinek eme videó után sem nyílik ki a szeme és érti meg mi folyik a világban,azt már rég behálózták a fedett dolgok,és lassan belefullad a saját elméjébe amit nem tud feldolgozni,mert a változás sokkolja a személyiséget főleg ha ijen nagymértékű az!

 34. Heen avatar
  Heen

  Azt már régen tudom, hogy a Biblia nem az, aminek annyian tartják…Egy mondata, azért mégis megcáfolhatatlanul igaz….”Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa”.

 35. szokor avatar
  szokor

  ” Hát ” nem semmi! Az ember érzi, hogy valami nem stimmel ebben a világban. Itt a tökéletes válasz / a 2 rész/: Különös az IMF tvékenysége, kis hazánkat pont most teszik tönkre a jelenlegi kormánnyal karöltve!

 36. NWO avatar
  NWO

  .EBRESZTOOOOOO! KERLEK OLVASSATOOK EL !…aki beveszi ezt a sok hulyeseget ,az nagyon elvan tevedve ! figyeljetek oda az esemenyekre!!! vegyetek mar eszre hogy egy manipulalt rendszerben eltek …. olvassatok ,jarjatok utana! itt van par weboldal ami segitsegetekre lehet
  http://www.radioliberty.com
  http://www.infowars.com
  http://www.prisonplanet.com
  nem vicc!!!! ebredjetek !!! rabszolgasagban hagytanak minket ugy hogy eszre se vesszuk! es ez a video is arra lett tervezve….azt akarjak hogy identitas zavarod legyen ,ez altal konnyebben tudnak manipulalni ! minden amit lattok a TV a media minden a kezukben van ! kerlek jarjjatok utana a dolgoknak amig lehet …. hamarosan bejon az internet 2 es akkor azok az oldalok amik segithetnek felkelni a hipnozisbol nem lesznek hasznalhatok !!!! de ha jol megfigyelitek a videot ..olyan sotet ,rossz benyomast kelt …engem legalabbis kivert tole a frasz…..sokan azt gondoljatok hogy hulyeseget beszelek…ha igen akkor jarj utana ,es bizonyosodj meg arrol hogy hulye vagyok!!! kerlek !

 37. NWO avatar
  NWO

  http://www.infowars.com
  http://www.prisonplanet.com
  http://www.myspace.com/alex_infowarrior

  itt vagy egy magyarul: http://video.xfree.hu/?n=oswald_andras%7Cd1d549a2b8dca6bd43a6bc5282463502

  figyeljetek Alex Jones ra o mindent elmond!!! ha van kerdesetek esetleg ,en megprobalok segiteni ….mar amennyire tudok! de irhattok : nwo_kp@yahoo.com

 38. NWO avatar
  NWO

  “DE a nagy lényeg ez amit Jiddu Krishnamurti mond:

  Amiről itt beszélünk, az az, hogy vajon lehet-e az emberi elmét radikálisan átalakítani. Hogy ne elfogadjuk a dolgokat hanem megértsük őket, hogy darabjaira szedjük szét, hogy szíved és lelked beleadd, hogy megértsed. Hogy másképpen éljünk. De ez rajtad áll, nem máson. Mert nincsen tanár, tanuló, nincsen vezető, nincs guru, nincs mester, nincs megmentő. Te magad vagy a tanár, a tanuló, te vagy a mester, a guru, a vezető te vagy mind! Megérteni egyet jelent az átalakulással.”

  NEEEEEEEEEEEEEEEM! nemveszitek eszre hogy az eges zki van forditva…mindent ugyallitanak be hogy neked kenyelmes legyen jes o legyen ….mi van a gazdagokkal ?? tudjatok kik azok a gazdagok!!! rackafeller ! rothchild…. mond nektek valamit???? jarjatok utana nagyon nagyon ajanlom ! azt hiszitek hogy ez a video arra reflektal hogy manipulalva vagytok….igen igaz is!!! altaluk vagytok….es azzal hogy nyiulvaossagra hozzak ezt mmeg jobban behuznak a csobe!!!! pfhuaaj ! nem tudom hogy tudjam kifejezni …ez az egesz komplikalt ! jarjatok utana vagy irjatok nekem ! mast nem tudok mondani !

 39. Dexter68 avatar
 40. bjmatt avatar

  Én már az Internet 3-on dolgozom, nagyon gazdag embereknek fejlesztem. És NAGYON gonosz lesz az egész. Remélem nem veszitek észre és jól manipulálhatok mindenkit.

 41. Awarydar avatar
  Awarydar

  [re=15289]NWO[/re]: Fú. Én már tőled is félek.

 42. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15293]bjmatt[/re]: Reszkess! Majd jön a Frei Tamás és legyőzi az internettet. Egytől háromig.
  http://webisztan.blog.hu/2006/12/11/frei_tamas_legyozi_a_gonosz_internetet

 43. hal avatar

  [re=15290]NWO[/re]: A filmet (Zeitgeist: Addendum) két órán át néztem kíváncsian, ezt a hét perces videót két percig bírtam unottan…

 44. avatar
  Névtelen

  nwo……kicsit furinak tünsz…..

 45. avatar
  Névtelen

  Kedves NWO! Kár hogy nem veszel észre egy fontos dolgot.A film, nem név szerint,vagy faj szerint mutatja be az általad emlitett családokat. Hanem elöször is összefoglalaja öket”corportaricy”névem ha helyesen irtam le. A másik csoport összefoglalás pedig abszolult politikailag korrekt jelzö….”aberált viselkedésü csoportok”….Szerintem igy már lehet tudni ,hogy kikre is célozz igy.
  Kérdem én miért kell ezt a filmet is valamilyen csoporthoz kötni,vagy manipulálást látni benne?
  Nem elég egyértelmü a mondanivalója? Éppen idevágó mikor itthon is azt hallod a rádióban hogy az IMF stukturális átalakitást kér? És az hogy hová tart a gazdaságiválság?Pl tegnap elött 3 bankrablás csak itthon…és ez még csak a kezdtett….
  Szóval nagyon is jó ez a film és nagyon is elgondolkodtató.!!!!!
  Személy szerint nem bánnám ha nem kellene dolgoznom,és környezethez méltó életvitelem lehetne,és a kapcsolataiddal ,barátaiddal ,müvelödéssel,tanulással ,sportolással kutatással családoddal több idöt tudnál eltölteni? hmm? Nem lehetne ez emberibb? És tudod hogy nem fognak esetleg kirabolni a pénzedért……Most csak ennyi komment jutott eszembe 7:49kor…Csak igy tovább és irjatok,gondolkozatok..Üdv Driver….

 46. Komoly avatar
  Komoly

  NWO és mindneki hazudik itt, el mondom mi az igaszság, már rég bennünk van az a mikrochip és kivagyunk kapcsolva a “való világban”, a mostani világ amiben élünk csak egy mesterségesen létre hozott álomvilág és minden összeesküvés elmélet és minden más csak arra van hogy elvonja a figyelmünket arról hogy nem a valóságban létezünk.Fel kell ébrednünk valahogy csak nemtudom hogy.
  Szerintem az igazi világban már 2150 körül járhatunk mesterségesen tenyésztik az embereket és rabszolga munka van.Az USA egyesesítette a világot(Világ Kormány) és mindenkibe RFID chip került amivel manipulálták az agyunkat és most azt hisszük 2009 van, mert valóságosnak tünik.
  De hát honnan tudod hogy álmodsz-e vagy a valóságban létezel?

 47. Komoly avatar
  Komoly

  Már hallotam olyat is hogy a halálal kilépsz a mostani álomvilágból és felébredsz az igazi világban.
  De mi történik akkor ha az igazi világ is csak egy beetetés hogy elvonja a figyelmet arról hogy az is csak egy álom világ, így senki se gyanakodik arra hogy az egy álomvilág, hiszen ha felébredünk akkor fent vagyunk tehát nem kérdőjelezznék meg a mi voltunk realitását.
  De hogy tovább futtasam gondolat menetemet elkell gondolkodnunk azon hogy ez azért van-e mert a tényleges és igazi valós világban mi egy űrhajón vagyunk gépek által kettős álomba ríngatva, ugyan is letöltendő börtön büntetésünket töltjük…
  Soha többet nem teszek rossz fát a tűzre az igazi világban, bármit jelentsen is ez.Csak arra kérem a mesterséges valóság tervezőjét hogy engedjenek szabadon…..

 48. cszilvi avatar
  cszilvi

  Nagyon érdekes volt végigpörgetni a hozzászólásokat, a film körülbelül azt váltja ki az átlagemberekből és a köztük folyó interakciók is úgy alakulnak, ahogy azt sejtettem.
  Azt vettem észre az elmúlt néhány évben, hogy amikor valamilyen egész országot, netán egész társadalmat érintő téma merül fel, azt azonnal darabjaira cincálják és amikor a fórumokon arról tanácskoznak, vajon igaz-e az egész, általában a kiragadott néhány részlettel és adattal támasztják alá. Ez igaz mindkét félre.

  Őszintén szólva a korábban létező három félórás filmnek nem láttam minden részét, csak a középsőt, a 9/11-ről szólót, ugyanis épp tegnap kaptuk meg a kétórás film linkjét, és azzal kezdtem. De ha jól sejtem, a fórum elsősorban épp erről a kétórással foglalkozott eddig.

  Visszatérve arra, hogy mit vettem ki lényegként? Érdekes módon nem azt, hogy fúúú micsoda mocskok ezek, akik így támadják a kereszténységet…. és nem is azt, hogy áááááhhhhh, most azon kell feltétlenül rágódnom, hogy kinek higgyek, azoknak, akik bin Ladennek tulajdonították a szeptemberi merényletet, vagy azoknak, akik szerint egy hatalmas, undorító, és értelmetlen emberáldozatokat kívánó fake az egész.
  Ezek csak a részletek, szerintem nem itt van a kutya elásva. A helyzet kulcsa a mai társadalmunk alapmentalitása. A profitorientáltság világképe okozza a versenyhelyzetet, és a társadalmi rétegek közti hatalmas szakadást is, köznapi szavakkal: ha nem vagy elég nagy és szemét cápa, akkor egy másik nagyobb és szemetebb fog megenni. Itt Magyarországon is mindenki a túlélésre játszik, nem igaz?

  Rövid kitérő:
  Szándékosan nem akarok a kormányokkal és a pártokkal foglalkozni, ez most nem ide tartozik, de itthon is pénzből élünk, és állandóan azt hajszoljuk, másképp nincs tovább, mehetünk homelessnek…

  Ilyen alapmentalitás mellett kit fog érdekelni, hogy az a folyamat, amelyet maga a profitorientáltság elindított, önmagát gerjeszti és fogja aztán csődbe taszítani? Erről volt szó a film elején, pénzt lehet gyártani, de amint több pénz lesz forgalomban, mint áru, jön az infláció, hogy az értékeket legalább névleg egyensúlyba hozzák. Node miért is? Mert mindenképp léteznie kell egy olyan rétegnek, amelyik legfelül áll és eldönti, hogy nekik maguknak melyik megoldás a legkifizetődőbb.
  Amíg ez a mentalitás él az emberekben, addig nincs menekvés, odáig fog menni a dolog, hogy a pénz totálisan értéktelenné válik.
  El tudjátok képzelni, milyen lehet, ha a pénzetekért semmit nem kaptok meg? Se áramot, se gázt, se ennivalót. Az emberiség önmagát szipolyozza, ennek kell véget vetni, különben a saját rendszerünk dugájába dőlünk.

  Nos, nekem ez jelentette a lényeget. Valamelyik másik fórumban olyasmiket írtak, hogy juhéé, akkor mit kell csinálni, forradalmat, és menjünk legyilkolászni a felső tízezret? Ez a legnagyobb baromság, amit életemben hallottam, ráadásul tökéletesen ellentmond a törekvés fő elveinek. A forradalom nem a gyilkolást jelenti, hanem a változást a gondolkodásmódban. Arra készülni, hogy a pénzalapú gazdasági rendszer a bankok becsődölésével totálisan értelmetlenné válik, hiszen az meglehetősen szörnyű volna, ha egyik pillanatról a másikra teljesen felkészületlenül érné a társadalmat. Na akkor volna forradalom, pánik, és minden, amit az összes negatív utópia mutat be. Tehát nem helyesebb előre gondolkodni?

  Furcsállom, hogy ez a gondolat keveseknek jut eszébe, inkább leragadnak a részleteknél, a kereszténységnél és a 9/11-nél, amikor itt jóval több forog kockán.

  Kíváncsian várom a véleményeket!
  Szilvi

 49. Norris74 avatar
  Norris74

  Üdv!

  Első körben nem mennék bele nagyon mélyen a film és annak tartalmának elemzésébe, de az itt folyó diskurzussal kapcsolatban engedjetek meg egy J. Krisnamurti-tól származó idézetet, ami elég jól lefesti akár az itt folyó eszmecserét is.

  “Emlékezz a történetre, amelyben az ördög és egy barátja sétálnak az utcán, mikor meglátnak egy embert maguk előtt, amint az lehajol a földre és felvesz onnan valamit, majd a zsebre teszi. A barát így szól az ördöghöz: – Mit vett fel az az ember?
  – Az igazság egy kis darabkáját. – szólt az ördög.
  – Akkor ez bizony nagyon rossz üzlet neked. – mondja a barát.
  – Egyáltalán nem – válaszolta az ördög – Majd segítek neki elrendezni ezt a darabkát. ”

  Röviden azt látom, hogy itt mindannyian az igazság (és persze a film) kis darabkáit rendezgetitek, és kevesen tesznek kísérletet arra, hogy egészben, a beléjük nevelt, mondhatnám hogy kódol előítéleteket félretegyék kicsit és úgy tekintsenek a témára. Azt látom, hogy van akiből a rejtett antiszemitizmus buggyan elő a film kapcsán, van akiből általában a vallásokkal szembeni előítélet, van akit a gazdasági dolgok zavarnak…mindenkiből valami félelmet vált ki, és ezért védi vagy támadja a film egy kis részletét, ahelyett, hogy egyben nézné az egészet és rendszerben gondolkodna. Persze nem kárhoztatlak benneteket, mert nehéz áttörni a gátakat és megtenni az első lépéseket a tudatos gondolkodás felé.

  Kiemelitek még a film “manipulatív” mivoltát. Ez kétségtelen tény. Csak nagyon nem mindegy, hogy mi a manipuláció (és annak magyarázatának) célja?
  Az, hogy fennmaradjon egy ismerten korrupt és hosszú távon tarthatatlan világ és pénzügyi rendszer, vagy pedig azért próbál manipulálni valami, hogy kibillentsen a tespedtségből, és megmutassa, hogy másként is lehet?
  Ha már filmes párhuzamokkal élünk, akkor ami most van, az bizony egy nagy “szellemi Mátrix” és az ilyen filmek és kezdeményezések, mint a Zeitgeist nem mások, mint a mi “piros piruláink”, amelyek segíthetnek az ébredésben.
  Jómagam azt tapasztalom, hogy már a Zeitgeist film(ek) előtt, még itthon, Magyarországon is felbukkantak olyan mozgalmak, csoportok, amelyek kezdték átlátni, megérteni, hogy ebben a világrendben valami nagyon nem stimmel. Talán nem mind értettek meg mindent azonnal, sőt biztos, hogy én magam sem értek minden tökéletesen, de az ilyen dokumentumfilmek – legyenek akár manipulatívnak titulálva – segítenek és katalizálják azokat a folyamatokat, amelyek már megindultak, és remélem nem is lehet majd őket megállítani. Biztos lesz rá kísérlet a status quo fenntartó részéről, biztosan lesznek ennek áldozatai, de akkor is meg kell lépni, mert ha nem tesszük, akkor sokkal több áldozatot fog követelni.
  A Föld és a természet ugyanis nem tűri már túl soká, hogy egyes kis csoportocskák saját beteg világuk fenntartása és mindenen túlmutató személyes, értelmetlen vágyaik miatt, kiszipolyozzák.

  Ahogy Krisnamurti mondja, az “elme forradalma” kell megtörténjen. És ebben a forradalomban mindenki “katona”, de mindenkinek csak egyetlen ellenséget kell legyőznie benne. Saját magát.
  Ha ez megtörténik, és képesek leszünk azt mondani nagy tömegekben, hogy “csak én nem teszem meg a rossz dolgokat” vagy “csak én teszem meg a jó dolgokat”, akkor a világ ÖSSZES gondja, ha nem is egy csapásra, de nagyon gyorsan megoldódna.

  Ezzel kapcsolatban ajánlok egy novellát, amely a Galaktika magazin egyik régi, még nagyalakos számában jelent meg valamikor a 90-es években. Az volt a címe, hogy “A kiegyenlítő”. Aki tudja olvassa el, és próbálja meg értelmezni. Az kísértetiesen hajaz erre a helyzetre és elképzelésre.

  Most egyelőre ennyi, de szívesen beszélgetek még minderről, még akár az ördög által elrendezett részletekről is.

 50. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15310]Komoly[/re]: Wake up Neo… :o))) Az élet egy szar játék, de qvajó a grafikája. Esetleg van valami oldal, ahonnan lehetne cheateket, meg cracket letölteni hozzá? Jó lenne kevesebbet küzdeni.

  „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van,
  Hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.
  Szól a kürt, ellibben a függöny, amit most látsz, az tényleg van.
  Kár, hogy mikor körbenéznél, a szélben a mécsesed ellobban.”
  (érdekes, hogy Lovasinál mindenre van idézet – gyanús)

 51. Awarydar avatar
  Awarydar

  “Mindenki az emberiséget akarja megváltoztatni, és senki sem önmagát.” mondta a Lev Tolsztoj :)

 52. cszilvi avatar
  cszilvi

  Hmm, van egyáltalán olyan, hogy emberiség? Nem én találtam ki, de egyetértek azzal a véleménnyel, hogy valójában nem is létezik. Emberek vannak, akiknek mindegyike magáért felelős, az emberiség megmentéséről szóló szózat általában csak egy álduma. Aki az emberiségért küzd, az szokott a legkevésbé tenni bármit is valójában. Épp ezért volt szimpatikus, hogy a filmben az egyéni felelősséget hangsúlyozzák. A napokban arról beszéltünk a párommal, hogy ha mindenki csak a saját cigarettacsikk csonkjával bánna tisztességesen – magyarul nem hajintaná el az utcán boldog-boldogtalan -, akkor csodák csodájára az utcák tiszták lennének. Ha mindenki csak a maga háza táján söprögetne, akkor kipucolhatnánk az egész Földet.
  Csakhogy mindenki azt mondja, az én cigarettacsikkemen nem múlik a világ egyensúlya. Mindenki, de legalábbis nagyobb rész. Ezért nézünk ki úgy, ahogy.
  Ugyanez vonatkozik a filmre is, akkor fog bekövetkezni a változás, ha az ember ráébred a valódi érdekére, arra, hogy túlélje saját magát. (Vajon Bill Gates bankszámlája többet fog érni a kutyaguminál, ha a pénznek nem lesz fizetőértéke?) Sajnos az az érzésem, hogy egy világméretű katasztrófa szükséges ennek belátásához. Amíg nem sérül a személyes szféránk, addig hajlamosak vagyunk homokba dugni a fejünket, a baj csak az, hogy mire ez a sérülés bekövetkezik, már csak különleges erőfeszítésekkel vezethetjük magunkat olyan körülmények közé, amelyekben érdemes élni.

 53. hal avatar

  cszilvi, Norris74, Dexter68 (Lovasi), Awarydar: Jól „beszéltek”, öröm olvasni Titeket. Nincs is mit hozzátennem. :)

 54. avatar
  Névtelen

  Üdv mindenkinek!

  Személy szerint végre örülök hogy ilyen komoly de mégis külömbozö meglátások,vélemények formálodnak!

  Gondolom páran regsztráltatok a mozgalom oldalán.Valamelyik nap kaptam egy mailt és bizony 145000 tagot számlálhatunk:)) Ez a szám 2008 novembere óta elég jó.
  Hát igen apró pici dolgokban kellene elkezdeni a változás(pl cigicsik).
  De tudjátok ezt a filmet rengeteg ismerösömnek ajánlottam és sajnos sokan nem fogadják el.Mert benne vannak a mókuskerékben és hajtják a pénzt. Kváncsian várom hogy mi lesz március 15.én a
  Z napon.

  Legszivesebben egy hatalmas kivetitött raknék fel egy teherautó platójára hatalmas hangszorókkal és kiállnék vele az Amerikai nagykövetség elé…..Egy nagy táblával az oldalán.

  Mr President! You promise a change we need! Watch the film and u can make it!!!
  Ki fog támogatni ebben?:)) Driver….

 55. cszilvi avatar
  cszilvi

  Eszembe jutott, honnét van a gondolat, mármint az ember és az emberiség közti. Ha jól emlékszem, Csehov írja a Három nővérben :)

 56. szokor avatar
  szokor

  Pár dolognak utánna néztem a filmből, nagyjából renben volt minden, de a forditott keresztnek nem találtam a ” pozitiv ” értelmét. Ha valaki tudja , irja meg! TY!
  Nem vagyok hivő, de azért szeretném azt hallani, hogy nem J” tagadását jelenti!
  Amugy rendesen fertőzöm az ismerőseimet a filmmel- a puppilák rendesen tágulnak / jogosan/

 57. Norris avatar
  Norris

  [re=15327]szokor[/re]: Na egy egy igen érdekes része a filmnek; egy jelentős kérdés. Ugyanis páran, akik megnézték a filmet – és tartok tőle, hogy páran azok közül is, akik a jövőben nézik majd meg – és vallásosak, egyből azt szűrték le, hogy “ez a film a vallást, a hitet támadja. Pedig szó sincs erről, sőt! HIT nélkül végig sem lehetne vinni egy ilyen folyamatot. De most itt nem az Istenbe vetett hitről beszélek, hanem a magunkba, a folyamatba és abba vetett hit, hogy működhet a dolog. A párom is hisz Istenben, sőt néha templomi szolgálatot is végez, de mégsem azt szűrte le, hogy a vallás lenne benne bántva.
  Nem. Ez a film az egyházi rendszereket támadja, amelyek jelentős része (sajnos) sem több sem kevesebb, mint egyfajta “üzleti vállalkozás”.
  Ha és amennyiben egy a Zeitgeist által felvázolt új világrend kialakulna, akkor a különféle vallások mérlegre kerülnének, és végre kiderülne, hogy mely vallást tartja valójában össze a közös Istenképbe vetett hit, és melyeket csak (vagy nagyobb részben) a pénz.
  Félek, hogy sok történelmi egyház “bukna” el. Szóval a hit (még az Istenbe vetett hit is) kívánatos, de ahogy a film is mondja, a helyén kell kezelni, és nem dogmatikusan, szemellenzősen minden annak alárendelni. Az életnek és a hitnek párhuzamos pályán kell haladnia, és egyiknek sem kell megelőznie a másikat. Ha ugyanis a (vak)hit előzi meg az életet, akkor alakul ki a bigottság és a képmutatás. Ha pedig a élet – és most az élet pénzalapú anyagi javait értem – előzi meg, akkor pedig a hitetlenség és az elfogadásra való képtelenség. Sok vallás említi, hogy az “Isten bennünk lakozik”. Igen, és nem a templomban. Hacsak nem tekintjük az ember testét is egy templomnak. Ezért mindenkinek a saját Isten képét kell keresnie és azt, hogy ő mennyire fogadja el ezt. Ez amennyi különbözőséget okoz, egyben ki is egyenlíteni a különféle vallások különbözőségeit, mert a vallások különbözősége nem az Istenben lakozik, hanem az emberek által a különféle vallásokban feálllított (és gyakran Isten szavára hivatkozó) dogmáiban rejlik. Szerintem.

  A másik dolog, amin elmélkedtem, az az úgynevezett Maslow piramis. Aki nem tudja mi az, Guglizzon rá. :) Az ember azt hinné, hogy a piramis lentről felfelé “telki” meg, azaz először az alsó szintet kell megtölteni és csak utána lehet továbblépni, de szerintem ez sem így van. A piramis balról jobb felé, és alulról felfel “töltődik” meg tartalommal, és kinek-kinek minden rétegében más mértékben.
  Na már most, ha a Zeitgeist világmodellje megvalósulna, akkor azt érhetné el az emberiség, hogy az alsó két réteg, a “testi szükségletek” és a “biztonsági szükségletek” adottak lennének legnagyobb részben, és akkor az ez által fennmaradó többlet energiákat a felső három réteg (Szeretet és valahová tartozás, megbecsülés és önfejlesztés) tökéletesítésére, kiteljesítésére és tartalommal való megtöltésére lehetne fordítani. és ezek hozadéka ismét csak lecsorogna az alsóbb szintekre. Sokkal jobban lecsorogna, mint most az úgynevezett “középosztálynak” juttatott pénz csorog le a szegényebb rétegekhez.

  Viszont ahhoz, hogy működjön a dolog, meg kell húzni egy össztársadalmi megegyezésen alapulú határt mind a két alsó rétegben, amely kimondja, hogy mik azok a valós mértékű szükségletek, amelyek ebben a két rétegben valóban szükségesek.
  Az első ugye a fizikális szükségletek (levegő, étel, ital, testiség, alvás, kiválasztás, homeosztázis).
  A levegő adott, mindenkinek a lehető legtisztább szükséges, az étel is, azaz mindenre kell lehetőséget biztosítani, de pl szerintem a bélszín szarvasgombás libamájjal kaviárágyon, naponta nem tartozik ehhez. Természetesen sarkítottak a példáim, de gondolom érthető. Tehát meg kell húzni a határt. Ugyanez vonatkozik a második rétegre, a “biztonság” rétegére. Oda lakhatás körülményei, a munka lehetősége az egészség és hasonlók tartoznak. Itt is ki lehet alakítani egy “legkisebb közös osztót” amely emberhez méltó kezdeteket teremthet, de persze, ahogy a felszabaduló szellemi kapacitások és a technológia által fejlődnek az ipar és képes lenne több termék előállítására, úgy ezt a standardot is lehet emelni, de csak ésszerű mértékben!
  Nyilvánvaló, hogy a kezdetekben keményebb lenne a dolog. Egyeseknek a megszokottnál kevesebb jutna, viszont sokaknak meg több. Itt is a rendszer irányításán van a hangsúly. A rendszert – mert minden rendszernek, legalább is kezdetben szüksége van irányításra, amíg önfenntartó nem lesz – nem alanyi jogon lehetne koordinálni, hanem CSAKIS meritokratikus rendszerben. A meritokratikus vonások pedig nem “bemondásra” alakulnak ki, hanem az ember tettei bizonyítják azt.

  Most ennyi, de még töröm a fejem. :) Ami biztos, hogy az egyesületünk filmklubja valamikor a tavasz folyamán fog tartani egy (vagy több) nyilvános vetítést a filmből, de a Driver által felvetett ötlet volna a legnagyobb durranás! Minél több emberhez el kell juttatni, hiszen döntést jó és felelősségteljes hozni csak a lehetőséget teljes körének ismeretében lehet.

  Szép napot!

  Norris

 58. cszilvi avatar
  cszilvi

  Sziasztok ismét!

  Nagyon érdekes elemzést találtam a Zeitgeistról, azt hiszem, kissé félreértelmezte a célokat és a mikénteket, hogyanokat a cikk szerzője:

  “A Zeitgeist által lefestett neo-marxista utópia több sebből is vérzik.

  Elsősorban rögtön a jövő társadalom moralitása vethető föl, amely a „tervezők” szerint magától szabályozódik, ha a pénzforgalom generálta objektív hiányok (pl. éhség, betegségekstb) kiküszöbölődnek, hiszen a nélkülözéssel együtt megszűnik, az abból eredeztethető bűnözés is. A monetáris alapú rendszerről a fenntarthatóra való váltás az elmélet szerint a gépesítés növekedésével megszűntetné, a tudattorzító, alulfizetett munkákat. Kihagyják a számításból azonban, hogy a munkavégzés nemcsak az ember fizikai szükségleteinek kielégítésére szolgál, hanem moráljának fenntartására is. A munkanélküliség demoralizáló hatású nemcsak a pénzhiány miatt fellépő „jószág-hiány”, hanem a korlátlanul rendelkezésre álló, nyomasztóan kihasználatlan szabadidő miatt is. Ezen a kérdésen lehet segíteni, ha a „láncait vesztő” munkások a felszabaduló időt konstruktívan tudnák eltölteni, állami kényszer nélkül azonban nem feltételezhető ennek bekövetkezte. Ha ugyanis az alapvető szükségletek munka nélkül is kielégíttetnek, akkor mi motivációjuk lesz feljebb törekedni? Miért fektetne be bárki is plussz energiát, ha abból plussz haszna nem származik? Válasz lehet és kétségkívül igaz is az, hogy az embernek van igénye mások jóindulatának, megbecsülésének az elnyerése, azonban ugyanekkora, ha nem nagyobb hajlama van gyarlóságra, hedonizmusra. Ahhoz viszont, hogy nemcsak erőforrásaiban, de társadalmiságában is fenntartható legyen a rendszer nem engedheti meg magának, hogy ezen kérdést szabályozatlanul hagyja. Nem engedheti meg magának, hogy legyenek olyanok, akik például minimális iskoláztatásban sem részesítik emiatt a gyerekeiket, hiszen ez belülről rágná szét a folyamatos technikai fejlődésre, következésképpen a tudásalapúságra épülő Utópiát.( A pénz hiánya továbbá lehetetlenné tenné az értékmérést illetve a cserét a fennmaradó többi professzióban. )
  Államiságban megtestesülő szervezett közösségi életre tehát szükség van, amit azért érdemes kiemelni, mert az úgynevezett Venus-Project-nek részét képezi a politika és vele az állami szuverenitás valamint a jog és a büntetés-végrehajtás leépítése is. Ezen vadregényes elképzelés teljes anarchiához vezetne, hiszen mikro-szinten figyelmen kívül hagyja az anyagi helyzettől független bűncselekmények sorát (pl. kéjgyilkosságok), globális-makro méretben pedig az egymás mellé zsúfolódó kultúrák közti konfliktusokat. Jelenleg a világon hozzávetőlegesen 5000 különféle kultúra él, ugyanakkor ezek közül csak 204 rendelkezik állami szuverenitással. Az állami erőszakszervek (rendőrség, hadsereg) megszűntetésével nem lenne a fizikai erőszaknak olyan legitim formája, amely biztosíthatná a rendet és azt, hogy az egymással konfliktusban álló kultúrák ne akarják sérelmeiket egymáson megtorolni.
  A második legnagyobb buktatója az elképzelésnek tehát az, hogy nem számol a kulturális eltérésekkel, holott a világ konfliktusainak többsége ezekre vezethető vissza. Ezen kérdés rendezésére nem lehet adekvát válasz a Zeitgeist által javasolt antiklerikalizmus, hiszen minden ember számára egyértelmű reflex a saját kultúrájának védelme. Itt is közbe jön továbbá az előbbiekben fejtegetett szempont, nevezetesen, hogy a vallás a tradíciók a társadalmak morális gerincoszlopai. Maga Kant – akire szokás úgy hivatkozni, mint a filozófus, aki lefejezte Istent- is szükségesnek tartotta a vallást, hiszen az emberektől nem várható el az erkölcsös viselkedés, ha a túlvilági üdv javakat megvonják tőlük.
  Megemlítendő még ezzel kapcsolatban, hogy ha a technikai modernizáció vallásellenességgel párosul, akkor a periféria országai (pl. Latin-Amerika, Közel-Kelet, D-DK-Ázsiastb) szemében ez az Utópia sem lesz vonzóbb, mint az amelyik nemrég még a technikai modernizációt a monetáris keretek között való kizsákmányolásra, uniformizálásra használta.
  Külön pikantéria egyébként, hogy miután a készítők vad vehemenciával leszedik a keresztvizet az összes politikusról, a film végén arra buzdítanak, hogy csatlakozz a mozgalmukhoz. :)

  Mindezek ellenére üdvözítendő a filmben megjelenő globális pénzrendszer totális kritikája, illetve a megújuló energiaforrásokra való hangsúlyfektetés.”

 59. cszilvi avatar
  cszilvi

  Na és most az én kritikám az írásról:
  Az első a munka kérdése. Ha már a Maslow-piramisról szó esett, a munka ma a “MUSZÁJ”-vonalba tartozik, egyértelmű, ha nem dolgozunk, nem is eszünk… vagy legalábbis eszünk, csak szerényebb minőségben és mennyiségben.
  Tegyük fel, változtatni kényszerülünk, ez azt jelenti, hogy a Venus-project megvalósításához dolgozni KELL, mert a cél, hogy élhetőbbé váljanak a körülmények, és elérhessük azt a technikai szintet, mikor az elsődleges szükségleteinkért (élelem, biztonság) NEM KELL megdolgozni, mert adottá válnak. Tehát LEHET dolgozni, vagy lehet azzal foglalkozni, amivel előtte nem volt időnk, érzelmi, szellemi fejlődéssel. Ha kialakul az az értékrend, amelyben felismerjük, hogy a munka mindenki érdekét szolgálja (hiszen a technológián alapuló társadalom fennmaradásának ez a kulcsa), akkor az sem fogja a morált alacsonyabbra vinni, ha ez nem kötelező. A cikk írója azt feltételezi, hogy a Venus-project világában egyáltalán nem kell dolgozni. Ezt véleményem szerint meglehetősen rosszul látja, hiszen mivel technikáról van szó, azt állandóan fejleszteni kell és állandóan tanulni kell érte, hogy legyen aki fejleszti, fenntartja. A különbség az a monetáris rendszerhez képest, hogy ezt nem az alapszükségletekért, magyarul pusztán a túlélésért tesszük, hanem egy szinttel sikerült feljebb lépni; azért, hogy egy állandó, igényes nívót lehessen fönntartani.
  Ha a társadalmunk megér egy összeomlást és a nulláról kell kezdeni, ezt valószínűleg könnyebben fogja megbecsülni, mint a mai helyzetünkben innen nézve. A technológiára alapuló rendszerben azonban az a természetes értékrend, hogy ezt a nívós állapotot az ember akarja fenntartani, tehát dolgozni AKAR érte. S mivel a körülmények sokkal kényelmesebbek, ezt nem kell feltétlenül – kényszerből – napi nyolc vagy tíz órán át tennie, hanem eleve kevesebb is elég rá.
  Az pedig, hogy hogyan tölti el a szabadidejét, szintén az értékrend függvénye, csakhogy ahol a tudás az igazi kincs, ott ez már nem is olyan nagy kérdés…

  A másik, amelyről úyg gondolom, nem a valós képet kapta a cikk írója, az a ma élő intézmények ún. eltörlése. A rendőrség, bíróság, stb. intézményeket nem eltörölni akarja a projekt. Arról van szó, hogy ezek az új világrendben a funkciójuk egy részét. Azért mondom, hogy egy részét, mert valóban léteznek olyan hajlamok és bűnök, amelyeknek látszólag semmi közük a monetáris rendszerhez. Elsőre nyilván fel fog tűnni, hogy nincs mit lopni a másiktól. Node mi van a kéjgyilkosokkal? Kikből lesznek kéjgyilkosok? Nem vagyok pszichológus, de hallgattam pszichológiát is. A “szegények” bűnözése általában a pénzhiányra és az elemi szükségletek hiányára vezethető vissza, ami generációkon keresztül még hatványozódhat is. Ezt ki lehet küszöbölni, ha már nincs mit lopni a másiktól. A gazdag családból jövő bűnözőt mi hajtja? Vagy a profit további hajszolása – gyakran annak ellenére, hogy valódi szüksége az illetőnek már nincs rá -, vagy ha már a kéjgyilkosoknál tartunk: az érzelmi elsivárosodás. Ki nem hallott már olyan családok gyerekeiről, ahol a szülők a századik milliójukat hajtják, a gyerekük pedig a bébisintéren, a tévén és a tízezres játékain nő fel. Ebből származnak a félresiklott értékrendű, beteg lelkű felnőttek, akikből bármilyen, normális embertől idegen cselekvés elvárható, esetleg múltjától és hajlamaitól függ, hogy melyik gaztett jön belőle végül elő. Szóval tényleg kimondhatjuk, hogy vannak olyan bűntettek, amelyeknek totálisan semmi közük nincs a monetáris rendszerhez?

  Ami pedig az antiklerikalizmust illeti, az még ennél is nehezebb falat. De! Elhangzott bármelyik filmben az, hogy emberek, ezentúl vessük meg az egyházakat, aki eddig gyülekezeti tag volt, az mostantól messze kerülje el a templomot, és röpcédulákban hirdesse, ők is csak a pénzünket akarják?
  Belátható, nem. Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy ha megszűnik a pénz, akkor vajon hány egyház marad meg annak ellenére, hogy nem kell többet adakozni nekik? Gyanítom, nem sok. Kell, hogy maradjanak, mert biztosan tudom, hogy vannak olyan közösségek, amelyeket a hit tart össze és nem a pénz. Azok megérdemlik, hogy megmaradjanak, amik meg nem ilyenek, azok maguktól fognak szétszéledni. Lehet, de nem érdemes találgatni, melyik milyen sorsa juttatja magát, olyan ez, mint egy hitbeli természetes kiválasztódás – még ha baromi hülyén is hangzik -, de ha nincs anyagi érdek, akkor a valódi értékek maradnak csupaszon, akinek pedig nem kell, annak nem kell.
  A hívők nem megvetendők, de akik mások hitét anyagi javak miatt használják ki, azok bizony mélységesen azok.

  No és a mozgalomhoz való csatlakozás? Khmm, csatlakozni egy gondolathoz és kifejteni a róla alkotott véleményünket… Igen, a politika is ezt műveli, de ők fizetést kapnak érte, mi pedig az élet iránti szeretetből és tiszteletből tesszük.

 60. adasss avatar
  adasss

  Nos, üdvözlök mindenkit!

  Nagyon örülök, hogy ennyien boncolgatják a témát! Személy szerint nekem a 2. rész alapjaiban változtatta meg a véleményemet a világról és ahogy olvasgatom az előző írásokat, van néhány illető aki 1 kissé szkeptikus az alkotással kapcsolatban. Hozzájuk csak annyit fűznék, hogy ha még csak fél igazságok is vannak benne vagy akár összeesküvés elméletek, nem számít.A lényeg azok a profit orientált óriás vállalatok akik “modern rabszolga” sorba döntik az egész világot amit nagy részben irányítanak is! És aki ezt nem látja az vagy vak vagy csak csukott szemmel jár.

  Én arra buzdítok mindenkit, hogy terjessze a filmet. Én az iskolámba is elfogom vinni, bár kíváncsi vagyok, hogy 1 közgazdasági főiskolán engedni fogják e levetíteni…..

  1 lényeges kérdés azonban felmerült bennem, mivel pénzügyes vagyok. Nekem is tetszik az ötlet h a pénz a hiba okozója mindennek (már) és elavult és hogy nem kell. Ez szép és jó. Hogy jobban működne a világ pénz nélkül, ebben is biztos vagyok. Na de hogyan fog történni az átállás??? Meg különben is, olyan nincs, hogy az egész világon minden jószágból ugyan annyi lesz a jövőben is. Kell, hogy legyen értéke a dolgoknak….. vagy majd jön a cserekereskedelem……..aztán a só……aztán a pénz….:D

 61. adasss avatar
  adasss

  és még valami! ha valaki tud valamit “Z” napi magyarországi megmozdulásról az legyen szíves írjon. szívesen találkoznék 1 ilyen fórumon emberekkel akikkel kifejthetjük álláspontjainkat!

 62. hal avatar

  [re=15340]cszilvi[/re]: Többnyire egyetértek veled, és én is gusztustalannak tartom a mai pénzközpontú modern rabszolgaságot, de azért nem írnék minden rosszat a pénz számlájára. „Szóval tényleg kimondhatjuk, hogy vannak olyan bűntettek, amelyeknek totálisan semmi közük nincs a monetáris rendszerhez?” Szerintem igen, kimondhatjuk. Vannak például a fogyatékosok (nem beszámítható, aberrált, stb.) emberek által elkövetett bűncselekmények.
  __________

  Az az igazság, hogy nekem a film utolsó, Venus projektről szóló része tetszett a legkevésbé. Szerintem túlságosan idealizált. Ahogy adasss is megemlítette, mindig lesznek dolgok, amiből kevesebb van a világon. Mi alapján és ki dönti el, hogy a tiéd legyen vagy az enyém? De a cél nemes, és a szándékkal is egyetértek.
  __________

  Végül egy kérés: örülök, hogy ilyen sok hozzászólás érkezett, de kérlek, próbáljátok meg jobban összeszedni a gondolataitokat

  egyrészt tömörebben megfogalmazva,
  másrészt, ha előbbi semmiképpen nem megy, akkor legalább jobban tagolva, a helyesírásra is odafigyelve.

  Előre is köszönöm!

 63. avatar
  Névtelen

  Hello!

  Olvasva a hosszúsorokat a következön elmélkedtem.Való igaz hogy a Venus project bemutatása eléggé vázlatos és sok kérdés nincs kitárgyalva kellöképpen.De egy valamit be is ismer Mr Jacques Frisco.
  -Ez a rendszer sem tökéletes,de jobb mint amelyikben élünk.

 64. szokor avatar
  szokor

  Hi! Hibáztam! NORIS, NWO 38. hozászólásában: itt van magyarul linkje! A film végén a forditott kereszt a pápa ruházatán és a sz. széken- erről valamit, ha tudsz! Nem vagyok egy agyontanult ember s csodálom, hogy tudtok utópisztikus gondolatokkal foglalkozni, de nekem a zeitgeist bármelyik részéből a ” mai ” történések foglalkoztatnak. Valamint ha a filmeknek csak a 25%-a igaz már az is felháboritó, de elismerésem azoknak a zsidóknak akik kihasználják népcsoport társaikat majd azokkal karöltve megvezetik az egész világot!

 65. cszilvi avatar
  cszilvi

  Sziasztok!

  szokor: Ejnye, a filmben egyáltalán nem hangsúlyoztak olyasmit, hogy a zsidók pontpontpont… Rendben, tudjuk, hogy sok zsidó család forog hosszú ideje a pénzszakmában, de nem szabad elfelejteni, hogy itt pont a cél érdekében nem szabad kiragadni népcsoportokat. Gyanítom, hogy mindenféle nációból vannak bankárok :)

  hal: bocsánat, nem itt fogom kiélni grafomániám, megpróbálok kicsit rövidebb lenni. (Ezek után el se merem árulni, miből diplomázom…:)) Egyébként azt továbbra is fenntartom, hogy a bűnözés nagyon magas százalékának van közvetlen vagy közvetett kapcsolata a pénzzel, de azon elgondolkodtam, mi van azokkal, akik fogyatékkal születnek.
  Arra jutottam, hogy nekik sokkal több és jobb fejlesztésre és foglalkoztatásra lenne szükségük, felügyeletre… Dehát ezzel ma is küzdenek…
  A Venus project kétség kívül idealista, ezért veszi be olyan jól a májam, mert én is az vagyok. Hiszek benne, hogy bajban képesek lennénk összefogásra, remélem, nem hiába.

 66. Awarydar avatar
  Awarydar

  [re=15354]szokor[/re]: Jajj, te jó ég! NWO által linkelt kis videót komolyan ne vedd. Valami hiperparanoid állat készíthette. Ékes bizonyítéka, hogy ha akarsz akkor mindenbe mindent belemagyarázhatsz. Egy példa: felhozza a bagoly állatot, mint valami pusztító kegyetlen isten szimbólumát. Aha. Csakhogy Pallasz Athéné szent állata is a bagoly és úgy többek között a bölcsesség jelképe. Vagy, hogy pókemberből sátánistát csinál… Sorolhatnám tovább a példákat, de minek. A lényeg: az a videó felületes és kártékony ellenben ezen poszt témájával.

 67. cszilvi avatar
  cszilvi

  [re=15342]adasss[/re]: Kedves Adasss!

  A felvetésed jogos! Hogy mi határozza meg szerintem a dolgok értékét? Hát kérlek a pénz semmiképpen. Az ugyanis éppen hogy torzítja a valós értékeket, és éppen azoknak az érdekében, akik valamilyen dologért a lehető legtöbbet akarnak kaszírozni. A film fel is hoz egy példát a gyémántok kapcsán, hogy a gyémántkitermelők ha kell, akkor szénné égetik a pluszban kitermelt gyémántot csak azért, hogy kevés legyen belőle, azaz hiány, és így tartják magasan az árát.

  Szerintem a jövőben, az emberközpontú társadalomban a pénzközpontúval szemben is lesz értéke a dolgoknak. Csakhogy az értéket az fogja meghatározni, hogy az adott dolog mennyire fontos az ember élete, az élet fenntartása illetve a minőségének javítása szempontjából. Azok a dolgok nyerhetnek igazi értéket, amelyek szükségesek, és nem feltétlen azok, amelyekből kevés van.

  Hiszen próbálj csak meg levegő, tiszta víz, megfelelő élelem, ruházat és hajlék nélkül normális, emberi életet élni. Nem fog menni.
  De élhetsz ilyen életet gyémántok, nercbundák, műtárgyak, és egyéb luxuscikkek nélkül. Manapság mégis ezeknek van nagy áruk, pedig semmi mást nem szolgálnak, mint egy a bolygó lakosságához mérten igen kis számú ember felesleges jólétét, illetve egy hasonlóan kis számú gyártó és kereskedő réteg vagyonosodását.

  Vannak persze olyan “luxuscikkek” amelyek fontosak a jövőbeli társadalom felépítése és fejlesztése érdekében, mint pl a telekommunikációs és számítástechnikai dolgok, amelyek a jövőben nem kell, hogy luxuscikknek számítsanak, még ha ma azok is. Szélesíteni kell az ezekhez való hozzáférést, ezen eszközök használatának készségszintű elsajátítását, mert ezek is segítik a világot és a lakosságát hamarabb öntudatra ébredni.

  Az érték tehát az ember, és minden olyasmi, ami az ember életének jobb minőségű fenntartásához és ezen életkörülmények fejlesztéséhez szükséges. Véleményem szerint. :)

  És hogy mi dönti el, hogy az “enyém vagy a tiéd”? Hát remélem a józan ész, és annak belátása, hogy nincs értelme enyémről vagy tiédről beszélni, amíg nem vagyunk képesek előbb a “miénkben” gondolkodni.

  Aki szeretne érdekes és nagyban hasonló társadalmi modellről olvasni, az lapozza fel Francis Carsac “Sehollakók” című könyvét, és ott is a “hissekről” szóló részt. Igaz, hogy ez egy sci-fi regény, de szerintem számtalan gondolata és elképzelése visszaköszön ebben a Vénusz projektben.

 68. Norris avatar
  Norris

  Elnézést kérek…az előző én, azaz Norris voltam, csak véletlenül a kedvesem, Szilvi accountja maradt a gépben, így a neve alatt küldtem el. :) Bocsánat a hibáért!

 69. hal avatar

  Szép kis páros! De tényleg! :) Most már áruld el kedves cszilvi, miből diplomázol?

 70. cszilvi avatar
  cszilvi

  Hihihihi, semmi ördöngösség, csak a grafomániára visszautalva: magyartanár :)))

  1. hal avatar

   Remélem, a most nyolc hónapos Lányomnak, már Hozzád hasonló, „nyitott gondolkodású” tanárai lesznek (ha egyáltalán a tanári pályán maradsz). :)

 71. őz avatar
  őz

  az ember a maga kárán tanul, még akkor is, ha pont a tapasztalásba hal belel… az világos, ha nem lesz változás, akkor minden elpusztul, azonban valószínűtlen az ébredés.

  ..mégis tovább küldtem ezt a linket mindenkinek, akit ismerek.

 72. cszilvi avatar
  cszilvi

  [re=15361]hal[/re]: Köszönöm, meglátjuk, végül tényleg azt választom-e, egyelőre több lehetőségem is van. De ezektől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy rengeteg igazságot hordoz ez a film, érdemes rá odafigyelni. Teljesen mindegy, mivel foglalkozom, ez mentalitás kérdése, remélem, másokra is hatni fog.

 73. duleho avatar
  duleho

  A 25.percben a filmben arról beszél ha egy ország olajjal rendelkezik akkor egy hatalmas kölcsönt hoznak össze a Világbankkal az országnak. Illetve nem az ország kapja hanem azok a cégek akik mondjuk kitermelik az olajat.

  Nekem a makói gázmezők derengenek fel.

  Itt sem Magyarország kapott pénzt hogy bérmunkával a kanadaiakkal kitermeltessem a gázt s az ország a sajátjaként hasznosíthatná azt, hanem a kanadai cég kapta meg a kitermelés jogát amiért nagyon kedvező bányajáradékot fizet az államnak. Még kedvezőbbet mint bárki más az országban. S közben a kitermelt gázt – a miénket – a kanadai cég értékesíti.

 74. Dexter68 avatar
  Dexter68

  A pénz nélküli világgal az a bajom, hogy egyszer Vlagyimir Iljics már megpróbálta… és mi lett belőle. Az ember sajnos alkalmatlan erre. Viszonylag hamar eljutunk oda, hogy minden ember egyenlő ugyan, de vannak, akik még egyenlőbbek.
  Ez persze nem menti fel egy ország vezetőit bűneik alól. Biztos, hogy lehetne úgy csinálni, hogy ha az ember meghallja a „politikus” szót, akkor nem egy gerinctelen, korrupt takonykupacra asszociál, akinek az egyetlen célja az, hogy a befizetett adóból a lehető legtöbbet tömjön a saját, a rokonai és ismerősei zsebébe.

  1. hal avatar

   Naja, ahogy már írtam is, a film jövőképe számomra is kicsit nehezen emészthető; de abban biztos vagyok, ahogy a pénz a jelenlegi formájában borzalmasan rossz megoldás, és remélem, mielőbbi bukásra van ítélve. Hogy mi kellene helyette, vagy kellene-e valami helyette azt nem tudom.

 75. indi avatar
  indi

  cszilvi nagyon okos vagy,és tisztán látsz.ezt nem lehet tanulni.

 76. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15411]hal[/re]: Naja… a pénz bukását élik most sokan, akik bedőltek a hitelekkel.

 77. buters avatar
  buters

  Most hogy összeomlott a gazdaság Soros György sem lát kiutat a válságból, pedig ö legalább akkora pénzügyi agy mint Robert T. Kiyosaki.
  Ezt a mesterséges pénzügyi világot az ember hozta létre és így nem is várható el hogy tökéletes legyen.
  Bízom benne hogy lesz aktualitása a Vénusz projektnek.
  Bár a projekt megalkotóinak azért ajánlanám figyelmükbe Fekete Gyula – A kék sziget c. könyvét. A könyv maga nem egy nagy durranás, de sok hasznos infót szolgáltat az erőforrás alapú gazdaságra.

 78. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Sztem a válság felét-harmadát a média gerjeszti. Október óta megállás nélkül mantrázzák, hogy válságvan-válságvan-válságvan, ettől az emberek elkezdenek „válságszerűen” viselkedni és mindjárt tényleg válság lesz.

  Soros meg nyilván azért mondja, hogy nincs kiút, mert neki ez jó.

 79. hal avatar

  Teljesen egyetértek Dexterrel.

 80. Robi avatar
  Robi

  Említették, hogy végtelen(legalábbis emberi léptékkel nézve) erőforrások vannak. Ebben a tökéletes és idilli világban az összes mai éhező enni fog, lakni fog és szaporodni. Nem lesznek gyilkosok, háborúk csak eszünk, eszünk és szaporodunk vígan. Közben robotok öldösik az állatokat lefelé a háttérben, feldolgozzák a húst, hogy legyen mindenkinek bőven kilószámra minden nap és ingyen. Épülnek az ezer emeletes házak, mert már nem férünk el, nincs természetes és gerjesztett szelekció. Közben persze a növények és állatok területe is egyre kisebb lesz. Ez lesz aztán a tökéletes világ, vagy inkább az igazi mátrix.

  Az is érdekes, hogy mindenki függetlenül attól, hogy lusta, gyengeelméjű, egészségtelen stb tök egyformán fog mindent kapni akkor is ha nem tud, vagy nem akar csinálni semmit. Ez megint ellentmondás, vagy legalábbis nem fair.

 81. Robi avatar
  Robi

  Ja még a robotokról is eszembe jutott valami. Addig, ameddig programozott buta áramkörökről van szó dolgoznak nekünk és tőlük függ majd az életünk 90%-a. De előbb-utóbb önálló entitások lesznek, szinte végtelené bővíthető öntanuló intelligenciával. Akkor ki fog kit dolgoztatni? ;) :D

 82. bjmatt avatar

  Innetől ér a válságra fogni, hogy nem készül el soha a blogom? :)

 83. Robi avatar
  Robi

  Bojkottálj mindent. Kapcsolódj le az áram szolgáltatóról és az internet szolgáltatóról. Az lesz tuti. Akkor biztos kész lesz a blog. :D

 84. avatar
  Névtelen

  Üdv! Jó olvasni a sok hozzászólást! Szerintetek lesz valami márciús15.én?:) Azon kivül,hogy gyepa lesz az utcákon?

 85. norbi avatar
  norbi

  Nem gyepa lesz, hanem gyep, és nem az utcákon, hanem pár füvesnek a zsebében :D

 86. avatar
  Névtelen

  Valamelyik nap nézegettem a zeitgeist movt………oldalát.
  Kicsit levagyunk maradva a szervezkedésben. (The Z day)
  Vajon miért?

 87. bazáros avatar
  bazáros

  [re=15415]Dexter68[/re]:

  Vitatkoznék. Ehhez a pénzügyi válsághoz a médiának semmi köze. Se félig, se meddig.
  Ezt a válságot bizony a pöffeszkedő, kapzsi bankárok hozták össze.
  Greenspan, Wolowitz, Madoff, Bilderberg csoport, ésatöbbi páholy.
  Valószínűleg előre kitervelve az egészet.

 88. hal avatar

  A válságot nem a média idézte elő, ebben egyetértek, hogy annak a bizonyos „páholynak” a műve és érdeke. De a média mélyíti azáltal, hogy állandóan szajkózza: „válság van”. Ahogyan Te is egyre szarabbul érzed magad, ha csak arra koncentrálsz, hogy rosszul vagy.

 89. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15430]bazáros[/re]: Én sem úgy gondoltam, hogy a média hozta volna létre. De a méretét szerintem igencsak befolyásolja. Az se volt normális, amit az emberek csináltak, hogy minden szart megvettek hitelre függetlenül a tényleges szükségleteiktől, mondván, nehogymá a szomszédnak legyen plazmatévéje, wadiúj csilivli mobilja, nekem meg ne. Az egész családban nincs egy pár normális cipő, négyüknek van összesen 32 foga, de viszik a műtrágyás szatyorban az xbox bellé a wii-t (THM 450%), mert jól néz ki. És nyilván fontos is, hogy legyen otthon. Igaz, hogy hó végén már csak ráképzelik a kenyérre a parizert és kéne hitelt felvenni, hogy tudják fizetni az eddigiek törlesztőrészleteit. Sosem értettem.

 90. bazáros avatar
  bazáros

  A média felelőssége a „félremagyarázás” a ködösítés. Látod, te is jössz ezzel a plazmatévés példával, aminek az ég világon semmi köze nincs a pénzügyi válsághoz. Ez csupán a felelősség szétkenése, érezd magad kellemetlenül, hiszen te is okozója vagy a válságnak. Lófaszt. Nem vagy, nem vagyunk. El ne hidd.

 91. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Én nem is vagyok. Minden, amink van, az utolsó gyufaszálig ki van fizetve. Nálunk alapelv, hogy arra költünk, amire van pénz. Ha valamire nincs, akkor olyat nem veszünk. A plazmatévés példa is része a válságnak, hiszen semmit nem lehet arra alapozni, hogy az emberek többet költenek, mint amennyit keresnek. Persze az is igaz, hogy valahol ezeket a szerencsétleneket szabályosan beleterelik ebbe a helyzetbe, elhitetve velük, hogy akkor is megengedhetik maguknak, ha nem. Észnél kell lenni, az tény. Hamár nincs annyi pénzem, hogy meg se kottyanjon, ha veszítek pár milliót, milliárdot. Leszámítva, ha kiderül, hogy egy energiatelep burkában éldegélek, mint Neo és a szomszéd burokban ott figyel valamelyik pénzguru :oP

 92. bazáros avatar
  bazáros

  [re=15434]Dexter68[/re]:
  Persze, nem is szó szerint értettem. Nekem sincs tartozásom a bankok felé. Általánosságban értettem, hogy bizony az embereket próbálják felelőssé tenni a kialakult pénzügyi válságért, holott ezt a válságot nem a “hétköznapi” emberek hozták össze. Ők csak nyögik. Velük, velünk ezt szépen megetetik, a mi adóforintjainkat újra a bankoknak ügyeskedik át. Magyarország meg speciális eset, itt mi duplán tejelünk, mivel a “begyűrűző világválság” előtt is válságban, az államcsőd előtt voltunk (vagyunk). Mert elkúrták, nem kicsit, nagyon. Gyermekeink köszönik szépen.

 93. asd avatar
  asd

  Az államcsőd már megtörtént volna ha nem kapunk IMF hitelt, most épp abból “élünk” csak kár hogy ezzel eladták az országot.És még mindig nem elég, szép országunk meglett áldva ezekel a b*zikal, ennyire emberek hülyék nem lehetnek, szerintem szándékosan tették tönkre..
  A kelet európai országok határolódnak eltőlűnk emberek, hogy ugyan ne említsenek már minket egy szinten velük, kb ugyan onnan indultunk 90ben mint a többiek és most hol vagyunk?Esküszöm szégyen lessz külföldre menni, meg tudják magyar vagyok képen röhögnek.

 94. hal avatar

  Sokszor tényleg olyan, mintha egy Monty Python jelenet részei lennénk, itt abszurdisztánban.

 95. avatar
  Névtelen

  Lehet srácok most kell innen diszidálni…mert itt változást elérni,és ezt a Furcsány Gerincet(fletot)eltávolitani lehetetlen….
  Csak a csoda segithet a mi kis országunkon..

 96. bazáros avatar
  bazáros

  A minap azt hazudta ez a szarházi szélhámos GyF, hogy a válság olyan, mint az influenza, külföldről jön de nekünk itthon kell gyógyítani.

  Van bőr a képén, vastag…

 97. norbi avatar
  norbi

  Én már régóta mondom, hogy a megoldás: őket máglyán elégetni, a családjuktól és az ismeretségi körüktől teljes “vagyonelkobzni”. Ez a magyar egy szánalomra se méltó birka nép. Az ösződi beszéd utáni zavargásokban se volt senki, aki a csürhe elé álljon, és megmondja nekik, nem az MTV székház a célpont.

 98. bazáros avatar
  bazáros

  Vajh miért nem jelenhetett meg a hozzászólásom? Mert szarházinak neveztem GyF-et?

  1. hal avatar

   Viccelsz? Egy szarházit miért ne nevezhetnél szarházinak? Azért nem jelent meg a hozzászólásod azonnal, mert úgy állítottam be a WorPress-t, hogy csak akkor jelenjen meg egy hozzászólás, ha az írójának már van legalább egy általam jóváhagyott kommentje. Valamiért a WordPress Téged mindig újként érzékel, és a moderálandók közé rak. Amúgy senkinek a hozzászólását nem töröltem még, aki értelmes magyar mondatokat alkotott, csak a spam-ek elleni védekezésként van ez így.

   Viszont itt jó lenne a film témájánál maradni, a Gyurcsányócsárlások inkább a SZEMETESbe menjenek, ha kérhetem.

 99. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15410]Dexter68[/re]: Na látod, ez egy olyan tévképzet, (véleményem szerint) amit sokan magukénak vallanak. Ugyanis Vlagyimir Iljics (vagy más néven Hatodik Lenin :D) eszméje, ami kezdetben szocializmus volt, és még Orszországban (később a Szovjetunióban) SEM tudott átalakulni igazi kommunizmussá, ahogy azt Lenin elképzelte Marx és Engels “emlőin” nevelkedve, ugyanis Lenin sem hagyta ki a rendszerből a pénzt. És ez lett a dolog veszte, ugyanis ez újratermelte az egyenlőtlenségeket, és a pénz, mint a hatalom anyagiasult része el is csábította az elcsábíthatóak és így lettek “egyenlőbbek az egyenlők között” (mint Orwellnél) Ha a pénzt ki tudták volna hagyni belőle, akkor talán hosszabb ideig húzhatta volna a rendszer. Az orosz és szovjet rendszer semmivel sem volt kevésbé kapitalista, mint amennyire az USA az, csak annak a mértéke volt más, hogy az állam mennyire avatkozott bele a folyamatokba. Ugyanígy van ma pl Kína esetében, ami szintén semmivel sem kevésbé kapitalista, mint a nyugati országok. Csak az arányok mások, mert ott is a pénz diktál. És egyre inkább.
  A másik, ami miatt bukásra ítéltetett az eszme, hogy akkoriban még nem volt olyan szinten a technológia, amivel kellő mértékben ki lehetett volna váltani az emberi (kényszer)munkaerőt. Ma már részben elértünk oda, Így ha ma lenne egy ilyen kísérlet, és kihagynák belőle a pénzt, akkor szerintem jóval jobb eredményt érnének el. Ezért is tekintek személy szerint nagy várakozással a Zeitgeist mozgalomra.

 100. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15414]buters[/re]: Vagy szintén Fekete Gyulától a “Szerelmesek Bolygója” című, amely bár elsődlegesen nem erről szól, mégis jól felvázolj az emberiségnek néhány profilját, amelyet érdemes szem előtt tartani, hogy ne hibázzunk. :)

 101. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15415]Dexter68[/re]: Szerintem meg is is. Attól hogy tagadjuk, attól még nem lesz kevésbé válság.
  Legfeljebb úgy járunk, mint az Erik, a Viking című Monty Python moziban az atlantiszi király, aki a végsőkig azt szajkózta a népének, hogy “Nem süllyedünk. Ne dőljetek be az ostoba pletykáknak. A sziget nem fog elsüllyedni…” közben meg már ömlött be a száján a víz.
  Persze ugyanakkor a válság hangsúlyozása tulajdonképpen amolyan “önbeteljesítő jóslatként” is funkcionál, mint a régi “Nyuszika és a fűnyíró” viccben. Gondolom mindenki ismeri.
  Nehéz manapság eligazodni a sok forrás között, hogy mi a mérvadó és mi a manipulatív. De ha gyorsítják a válságot, az a Zeitgeis mozgalom szempontjából nem jó? Hamarabb omlik össze a rendszer és hamarabb állhat(na) fel az emberiség a romokból.
  Ha már felmerült pár irodalmi hasonlat, akkor mindenkinek ajánlom elolvasásra (aki még nem tette meg) Isaac Asimov “Alapítvány” című regényfolyamát, amely elég klassz párhuzama a mai helyzetnek. Csak itt a világ a Birodalom és a Zeitgeist, és abban is a Venus projekt maga az Alapítvány.

 102. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15433]bazáros[/re]: Sajnos részesei vagyunk. Passzív részesei, passzív okozói, de aktív fenntartói. Mert amíg benne maradunk a rendszerben, mert amíg bankban tartjuk a pénzünket és bankoktól veszünk fel hiteleket, addig eszközt adunk a bankvilág vezetőinek kezébe, hogy újabb virtuális pénzeket kreáljanak, fenntartva ezzel a rendszert. A kamaton és az infláción keresztül, illetve az ember folytonos hiányérzetének fenntartásával.

  A bankok csak egyetlen dologtól félnek: tőlünk, emberektől. Attól, hogy egy nap tömegesen jönnek rá az emberek, hogy át vannak verve (sajnos ennek kicsi a valószínűsége, és ha valamihez köze van a médiának, akkor a népbutításhoz van, hogy ne vegyük észre a sok Mónikashow-tól a valóságot.), és nagy tömegekben indulnának meg a bankok felé, hogy kivegyék a pénzüket. Akkor – ha ez a tömeg elérné a kritikus szintet – nem lenne az a világbank, amely képes lenne kisegíteni a bankokat és akkor kiderülne egyértelműen mekkorára fújt lufi is ez a pénzügyi rendszer.

 103. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15453]bazáros[/re]: Tegnap meg az mitugrász kis Napóleon komplexusos akarnok elkezdte lenyúlni a Zeitgeist mozgalom (ami jelzem politikamentes és pártsemleges) ideáit, és elkezdte terjeszteni, mint a saját zseniális ötleteit. Nekem meg ettől van hányingerem….

  …szóval szerintem kihagyhatnánk innen a napi politikát, és elhagyhatnánk a politikusok nevének említése mellől a jelzős szerkezeteket (ígérem én is így teszek a továbbiakban), mert ez a Fórum nem Orbánról és Gyurcsányról szól, és pláne nem arról ki melyiküket kedveli, hanem a Zeitgeist filmről és mozgalomról. Ne adjuk már el ezt a remek gondolatkört, ezt az eszmét “egy tál lencséért”…egy kis rövidtávú népszerűségért!

 104. jolánka avatar
  jolánka

  Ezt egy kicsit is intelligens ember már sejtette,ha élt már 30-40 évet,csak megfogalmazni nem tudtam így ilyen jól mint ezek a tudósok!!!Ezért vannak Ők,(vagy a költők,írók,festők)!Ilyen ,vagy ehhez hasonló témákat mindig lehetett olvasni,(csak elferdítették a tudományos fantasztikum irányába!:MERLE,ASIMOV)stleg addig tapsoltak nekik,amíg a nagyok érdekeit nem sértette!Aki politikusokat hoz fel külön megnevezve,az még nézze meg ezt a filmet párszor,és ha még akkor sem tud elvonatkoztatni,akkor menjen,aludjon egy jót!
  Én egyedül attól tartok,hogy a szinte teljes kipusztulásunk nélkül ez a változás nem megy soha végbe,akkora lesz az ellen érdek!
  DE mint minden hatalom eddig a történelemben ez is megdől majd,és a következő is,és az azt követő…
  Egyszer pedig majd elindul ez a változás,amit ezek a tudósok(Szerintem nagyon bölcsen) hirdetnek!
  Nem tudom mit tehetek én személyesen,de jó lenne,ha nem csak a szárazelemek gyűjtögetéséből állna a tetteim “éléskamrája”!!!

 105. jolánka avatar
  jolánka

  [re=15463]Norris74[/re]: Norris74!
  Úgy ajánlottam én is Asimovot,hogy a te hozzászólásod még el se olvastam!!Akkor nem is gondolkodok rossz irányba,ugye?

 106. norbi avatar
  norbi

  “DE mint minden hatalom eddig a történelemben ez is megdől majd,és a következő is,és az azt követő”

  Ez oké, de addig nekünk nagyon nem jó. És lehet, hogy majd csak a dédunokáink idejében lesz ez a megdőlés. Az a baj, hogy mindenki úgy van vele, hogy “majd eccer”. DE ADDIG?

 107. kuki avatar
  kuki

  Ahol pénz van ott adósság is van. Ahol több adósság van ott több pénz is van. Akkor Magyarország mégsem olyan szegény ország. Egyébként meg a világválság idején miért nem nyomtatnak több pénzt az idióta amerikaiak és helyezik forgalomba? Sz…tnak bennünket nagyon! Előbb-utóbb úgyis megisszák a levét!

 108. bjmatt avatar

  [re=15465]Norris74[/re]: én asszem elég fiatalnak számítok itt a blogon, de azt a legnaívabb pillanatomban sem tudnám elképzelni, hogy egyik napról a másikra ilyen, nagyon sok dimenziós és sok csoport érdekeivel ütköző változások végbemenjenek, csak úgy csettre. Ez nem Óz.

  A másik dolog pedig az hogy szimplán tiszteletlenségnek tartom, hogy ti pénzügyi szakemberekről és politikusokról feltételezitek, hogy ők a Zeitgeist-ból tudják majd meg újdonságként, hogy nem működik az aktuális gazdasági rendszer. Ugyanmár. Látszik ez már régóta, de ahogy az előbb említettem, nem csak egy kapcsolót kell átfordítani a korrekcióhoz.

  Sőt, azt a felfogást is elítélem, amit a mostani töketlen bandának sikerült megetetni a még töketlenebb nyájjal, hogy mindegy melyik kormány vezeti az országot, mindehogyan szar. Már elnézést, de egy nagy büdös lófalafelt. Az milyen gazdaságpolitika, hogy adóztatunk, meg hitelből élünk. Zéró, semmi.

  Szóval ha mégis, valamiért Orbánnak éppen a Zeitgeist nyitotta volna fel a szemét, éppen MOST, én akkor is azt tudom csak mondani, hogy legalább jó helyről másol. Szemben ezekkel a retardált pöcsökkel, akiknek a válság idején is az jelenti gazdasági intézkedéseket, hogy megadóztatjuk a kis/középvállalkozásokat. Nyílván, majd még 1 millió munkanélkülivel faszán kijövünk a válságból.

  Félreértés ne legyen, nagyon jó és alapvető gondolatokat fogalmaz meg a Zeitgeist, de azért nem ők szarták az importviaszt.

 109. avatar
  Névtelen

  [re=15145]Heen[/re]: Amikor par hete elkuldtek nekem ezt e-mail-ben mindenfele szoveg nelkul (se puszi, se pa), egy kis levelezes utan en is pont ezt irtam az ismerosomnek: “Boldogok a lelki szegenyek.” Es ez mennyire igaz!

 110. jolánka avatar
  jolánka

  [re=15470]norbi[/re]: Hát,igen,lehet,de valahol el kell kezdeni!Sőt,szerintem komoly háború nélkül se fog menni , hisz foggal körömmel ragaszkodnak majd a birodalmukhoz!!És ,ugye,ha máshogy nem ment,akkor mindig be volt vetve a katonaság!Még a kereszténységet is lehetett a kereszt alatt terjeszteni!

 111. jolánka avatar
  jolánka

  [re=15313]cszilvi[/re]: Hali Szilvi!
  Szerintem(SAJNOS!!)meg az utópia,hogy itt lassan menne végbe bármilyen komoly változás,hisz arra könnyen felkészülhetnének a hatalomban lévők!Itt egyszer drasztikus,hirtelen változás kell,hogy levegőhöz se jussanak,mikor megdől a hatalmuk,és a mindenre kiterjedő monopóliumuk!
  Nem örülök,ha belegondolok,hogy a gyerekem,unokám részese lesz az indulásnak,DE
  ELKERÜLHETETLEN!!!
  Hiába vállalnám magamra az “áldozat szerepét,sajna még nincs itt az ideje!

 112. jolánka avatar
  jolánka

  Valaki segítene,hol találom a Zeitgeist 3/4 órás feliratozott változatát?Gondolom az a 2.rész?
  Előre is köszi!

 113. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15467]jolánka[/re]: Nem bizony! De engedjetek meg még három könyvet had ajánljak, amelyben (vagy amelyből) igen sok gondolat visszaköszönt a Zeitgeist-ban.

  Az egyik Francis Carsac: “Sehollakók” című regénye, a második Hegedűs Hubert “Űrgyarmat” című írása (ennek is a második fele, amely az I-Mona társadalmának leírását tartalmazza), és végül, de nem utolsósorban Fekete Gyula tollából a “Szerelmesek Bolygója” című, amelynek a Vénuszra és a Földre vonatkozó részei a legérdekesebbek.

 114. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15471]kuki[/re]: Azért nem nyomnak, mert azzal inflálnák (elértéktelenítenék) a dollárt.

 115. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15473]bjmatt[/re]: Kedves Bjmatt!

  Pedig most már biztosan nem Kansasban vagyunk többé! :) Ha már Óz-t említetted.

  Én sem hiszem, hogy bármi egy csettintésre változna meg. Ez egy folyamat lesz. Hosszú és nehéz folyamat, amely félek nem lesz küzdelmektől mentes. Viszont ha nem kezdik el az emberek, ha mi nem kezdjük el, akkor csak tolódik, tolódik addig, amíg már késő lesz. Már most is a határán dülöngélünk ennek. Több szempontból is.

  A politikusokról nem tudom, de a pénzügyérek, mint a világ hatalmas sakkjátszmájának irányítói (amelyben a politikusok a tisztek, a nép tagjai meg a gyalogok) feltehetőleg sejtették már egy ideje, hogy a fenntartható fejlődés nem tartható fenn hosszú távon, de ők is becsapták magukat (szvsz) és abban a hitben ringatóztak, hogy még az ő életük ideje alatt nem omlik össze a rendszer.
  Ami a politkusokban bánt, hogy megpróbálnak rátelepedni egy olyan eszmére, amely meglehetősen apolitikus és, ha valaki valamire rátelepszik, elkezdi kisajátítani, és amint valamit kisajátít, azt elkezdi irányítani. És mivel a politikusok nem mások, mint a pénzvilág irányítóinak a pénz hatalmán keresztül az előtérbe tolt bábjai, ezért emelem fel a szavam ez ellen.

  Az ÖSSZES (oldaltól függetlenül) politikus vegye le a piszkos kis kezét az emberek által a saját felismert igényeik motiválta, alulról szerveződő mozgalomról, és ne akarja azt úgy beállítani senki, mint saját találmányt!

  A hitelből élés kapcsán egyetértek veled. Az nem megoldás.

  Viszont elvárom, hogy Orbán NEM MÁSOLJA A ZEITGEIST gondolatvilágát! Egyetlen olyan politikus se másolja, aki bármilyen szinten is, de érintett (volt) a jelenlegi rendszer fenntartásában. Mert ők mondhatnak bármit, most is csak a status quo fenntartásán fáradoznak és ha a kezükbe kaparintják az eszmét, akkor nem fognak mást tenni vele, mint “megosztani és uralkodni” rajta.

 116. Norris74 avatar
  Norris74

  Engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljak egy videót, amelynek ha csak a fele igaz, már akkor is igen nagy szószban ücsörgünk:

  http://blip.tv/file/1397572/

 117. jolánka avatar
  jolánka

  [re=15489]Norris74[/re]: Hello Noris!
  Köszi a videót!

 118. vanquiser bandi avatar
  vanquiser bandi

  A Zeitgeist által lefestett neo-marxista utópia több sebből is vérzik.

  Elsősorban rögtön a jövő társadalom moralitása vethető föl, amely a „tervezők” szerint magától szabályozódik, ha a pénzforgalom generálta objektív hiányok (pl. éhség, betegségekstb) kiküszöbölődnek, hiszen a nélkülözéssel együtt megszűnik, az abból eredeztethető bűnözés is. A monetáris alapú rendszerről a fenntarthatóra való váltás az elmélet szerint a gépesítés növekedésével megszűntetné, a tudattorzító, alulfizetett munkákat. Kihagyják a számításból azonban, hogy a munkavégzés nemcsak az ember fizikai szükségleteinek kielégítésére szolgál, hanem moráljának fenntartására is. A munkanélküliség demoralizáló hatású nemcsak a pénzhiány miatt fellépő „jószág-hiány”, hanem a korlátlanul rendelkezésre álló, nyomasztóan kihasználatlan szabadidő miatt is. Ezen a kérdésen lehet segíteni, ha a „láncait vesztő” munkások a felszabaduló időt konstruktívan tudnák eltölteni, állami kényszer nélkül azonban nem feltételezhető ennek bekövetkezte. Ha ugyanis az alapvető szükségletek munka nélkül is kielégíttetnek, akkor mi motivációjuk lesz feljebb törekedni? Miért fektetne be bárki is plussz energiát, ha abból plussz haszna nem származik? Válasz lehet és kétségkívül igaz is az, hogy az embernek van igénye mások jóindulatának, megbecsülésének az elnyerése, azonban ugyanekkora, ha nem nagyobb hajlama van gyarlóságra, hedonizmusra. Ahhoz viszont, hogy nemcsak erőforrásaiban, de társadalmiságában is fenntartható legyen a rendszer nem engedheti meg magának, hogy ezen kérdést szabályozatlanul hagyja. Nem engedheti meg magának, hogy legyenek olyanok, akik például minimális iskoláztatásban sem részesítik emiatt a gyerekeiket, hiszen ez belülről rágná szét a folyamatos technikai fejlődésre, következésképpen a tudásalapúságra épülő Utópiát.( A pénz hiánya továbbá lehetetlenné tenné az értékmérést illetve a cserét a fennmaradó többi professzióban. )
  Államiságban megtestesülő szervezett közösségi életre tehát szükség van, amit azért érdemes kiemelni, mert az úgynevezett Venus-Project-nek részét képezi a politika és vele az állami szuverenitás valamint a jog és a büntetés-végrehajtás leépítése is. Ezen vadregényes elképzelés teljes anarchiához vezetne, hiszen mikro-szinten figyelmen kívül hagyja az anyagi helyzettől független bűncselekmények sorát (pl. kéjgyilkosságok), globális-makro méretben pedig az egymás mellé zsúfolódó kultúrák közti konfliktusokat. Jelenleg a világon hozzávetőlegesen 5000 különféle kultúra él, ugyanakkor ezek közül csak 204 rendelkezik állami szuverenitással. Az állami erőszakszervek (rendőrség, hadsereg) megszűntetésével nem lenne a fizikai erőszaknak olyan legitim formája, amely biztosíthatná a rendet és azt, hogy az egymással konfliktusban álló kultúrák ne akarják sérelmeiket egymáson megtorolni.
  A második legnagyobb buktatója az elképzelésnek tehát az, hogy nem számol a kulturális eltérésekkel, holott a világ konfliktusainak többsége ezekre vezethető vissza. Ezen kérdés rendezésére nem lehet adekvát válasz a Zeitgeist által javasolt antiklerikalizmus, hiszen minden ember számára egyértelmű reflex a saját kultúrájának védelme. Itt is közbe jön továbbá az előbbiekben fejtegetett szempont, nevezetesen, hogy a vallás a tradíciók a társadalmak morális gerincoszlopai. Maga Kant – akire szokás úgy hivatkozni, mint a filozófus, aki lefejezte Istent- is szükségesnek tartotta a vallást, hiszen az emberektől nem várható el az erkölcsös viselkedés, ha a túlvilági üdv javakat megvonják tőlük.
  Megemlítendő még ezzel kapcsolatban, hogy ha a technikai modernizáció vallásellenességgel párosul, akkor a periféria országai (pl. Latin-Amerika, Közel-Kelet, D-DK-Ázsiastb) szemében ez az Utópia sem lesz vonzóbb, mint az amelyik nemrég még a technikai modernizációt a monetáris keretek között való kizsákmányolásra, uniformizálásra használta.
  Külön pikantéria egyébként, hogy miután a készítők vad vehemenciával leszedik a keresztvizet az összes politikusról, a film végén arra buzdítanak, hogy csatlakozz a mozgalmukhoz. :)

  Mindezek ellenére üdvözítendő a filmben megjelenő globális pénzrendszer totális kritikája, illetve a megújuló energiaforrásokra való hangsúlyfektetés.

 119. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15491]vanquiser bandi[/re]: Köszi! :S Ezt a “kritikát” hetente megkapjuk e-mailben, vagy kommentben. Attól viszont, hogy folyamatosan ezt ismételgetik a liberális piacgazdaság hívei (haszonélvezői és azok szervilisei), attól még nem lesz igaz.

 120. MR_73 avatar
  MR_73

  Pénzt akarok sokat!!!!! Az erősebb kutya baszik alapon! Szép is lenne ha minden jöttment balfasznak meglenne mindene. Az állatvilágban is az tud érvényesülni aki elveszi a másikét! Legyél okos rafinált és akkor nem kell az ilyen videókon morfondíroznod és azon gondolkodni mikor is jön el az idő ,hogy nekem is jó legyen.

 121. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15492]Norris74[/re]: Kik azok a „megkapjuk”?
  [re=15493]MR_73[/re]: „Aki baszik asziszi, hogy erősebb kutya / De nem is, mert a gyengébb is mert azt basszák” (Lovasi) ;o)))

 122. avatar
  Névtelen

  Sok itt a jó hozzászólás! De egy valamit nem értek. Miért ragaszkodtok egy olyan rendszerehez még mindig valahol ami nem müködik? És megkérdöjelezitek a film lényegi üzenetét? Leragadtok a motiváció fontoságánál….

  Itt egy példa részemröl. Egy rallycsapatban mindenkinek megvan a maga feladata. Senki nem kényszeriti a részvételhez.! Csupán a siker az élvezet adrenalin motiválja. Mindenki beleteszi a legjobb tudásást egy fö cél elérésében.Minél jobb eredményt elérni a másiknál
  Egy olyan társadalomban amit a film vázol fel részeleteiben és nem minden kérdést kiboncolva mélyrehatóan,miért nem lehetene egy jó motiváció szimplán a jobb eredmény elérése, mint a másik és mindig megprobálni többet hozzáadni a társadalom müködéséhez fejlödéséshez?

  A gyilkos agybajosok meg itt is mennek a sittre…..:)
  Tudjátok sok minden fejben döl el……

  De viszont itt egy újabb film. The zeitgeist Movement:Orientation Presentation..
  Talán több elfogadható új válasz van benne,hogy megismerjük az elképzelést amit a film bemutatt.

  Részemröl elszomoritó ,hogy egy többszörös Nobel-dijas nemzet mint mi….Alig veszünk részt a mozgalomban…

  Driver

 123. bazáros avatar
  bazáros

  [re=15493]MR_73[/re]:
  “Az állatvilágban is az tud érvényesülni aki elveszi a másikét! ”

  És te állat vagy?

 124. hal avatar

  [re=15496]bazáros[/re]: Ez jó volt! :)

 125. jolánka avatar
  jolánka

  [re=15495]Anonymus[/re]: Hali!Van olyan Nobel-díjasunk aki itthon halt meg….?Ez is sokat elárul rólunk,és nem a jó oldalunkról!A rally-s jó példa!Kérek mindenkit ebbe az irányba gondolkodni!EGYSZERÜEN NEM TUDUNK A RÉGI BERÖGZÖTT SZOKÁSAINKON VÁLTOZTATNI!
  Üdv mindenkinek

 126. Awarydar avatar
  Awarydar

  Hehe, erről eszembe jutott, hogy amikor arról van szó, hogy pl. önös érdek érvényesítés erőszakkal vagy hűtlenkedés párkapcsolatban, akkor valahogy olyan könnyedén húzzák elő a tisztelt emberek az “állatvilágban is így megy, úgyhogy mi a bajod” kártyát. Ilyenkor szabad állatnak lenni, mi? Nagyon sok pozitív dolgot lehetne tanulni az emberen kívül létező természet “mintáiból”, de valahogy ilyenkor mindig büszkén hangoztatjuk, hogy mi emberek vagyunk és ezért nehogymá’ egy olyan lény viselkedését utánozzuk ami nem hogy beszélni, de még autót vezetni se tud! Az állat azért öl, hogy életbe maradhasson, az ember meg azért, nos… már sokszor nem is tudja pontosan, hogy miért.

 127. jolánka avatar
  jolánka

  [re=15497]hal[/re]: Igen,ez jó volt!Tömör és lényegre törő!

 128. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Megjegyzem, az állatvilágban arra is van példa, hogy a nőstény párzás után megeszi a hímet. Akkor bevezessük ezt is?

 129. bjmatt avatar

  Én lajhár szeretnék lenni. Néha meg akácfa.

 130. avatar
  Névtelen

  Igyekeztem valami frapáns jó érvet kitalálni..Igaz van benne saját tapasztalatom..
  Tudjátok ki lehetne egy nagyon jó szókimondó politikus?
  A film is bemutatja. Senator Ron Paul.
  Érdemes a youtubon megnézni öt. Ö egy olyan figura lehet mint nálunk valamikor Dr Torgyán:)
  Csak ö nem olyan “vidékies”:)
  Viszont néztem Orbán Viki évértékelö beszédét..Kivételesen nagyon jól beszél.De egy fontos dolog hiányzik.
  A probléma megoldás felvázolása.!!

  Üdv:Driver

 131. Awarydar avatar
  Awarydar

  [re=15501]Dexter68[/re]: Hát ha számodra ez is egy a sok pozitív dolog közül… :)

  Mielőtt úgy veszitek, hogy pedofíliára vagy vérfertőzésre is buzdítok itt mindenkit, kihangsúlyoznám, hátha nem volt világos, hogy nem egy az egyben kell átvenni növények és állatok viselkedését. Bár fotoszintetizálni csak megtanulnék, mert elegem van abból, hogy minden kaját teletolnak méreggel. :)

 132. hunvalaki avatar
  hunvalaki

  Sziasztok!én is megnéztem a filmet!azt kell hogy mondjam,nagyon régota ez az elso film ami nyiltan elmondja mi torténik most velunk,hogy kezdodott és mi lesz a vég.nagyon sok párhuzamot lehet vonni most a film kozott és magyarorszég kozott..mikor a politikárol beszél.ha emlékeztek nem gyurcsany f volt a minisztern..ot beultetek.és elotte gyurcsany-nak )a paksi atomerumovet tatarozta( volt egy cége. ez a film egy pofon valahol az almodozoknak,azoknak akik rabszolga munkat vegeznek,hogy ebreszto.a vallasal kapcsolatban..valahol én mar reg nem hiszek benne,volt szerencsem olvasni a korant,talmudot,tanulmanyoztam sok fele vallast,mitosz -legenda-mese..remelem hogy ha nem is nekem,de mar az unokaimnak nem kell havi 58000 ft-ert dolgozni! valahogy lecsokkent a fizum 110000 .rol erre az osszegre..pedig ugyanazt a munkat végzem!ugye milyen eredekes?

 133. BOTICSELLI avatar

  Szerintem MINDENKINEK LÁTNIA KELLENE!
  Pesszimista vagyok az átalakulást illetően:
  az emberi akaratban, gondolkodásban, jóságban jelenleg nem lehet bízni.
  Csak akkor történik majd valami, ha az egész világbank összeomlik…

 134. izabella9 avatar
  izabella9

  [re=15314]Norris74[/re]:

  Van egy világot átfogó szellemi áramlat a SZUBUD. Itthon elég ismeretlen.
  Rengeteg hasonló gondolattal találkozhatunnk benne. Pl. ha minden egyes ember, saját tanítója, mestere, és tanulója, akkor tud az elméje valóban fejlődni.
  Mikor sok millió ember ráébred arra, hogy a Föld anya etet és itat, és kötelességünk Րt megóvni-saját érdekünkkben- akkor társadalmi fejlődés elé nézhetünk.
  Gyakorlatban ott vannak a zöld mozgalmak kisebb, nagyobb csoportjai, akik már tudatosan lépnek fel, elszórtan a világban. Vagy ha nézzük Hazánk küzdelmét a genetikailag módosított élelmiszerek ellen. Sok millió ember agyában, egymástól függetlenül megszületett a felismerés: Hiába ülünk pénzhegyeken, ha nincs oxigén és olaj borítja tengereinket.
  Ez csak egy konkrét példa arról, hogy az emberi elme milyen csodálatos.

  Más: figyelem a TV, rádió stb. műsorát. Olyan mű problémákkal küzdenek a mű emberek és ezt mindenki nézi és lassan beleéli magát.
  Vajon, ha ezeket az igazságokat , melyek a filmben megszólalnak adagolva, köznyelven érthetővé téve adná a Tv, mennyi ember venné komolyan és kezdené az agyát átállítani a valódi problémákra?

  Nézem a betelefonálós műsorokat. Rengeteg ember már kapargatja a felszínt. Csak aztán gyorsan jönnek a magyarázó emberek, akik félrevisznek.
  Minden nap új téma, hogy ki, mennyit, hogyan lopott, szerzett. Rágjuk az odadobott csontot.
  Vajon ha naponta egy olyan tényt közölnének amit a film az arcunkba vág, és naponta egy újabat, nem lenne millió ember, aki felkapná a fejét és azt mondaná?: Ezaz, sejtettem, hogy ez van a mélyen, de csak a felszínt kapirgáltam!
  De lenne, mert keresők már most is vannak. Nem lehet leszorítani rasszizmussal, antiszemitizmussal az elmét.
  A lényeg nem a népcsoportok bűnös volta. Maga az az agyrém, hogy egy virtuális pénz mókuskerékbe szorítja az EMBERT és az kínjában elpúsztítja Föld anyát. Oldalt ki kell lépni, és ez csak sok ember közös felismerése útján lehetséges.

  Köszönöm, hogy válaszomat elolvasod. Örülnék, ha írnál, akkor is ha nem értesz egyet.

  Izabella

 135. izabella9 avatar
  izabella9

  [re=15503]Anonymus[/re]:

  Láttad a filmet. Először jön a gazdasági kiszikkasztás, kölcsönök, a vezető ov. korrumpálása. Aztán ha nem jön be, repülőre ül és gyorsabban száll le mint szeretne. Mármint a film szerint, aki név szerint felsorolja azokat a vezetőket akik a hazájuk számára kerestéka kiutat és nem a zsebüket tömték.

 136. izabella9 avatar
  izabella9

  [re=15493]MR_73[/re]:

  Nem akarlak megbántani, de egy kicsit nézz hátra.
  A történelemben rengeteg olyan szituáció volt és most is az van, hogy sok nagyon ügyes maga alá gyűr mindent, ami pénzért megszerezhető. Védett villát, kastélyt épít a hegy tetejére és testőrőkkel veszi körül magát. Րrzik az ovis gyerekét, a műkincseit, az ő életét. Aztán a sok pénzével ha kimegy az utcára egy lepusztult országban találja magát, kéregető emberek megkocogtatják a szuper autó ablakát. aztán betörik. aztán kirabolják a villát és váltságdíjért elrabolják a gyerekét. ez nem lázálom, Te is nézel filmeket. Pánikszobát épít és pánik szereket szed. A sok balfasz, ahogy Te nevezed azt a tanitót, orvost, akinek a szolgáltatásait Te is igénybe veszed. Nem irigyelnek, hanem megútálnak. Egyre távolabbi országokba megy nyaralni, telelni, hogy ne lássák milyen gazdag.
  De a tenger ott is mocskos, télen lavina veszély van a drága sípályákon.

  Igen jó a pénz, sok mindent megvehetsz, csilloghatsz, ha ez elég a boldogságodhoz.
  Ám egy drága szafarin Te is iszol a mérgezett vízből. És a balfasz orvos fog évekig kínlódni veled.

  elnézést a csúnya szavakért, a saját szöveged tükre csupán

 137. izabella9 avatar
  izabella9

  [re=15495]Anonymus[/re]: szépen kérlek, vezess el írásban, hogyan tudom ezt megnézni.
  Segítségedet előre is köszönöm.

  Izabella

 138. BOTICSELLI avatar

  [re=15464]Norris74[/re]: “A bankok csak egyetlen dologtól félnek: tőlünk, emberektől. Attól, hogy egy nap tömegesen jönnek rá az emberek, hogy át vannak verve (sajnos ennek kicsi a valószínűsége, és ha valamihez köze van a médiának, akkor a népbutításhoz van, hogy ne vegyük észre a sok Mónikashow-tól a valóságot.), és nagy tömegekben indulnának meg a bankok felé, hogy kivegyék a pénzüket.”

  [b]Nem is tudod, hogy milyen lényeges dolgot írtál ezzel!

  EZZEL KELLENE KEZDENI UGYANIS![/b]

  Én egy ilyen “Z-day”-t el tudnék képzelni…
  Erre való a világháló, ezt kellene megszervezni globális szinten.

  Egyébként én is azon kezdtem gondolkodni, hogy mi motiválná az embereket, ha a megélhetés feltételei adottak?
  Mi motiválná arra Gizikét, hogy holnap is bemenjen a kávéházba felszolgálónak, és ne a strandon napozzon?
  Mi motiválná az autógyárak technikusait, munkásait, a portást, stb… hogy holnap is tisztességesen elvégezze a munkáját?

  Aztán arra jutottam, hogy ez kis szabályozással megoldható.
  Például a munkát kötelezővé lehetne tenni.
  És csak akkor részesülhetnél a juttatásokból, ha felmutatod a kártyádat, ami igazolja a munkavégzésedet.

  Csak akkor megint itt a következő probléma:
  aki többet tesz le az asztalra a munka frontján, vagy jobb szakember az átlagnál az joggal várja el, hogy a tudását valamilyen formában elismerjék.
  Erre eddig a magasabb jövedelem volt a bevett szokás.
  A szép új világban hogyan működne?

  Félreértés ne essék: nekem nagyon tetszett a film!
  De az új világot kidolgozatlannak érzem.
  A film első része tökéletes lenyomata a mai elcseszett banki rendszernek és pénzvilágnak.
  Amióta láttam a filmet ezen kattog az agyam.
  Már az is óriási előrelépés lenne, ha a bankrendszert és vele együtt a KAMATot, mint a probléma egyik fő okozóját ki lehetne iktatni.
  Egyik évről a másikra nem sikerülhet az átállás.
  Az is óriási előrelépés lenne, ha “csak” annyi történne, hogy az energiaforrások, ‘melyeket használunk teljesen megújulóak lennének.
  Gondoljatok bele, hogy ha a pénzt -mint csere eszközt- önmagában nem sikerülne eltörölni, de eljutnánk oda, hogy nincs bankrendszer, nincs kamat és nem kell fizetni az energiáért (fűtés, közlekedés, áram) az már hatalmas könnyebbség lenne az emberiségnek.

  Kezdjünk el ötletelni!!!
  Végül is ezért született a film…

 139. avatar
  Névtelen

  Sziasztok! Láttom megy a “brainek harca”!!:))
  Kaptam egy e-mailt a mozgalomtól.Aki regelt az tudja miröl beszélek.
  Komoly volt a Z-Day elöadás Amcsiban. Még a New York times is irt róla!!!!
  A rendezö a következöt nyilatkozta: Már most van több mint 250000 tagunk. Ha igy növekszik akkor jövöre a Madison square gardenben lesz a gyülés!!

  Szóval jó látni hogy fejlödik a mozgalom,és hálát adok a sors kegyeségének hogy ilyen elmék vannak akik ezt a filmet megalkoták!!!
  Jacque Frisco meg egy zseni…93 éves már és a cikk szerint “lazán adta elö magát!!!

  Üdv:Driver.

 140. gabcsi avatar
  gabcsi

  [re=15509]izabella9[/re]:
  Most néztem meg a filmet. Az első rész sajnos a szörnyű valóság. A második rész, a jövő végülis elég pozitívan van beállítva, de el sem tudom képzelni megvalósulhat -e ez így. Most még nagyon friss az “élmény” ami a filmből jött le, és a hozzászólásokat is csak épp átfutottam.
  A betelefonálós műsorokban valóban alapjáratban a bizonyos”csontot” rágják, de pl. ennek a filmnek az “ajánlata” is az egyik TV, egyik ilyen telefonálós műsorába volt “belecsempészve”. Való igaz, aki felületesen nézi az ilyen adásokat, az csak a vitákat látja, de ha jobban odafigyelünk, talán igen hasznos dolgokat is észrevehetünk.
  A műcsatornák műadásaira meg egyenesen kár szót pocsékolni. (most megyek olvasgatom tovább a hozzászólásokat).

 141. avatar
  Névtelen

  Botticelli véleménye nagyon jó! 143.-as comment!

 142. BOTICSELLI avatar

  Köszönöm szépen!
  Csak az a baj, hogy nem nagyon látom az ötleteket… :(
  Sem itt, sem más fórumokon.

  Odáig szerencsére a film legtöbb nézője eljutott, hogy elhiszi amit az első egy órában elmagyaráznak, de mi lesz ezután?

  NEKÜNK KELL TENNÜNK VALAMIT!
  Nekünk “kisembereknek”. A politikusok és a bankárok nem fognak.
  Ebben biztosak lehetünk.
  Sőt: inkább képesek kirobbantani egy harmadik világháborút, pusztán azért, hogy a jelenlegi gazdasági érdekeltségeik és a profit megmaradjon.

  Pontosan azt kellene csinálni, amit a film végén javasolnak:

  FÜGGETLENÍTSD MAGAD A RENDSZERTŐL!

  Persze ezt csak szépen fokozatosan lehet megtenni, hogy ne árts vele magadnak és a családodnak.

  – KAPCSOLD KI A TV-t és a rádiót! Helyette informálódj az internet milliónyi független oldaláról!
  – ne menj soha katonának!
  – ne támogasd az energia cégeket! Ha házat építesz, akkor próbálj meg önfenntartó házat építeni, ami ugyan drágább mint a “hagyományos” de 8-10 év alatt visszahozza a befektetett többletet és soha többé nem kell villanyért és fűtésért fizetned.
  – gondolkodj el egy elektromos, vagy hibrid meghajtású gépjármű beszerzésén!
  – terjeszd a filmet!
  – tájékoztatni kell mindenkit a megújuló energiaforrásokat igénybevevő technológiák mai valós fejlettségéről, és átállni ezekre!

  …és legvégül, ha ezekkel mind megvagyunk: VEDD KI AZ ÖSSZES PÉNZEDET A BANKOKBÓL és SOHA NE IS TEDD VISSZA!

  Egy ilyen gesztus globális szinten azonnal romba döntené a teljes pénzügyi rendszert.

  (Megjegyzem: a fent vázolt dolgok TELJESEN LEGÁLISAK! Semmilyen bűnt, vagy törvénytelenséget nem követsz el azzal, ha ezeket végrehajtod.)

 143. izabella9 avatar
  izabella9

  Bankba jön a fizetésed, a nyugdíjad. Onnan utalod a járulékokat. A házipénztárban nem lehet kp. a vállalkozónál.
  Behálózták a lakosságot. Ide dzsungel kés kell,amivel elvágod a háló sűrű szövetét. Egyet lehet tenni. Nem teszed be a megtakarításodat.
  Látod már az internetet is cencúrázni próbálják, a gyakorlott hazai cenzorkák!
  Én a TV-rádió műsort nagyon szűröm, kizárólag olyan filmeket nézek meg, amelyek más országok életét, gazdaságát objektíve bemutatják. A magyarázat nem érdekel. Minden országtól kellene tanulnunk valamit, ha annyival különb minőségű életet élnek!
  Azért öntik el amerikai szeméttel a TV-t, hogy nehogy meglássuk, hogymilyen emberi életet él egy átlagos család itt-ott! Milyen tiszták a vonatok, a tavakban élet van. Az emberek el tudnak menni nyaralni, sielni.
  FEl tudják emelni a fejüket a sárga csekkek áradatából. És elmennek együtt vacsorázni, ünnepelnek, ÉLNEK.
  Na ezt ne lásd. Vasfüggöny. Cenzorkák. Gyengécskék.

  A szép jövőt mindig a gyerekeinknek építjük. Majd az unokáinknak, mi csak várjunk türelmesen.
  És mi az örökségük? ADÓSSÁG, élhetetlen városok és falvak, szennyes vizek, mocskos erdők.

  Pedig elnézem a szelektív hulladékgyüjtök tele vannak. Mi is vágyunk egy jobb minőségű életre és tennénk is szívesen érte.
  Csak aztán összeöntik a határba kiborítják a szelektív teherautót.

  És akkor most hogyan tovább?

 144. Retexisz avatar
  Retexisz

  ez a film nem mondott ujat,ez mar idok ota igy van,mereszek voltak akik keszitettek,amugy az egesz tetszett…….

 145. avatar
  Névtelen

  Igen! Sajnos sokan nem tudnak elvonatkozatni a régi szokásoktól….
  Valóban átszellemülve kellene sok kisembernek hozzáfogni a változáshoz…De sokan nem mernek ,mert félnek,vagy nem ellégé nyitottak…Sajnos hogy a rendszer semmenged elszabadulnui,mert ha egyszer belekerülsz el kel hogy tarsd öt is ,meg magadat is.
  De az ötleted be az tetszett hogy a pénz megmaradna mint motiváló eszköz és a bankok és a kamatjaik mennének a sunyiba!
  De viszont a pénz a film által is megemlitve sok büntényt,korrupciót is szül….Ezt a pénz okozza..
  Ezért lenne j az alapossan megtudni hogy is lehetne egy pénz nélküli világban motiváltnak szorgalmasnak fejlödö képesnek maradni…..

  Üdv :Driver

 146. BOTICSELLI avatar

  El vagyok keseredve.

  A kezdeti lelkesedés után, sajnos be kell látnom, hogy a filmben felvázolt alternatíva -bár nagyon szépen hangzik- megvalósíthatatlan.

  Ki lenne az (melyik kormány, vagy cég) aki mondjuk 10 millió euróból felépít egy megújuló energiaforrásra épülő “erőművet” (mondjuk napenergia) és aztán azt mondja, hogy emberek mostantól aki erre csatlakozik ingyen kapja az áramot.
  SENKI.

  Ezeknek az erőforrásoknak (szél, nap, geotermikus energia, áramlás, hullám) a hasznosítása ugyanúgy pénzt és beruházást igényel, mint a jelenlegi olajkitermelés.
  Az más kérdés, hogy ezek környezetbarát és örökké létező, megújuló energiaforrások, de a technika hozzá pénzbe kerül.
  Ki lesz az, aki ingyen hozzáférhetővé teszi???
  SENKI.

  Ha kifogy az olaj, akkor majd az olajtársaságok szépen áttérnek ezekre az erőforrásokra, de ugyanúgy fizetőssé fogják tenni.
  Azt fogják mondani, hogy ha tőlünk akarod, akkor az pénzbe kerül.
  Építsd ki magadnak, ha nem tetszik.
  És mint tudjuk ez is pénzbe kerül, nem is kevésbe.
  Nem fogod ingyen megkapni a napkollektorokat…

 147. avatar
  Névtelen

  [re=15531]BOTICSELLI[/re]:
  Szia !

  Amikor a bankárok összeültek 1913-ban ötleteltek egy nagyot, amit azóta is mindannyiszor megismételnek, ergo:az összefogás tesz naggyá.
  1. ötlet ….független rendszereket kell kiépíteni…….pl ilyen volt magyarországon a Hangya szövetkezet….de lehetne házépítő szervezeteket is csinálni…ezzel fel lehetne szívni az építőiparba az alacsonyképzettségű romákat…….

  A hagyományosan roma munka volt a vályogvetés…….ebből lehetne a legjobb energiahatékonyságú épületeket építteni.
  2. szegények bankja….ezt már több helyen megvalósították.

  3. viszonosság alapján működő hálózatok

  egyelőre ennyit tudnék mondani fejből….ez is azt mutatja amit a film üzen , nem csak a technológiák állnak készen, hanem a rendszerváltoztató megoldások is ki lettek próbálva.

  ….és akkor mégis mi a probléma……szerintetek?

  bellaggio

 148. avatar
  Névtelen

  [re=15548]BOTICSELLI[/re]:

  Szia !

  Építsd meg a saját sörkollektorodat, vagy pet palackos kollektorodat….és követni fognak.

  bellaggio

 149. avatar
  Névtelen

  [re=12162]Ufo[/re]: Te zsidó vagy?

 150. Kiscee avatar
  Kiscee

  Hááááát… Vénusz-terv?? Kommunizmus.. én jártam az előszobájában ( ld: szocializmus), kösz, nem kérek belőle.

 151. takptr avatar
  takptr

  Nagyon megfogott a film, mert tényleg itt lenne az ideje egy teljes fordulatnak az emberek fejében.
  De ez mind csak álom, amíg a pénzemberek máshogy nem gondolják.
  Itt volt például az RTL KLUB-on az Ecopoly nevü játék, ha még emlékeztek rá. Volt benne egy idős bácsi, aki a vizi energia forradalmian új hasznosítását dolgozta ki, hogy sekély vízállás , és lassú folyás mellett is képes volt a szerkezete nagy energiát nyerni. Félek, hogy a bácsit villámgyorsan elhalgattatta. Ha valaki tud valamit erről, ÍRJON.

 152. Attila avatar
  Attila

  Király a cucc!!!!!!!!!!!!

  Remélem minél többen megnézik, és felébrednek

 153. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15602]Attila[/re]: Te… és most, hogy felébredtél, mit teszel konkrétan?

 154. Attila avatar
  Attila

  [re=15603]Dexter68[/re]: hmm, valamit félreértettél én már rég ébren vagyok.
  tudi ez a rasták kiváltsága

 155. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15494]Dexter68[/re]: Szilvi meg én, illetve elég sokan, akik foglalkoznak a Zeitgeisttal. :)

 156. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15493]MR_73[/re]: Ritka nagy baromság amit írtál.

  Az állat ugyanis csak annyit vesz el a természetből, amennyire szüksége van. Nincs olyan állat, amely élvezetből ölne vagy pusztítana. Még a nagy zabálógépnek tartott cápa sem támad meg akkor, ha nem éhes. Egyedül az ember az az ostoba “állat”, aki nem a szükségleteit elégíti ki, hanem az igényeit. És azok bizony sokkal de sokkal magasabban vannak, mint a valós szükségletek.

 157. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15509]izabella9[/re]: Kedves Izabella!

  Tökéletesen egyetértek veled. Jómagam olyan 3-4 éve kezdtem észlelni, hogy valami nincs igazán rendben ezzel a világgal. Tudom, egy kicsit későn talán, de jobb későn, mint soha.
  Egyre többfelől és egyre több embertől hallottam hasonló dolgokat. Így jutottam el a Zeitgeist-hoz is, amely egy vegytiszta, politika, és “izmus” mentes (hacsak a pragmatizmust nem vesszük ki) nézőpont.
  Az a baj vele, hogy a jelenlegi rendszerből a Zeitgeist világába nem látom (még) a lehetséges átmenetet csak úgy, ha előtte lesz egy komoly világégés.
  A másik lehetséges út, a civil szervezeteken és egyes embereken keresztül lépséről-lépésre végrehajtott kikényszerítés, de ennek meg az a kockázata, amit fentebb írt valaki, hogy meg fognak jelenni a “megmagyarázó” emberek, akik elviszik a dolgot valamely “izmus” irányába, és megpróbálják kisajátítani a gondolatkört.
  Ezt teszi Orbán Viktor is mostanában. Hiába mond jókat, ha a szándék, amely miatt mondja hamis, bűzlik és átlátszó. Nem csak az a fontos, hogy valaki mint mond, hanem azt is nézni kell, hogy ki mondja.

  Szerencsére egyre gyarapszik a ZG-sek száma, itthon is, külföldön meg pláne, egyre többen hallanak róla, egyre több alulról induló magánkezdeményezés alakul, így formálódik az a “kritikus tömeg”. A kérdés csak az, lesz elég idő a kialakulására az összeomlás előtt? Egyre jobban félek, hogy nem.

 158. Norris74 avatar
  Norris74

  [re=15513]BOTICSELLI[/re]: Kedves Boticselli!

  A film még “folytatódik” tovább is, mégpedig az “Activist Orientation Guide” nevű anyaggal, ami immáron magyarul is elérhető Innen.

  http://dotsub.com/view/a34fba0d-4016-4807-b255-021b58dbc9a4

  Javaslom ezt is nézd végig, mert ez már a gyakorlati megoldások jelentős részét is tartalmazza.

  (Sajnos a linket valamiért nem akarja betenni)

 159. avatar
  Névtelen

  Sziasztok!

  Láttom kicsit megtorpant a hozzászólások száma.
  Ez van..
  De irtam egy e-mailt Orbán Viktornak….Javasoltam a filmet a figyelmébe…
  Egy probát megér….
  Aki figyelemmel kisérte nyilatkozatait lehet , hogy végig fut az eszén ….-Talán lehet , hogy látta a filmet?

 160. Samplekilla avatar
  Samplekilla

  Sziasztok! Nem tudja valaki véletlenül, hogy van e már magyar felirat a Zeitgeist Movement-hez, vagy honnan lehetne leszedni azt?

 161. jolánka avatar
  jolánka

  …az emberek meg néznek,
  hogy az isten a pénz lett.
  Sorban nyílnak a bankok,
  és az jelenti a rangot,
  hogy mennyire állat az autód,
  mekkora mellű a nőd,
  és hogy meddig bírod feltekerni a kocsiban a hangerőt!…

 162. Fi avatar
  Fi

  [re=15338]cszilvi[/re]:
  Mennyire egyetértek veled! Mind az előző, mind a jelenlegi hozzászólásoddal. Kb azt fogalmaztad meg, amit magamban rövidebben én is.

 163. Villany avatar
  Villany

  Ha azt hiszitek hogy létrehoztok egy ilyen Venus project-et jobb lesz ?

  Föltételezzük hogy megcsináltátok. Totális káosz lenne előbb utóbb ugyanis nem a körülmények határozzák meg hogy ki fog akkor lopni vagy csalni, hahaaaa ha.. Nevetséges azt gondoljátok nem lesz nézeteltérés két ember között? dehogynem nézzetek vissza a kommunistákra -> mindenki egyenlő legyen. > Ez soha nem sikerült jól.
  Ami pedig pozitivumot adnék az az hogy felhivjátok a figyelmet hogy az idő lejár és elérkezik a totális káosz a nagy nyomorúság amely még eddig világon nem volt. Az idő kevés és ne feledjük a totális kontroll rendszer felépítése már folyamatban van, és megmondom mi lesz : ha összeomlik a pénzügyi rendszer eltünik a pénz nem lesz fizető eszköz, helyette “0” “1” ből fog csak álni a vagyonod és akkor veszik el amikor akarják, azt tesznek veled amit akarnak és totális DIKTATORIKUS RENDSZER lesz megvalósitva .
  És még egy ha bejön nektek ez a projekt a központi “mag” irányitóközpontú megoldás a leggagyibb amit a világ valaha alkotott ugyanis a legsebezhetőbb is mert megcsinálhatjátok eztet, nem állok elébe. De saját levestek főzitek meg kérdés hogy: Hogyan ?
  A pusztulás elrendeltetett. a folyamatot csak csökkenteni lehet pontosabban fogalmazok IDŐT lehet nyerni de emberi erővel megfordítani nem lehet .
  írva vagyon :
  utolsó időkben nagy lesz a tudás
  Erre készültök ti…
  igen de ezután jön egy korszakváltás …

  amiben rengeteg ember a földön meghal…

  Ébredjetek főőől nem csak mi emberek létezünk az egész világon
  van nálunknál mgasabb civilizáció ami a nem látható világban van
  nem az a valóság amit látsz a valóság az a láthatalan rész
  láthatalanból álott elő minden ami itt a földön van.

  Megmondom a frankót :
  kihagyjátok a számításból ISTENT (vagy nevezzük úgy hogy az univerzium üzemeltetőjét)

  márpedig ha kihagyjátok a számításból akkor téves lesz a végeredmény nagyot fogtok csalódni .

  én több ilyet végignéztem… gyüljünk egybe építsünk magunknak várost amely a teteje az eget érje …. vagy építsünk uj világrendet
  …higgyétek el azok az emberek akik feltaláltak sok mindent nem akartak egy szebb álomvilágot maguknak? dehogynem tettek is érte.
  A probléma, hogy más elvette és roszra használta fel….

  Nos szerintem egyellőre ennyi elég
  Dijazom hogy keresitek az igazságot
  de az igazság nem evilágban van, itt nincs igazság
  igazság odát van .

  Jobb ha nem tujátok az igazságot amit ezek csinálnak(politikusok meg főemberek) mert ami a VIDEÓBAN EMLITVE VAN AZ JÉGHEGY ALJA. nektek megdöbbentő de amikor rátaláltam erre a kis oldalacskára gondoltma adok egy kis ízelítőt hogy mindenki okuljon és tanuljon ->

  Pár jó tanács :
  kölcsönt sehonnad se vegyél fel

  A pénzedet ne a bankba tárold

  minnél kevesebbet tud a környezeted rólad annál biztonságosabb neked

  Mindenhol ahol lehet használj álnevet

  szerezz be 3-4 személyit magadnak
  az elkövetkezedő világrenben szükséged lesz rá
  különben kicsinálnak

  ennyit a mardék pár kapukról.

  Ma már téged vagy bárkit akárhol megtalálunk
  van mobilod ?
  2003 tól már mindegyikben van polska ami a megfelelő infokkal szolgál a fejeseknek
  és ne aggódjatok
  az interneten is hóditunk jönnek az uj kereső robotok mindent tudni fogunk az internetes szokásaitokról
  és a reklámok is rólad naprakészen fogadnak majd

  TOtális kontróll Nézzétek meg a Mátrixot ad egy pindurka másolatot a a mai világ felépítéséről … akik csinálták céljuk hogy mindezt te csak egy filmnek hidd ha hallasz róla de van benne egy kis valóság…

  Égveletek …
  Kiálts Istenhez magyar nép !!
  Rajtad már csak ő tud segiteni az IMF meg a venusz project sem,
  sem a FED ezek a moden rebszolgatartók, ámítanak egyik oldalról és muszály > ámítanak a másik oldalról is.

 164. Villany avatar
  Villany

  Utánanéztem a technikai dolgoknak a négy alternatív energia amit felsoroltatok (tak) a (filmben) mindegyik hatásfoka 100% alatt van.

  nem ezek az energiák azok amik nagyon el fognek terjedni lesz egy másfajta mozgalom ami olyan energiát fedezett fel amit az embereknek elad pénzért és csak egyszer kell megvenni és csak a anyag korrozióságától függ a tartóssága hatásfoka pedig 200-500% terjed
  nem kellenek az ilyen gagyi energiák ennek kiépítése irdatlan költséges és munka igényes ,és a költségmegtérülés évekre is elnyúlik
  ha segíteni akartok az embereken 100% főlött kel gondolkoznotok és kicsiben (mert amit a film emlit azok csak katonai célpontok gyanánt leszenk jók későbbiekben)
  amit az emberek az otthonaikban tudnak tartani és mobilis tehát mozgatható.
  Geotermikus energiával talán megfelelő fejlesztések árán lehet profitálni de költséges a kiépítése. Számítások igazolják.
  és a kiseberek fejével gondolkozzatok, amit ti vagy bárki meg tud fizetni az alsó rétegekből egy szélerőmű vagy egy geos dolgo 20 milliónál kezdődik. Az alsó kategória!
  mejikünknek van húsz millája? skacok én azt mondom az a tuti ha olyan találmányt csináltok ami öszköltsége nem több mint 300.000 forint és egy éven belűl behozza a befektetett pénzt

 165. hal avatar

  Először gondold át, miről szeretnél írni.
  Fogalmazd meg – a magyar helyesírás szabályait is figyelembe véve.
  Olvasd át, amit írtál, javítsd a hibákat, töröld a felesleget.
  Csak ezek után kattints a „hozzászólás küldése” gombra!

  Amúgy mindenkit erre kérnék! Köszönöm.

 166. jolánka avatar
  jolánka

  [re=15716]Villany[/re]: Helló Villany!
  Mit szívsz?Igazán megkínálhatnál !

 167. tepizoli avatar
  tepizoli

  Aki megnézte a Zeitgeist Addendum cimű filmet és multinacionális cégnél dolgozik az a saját börén tapasztalhatja azokat a dolgokat amiket mondanak benne. Pl. a modern rabszolgaságról. Tényleg ép csak annyi fizetést adnak ,hogy éhen ne halj ,hogy másnap is betudj menni dolgozni NEKIK. Ugyanis ha kiszámolod ahol én dolgozom ott egy szallagon megcsináltatnak emberekkel 8 óra alatt 2000 db lcd tv-t és mindezér azok a dolgozok akik szerelik össze a tv-ket mint az állat /8 óra alatt egyszer kapnak 20 perc szünetet/ kapnak havonta 70 ezer Ft-ot. A gyár pedig milliárdokat keres rajtuk. Ha valaki ez után azt mondja hogy amit ebben a filben mondanak az nem igaz az elvakult vagy nagyon buta.

 168. BOTICSELLI avatar

  “Ha valaki ez után azt mondja hogy amit ebben a filben mondanak az nem igaz az elvakult vagy nagyon buta.” …vagy a mostani rendszer haszonélvezője. Vannak egy pára. :(

  Villany!
  200%-os hatékonyság nem létezik energiafronton. Ez egyszerű matematika.
  Nagy marhaságot írtál (sokat).
  100%-nak tekinthető az energiamennyiség ami a földre érkezik, például napenergia formájában.
  100%-ból nem lehet 200%-ot csinálni.
  Ez egyébként elhangzik a filmben is: már akkor is le lehetne állni a foszilis üzemanyagok égetésével, ha csak a földre érkező napenergia 1%-át (!!!) ki tudnánk nyerni.
  Ennyi.
  Nincs szükség 100%-os hatékonyságra.

  Gondolkodj mielőtt írsz, vagy nézd végig figyelmesebben a filmet.
  Ja! És állj le az anyaggal amit szívsz! :)

 169. Szekely avatar
  Szekely

  Fantasztikus a film,csak sajnos nagyon sok embertarsunknak,,fel kell nonie hozza,,
  Orvendek,hogy ennyi hozzaszolas van ,ez azt jelenti foglalkoztatja az embereket.
  Gondoljatok arra,hogy pl a sotet kozepkorban is voltak emberek akik a tudomanyert
  az emberisegert akar az eletuket is adtak… Sajnos ma is sokszor igy van … De talan epp
  ezert halad a vilag…
  Egy tudasos szep napot mindenkinek

  Egy Szekely

 170. avatar
  Névtelen

  Sziasztok !
  Itt egy kellemes zene ami ide vágó..98-ból:)
  Driver..

 171. Porce avatar
  Porce

  Üdv!
  Számomra nagyon tetszett a film első fele, sőt dicsérendő hogy megoldási javaslatokat is közzé tesznek. Számomra ez a Vénusz terv nagyon is utópisztikus. Ugyanis ahhoz hogy valóságnak egy ilyen volumenű megismerési keretét létrehozzuk kevés csak a technológiai oldalt figyelembe venni. Ez nálam már egy rossz pont volt ugyanis a tudományos fejlődés ideológiájába vetett hiten egy olyan elképzelés alapul ahol nincs ideológia? Kissé paradox.
  Másik: volt a végén egy kis parasztvakítás amely kissé kiábrándított engem. Pontosabban a segítsünk mindenkit és mindenki egy elvéről beszélek. Ez szerintem két sebből is vérzik. Az egyik az hogy legyen bármennyire is jó az oktatás mindenki másban tudja kamatoztatni képességeit. Ezek a képességek pedig minden embernél másak és más az intenzitásuk is. Ugyanis vannak intelligens és kevésbé intelligens emberek. Ennek a tárgyát hiányoltam az utópiából is. Igenis vannak olyan emberek akiknek meg kell mondjuk hogy a valóság bizonyos területein mit csináljanak mert nincs rálátásuk. Kellenek bizonyos területeken vezetők. Azzal hogy eltöröljük káosz keletkezik, mert nincs olyan ember aki mindenhez értene és mindenre rálátása lenne, még akkor sem ha gépek végeznék helyette a munkát és 100%os komfort lenne az élete. Még akkor is bíznia kell a társában aki egy új miértre ad tudományos magyarázatot. Most azt mondhatnátok hogy miért hisz a tudomány 100%ban hihető. Igen ez teljes mértékben igaz a természettudományokra melyekben feltétlenül megbízunk(holott az a 100%os tökéletesség ott hibázik hogy emberek alkotnak mindent). Viszont ott van ezeken kívül számos más tudományág ami nem nem áll ilyen biztos alapokon. Ilyen pl a szociológia ahol minden tudományos eredmény tudósok vitáinak eredménye. Ezek a viták ha kevésbé is de a természettudományokban is megtalálhatóak. Másik dolog amit nem említettek azok a paradigmák…a tudományos emberkék fikázzák a vallás dogmatikusságát holott ők is megalkotják az ő saját bibliáikat a paradigmákat tehát egy tudományos magyarázókereteket amik nem tűrik az újító tevékenységeket.
  A vallásról még egy dolog: aláírandó hogy a vallási intézmények gátolják az emberi tudat kiszélesítését. Aláírandó. Miért vannak akkor még mindig hatalmon a többezer éves vallási intézmények, holott a kb 3-400 éves kapitalista hatalmak ellen már globális az ellenállás? Azért mert a tudomány is ha ki nem mondja de tudatában van annak hogy a vallás sokáig nagy befolyással volt nem csak a civilizációs fejlődésben hanem a társadalom megjobbításában is. A bizonyíték minderre ott rejlik a Vénusz utópiában is. Jobbítsuk meg a világot, segítsünk mások boldogulásán…nem ismerős valahonnan? Egy fickó mondott ehhez hasonlókat kb 2009 évvel ezelőtt mielőtt keresztre feszítették.
  Igaza van a filmnek továbbá abban hogy a vallás eléggé materialista és dogmatikus és korlátozottan mondja el a miérteket. Miértek pedig mindíg is lesznek, és emberi ösztön is. Hogy jön a kettő össze? Az ember alapvető ösztöne a félelem a miértek és az ismeretlen iránt. Ismeretlen viszont mindig is lesz. Ezért van az hogy pl vannak biológusok akik keresztények.
  És itt jön be a második seb az ösztön ami szerintem a legrosszabb hogy kihagytak a filmből és sok gondolatban figyelmen kívül hagytak. Butaság volt a film részéről azt állítani hogy minden viselkedés tanulható… Ösztönösen vágyunk az erőszakra, ösztönös félelmeink vannak, ösztönös szükségleteink. Mivel tudjuk hogy a körülmények már az őskorban is szerepet játszottak hogy gátolják ösztöneink nyugodt létét ez nagyon sok mindent generál. Könnyű egy tudós szemszögéből ábrándozni egy tökéletes világot, de nem mindenki születik 130as iq-val. És még a tudósnak is vannak olyan szükségletei melyet a technológiai bőség sem fog tudni kielégíteni. Mindez ellentéteket fog szülni.
  Az ellentétek tekintetében pedig a másik amit kihagytak hogy a természet is organikus tehát ellentétes részekből áll úgy az emberiség is. Így mindig lesz olyan aki kevesebbnek fogja érezni magát a másiknál és keresztbe tesz neki. Itt nem az anyagi javak elérésében van a verseny hanem az emberek ösztönös és természetes ellentétei generálnak örök konfliktusokat. Így egy olyan erőforrásokon nyugvó társadalom sem jöhet anélkül létre hogy ne legyenek szabályozó intézmények és normák.
  A Venus terv számomra csak egy magasabb civilizációs szinten élő káosznak tűnik a nyers önmagában. Mitől lesz valós? Attól hogy az emberek bizalmat és empátiát éreznek a másik iránt. Ezek valamint a lelkiismeret viszont nem alakulhat ki egyik emberben sem a társadalmi hagyományok, és a kultúra intézményei és a hatalom által gyakorolt zéró tolerancia nélkül. Nem fogjuk tudni elhitetni mindenkivel hogy csodálatosak és megismételhetelenek. Mert lesznek ellentétek amelyek motivációt generálnak a fejlődésben. Kérdem én egy tudóst mi fog generálni az életében ha nem egy másik tudóshoz való viszonyulás, példavétel, vagy verseny. És ez csak úgy jöhet létre ha egyiknek nagyobb tekintélye van a másiknál. A Vénusz elv szerinti puszta megismerési vágy ugyanis kevés motiváló erő az igazi fejlődéshez.

 172. hal avatar

  Lenne még egy kérésem: ha lehet, röviden, lényegre törően fogalmazzatok! Köszi.

 173. Szekely avatar
  Szekely

  Kedves ,, Anoniymus,, Ked dolog lehetseges :
  1. Vagy a vilagkormanyert ,, dolgozol,,
  2. Vagy tenyleg igy gondolod.

  A 2 variacohoz nincs hozzafuzni valom.

  Egy kellemes es tudatos napot nektek.

  Egy Szekely

 174. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15736]hal[/re]: Kellett Neked kiengedni a Geistet a palackból. :oD

 175. manager avatar
  manager

  Ez teljesen így van ahogy a videón bemutatják!
  Nekünk magyaroknak rengeteg földgázunk van, ami legalább 200 évig kitartana.
  Mégis külföldről vesszük a drága gázt világpiaci áron.
  A magyarországi gázlelőhely pedig nem sokkal a megtalálása után azonnal külföldi tulajdonba került.
  Tehát az innen kitermelt gázt, ami minket illetne meg (olcsó áron), ismét világpiaci áron jutunk hozzá.
  Az eladósodás és kiszolgáltatottság nagyüzemben folyik már Magyarországon is!
  A film rátapintott a valóságra. De mi lesz ez után?
  A további forgatókönyvet már a tudatosult embereknek kell írni! Ez az én véleményem.
  A mostani politikai eliten is el kellene gondolkoznia mindenkinek!

 176. Szekely avatar
  Szekely

  Sajnos a politikai elit megsem annyira inteligens,hogy beszamolja a politikai torvenyszerusegeket.Itt a kizsakmanyolas szintjere ertek ami maga utan hozza a jobboldal megerosodeset es az vezetoseg elsopreset.Hogy ez milyen mertekben kovetkezik be az mindig a kizsakmanyolas merteketol fugg.
  Magyaran lampaoszlop,vagy borton. De sajnos mint mar annyiszor az emberiseg torteneteben nem latjak at….

 177. Szekely avatar
  Szekely

  Meg annyit hadd tegek hozza: Valaha nagy nep voltunk nagyon sok peldaerteku lepest tettunk meg itt a karpatmedenceben.Lehet ,hogy nekunk kene megint kisoporni ezt az uralkodo par szaz embert Magyarorszagrol ezaltal mas nepeknek is peldat mutatva mint annyiszor mar(Pl 56 ban is)

  Egy Tudatos kellemes napot nektek

 178. avatar
  Névtelen

  Fegyverbe Magyar!!!!!!!

  Itt az idö most vagy soha!!!
  Rabok leszünk vagy szabadok ez a kérdés,hát válaszatok…….!!!!!
  Holnap a kocsimal ne hordjam körbe a véreskardot?:)
  Félretéve a viccet…Szomorú mennyire igaz ez a film ,hisz aki figyeli a részleteket itthon az láthatja hogy alakul minden..Hanyadik IMF kölcsönél is tartunk?????

  ….Na igen ha lenne seregünk és kitudnánk üzni a külföldieket…és a megosztottság helyett összefognánk…talán meg is lehetne csinálni azt amit a film bemutatt..
  .Hiszen a Magyarnál kreativabb nép nincsen..és nem is lesz…
  Hisz tudjátok mennyi teknikai újitásba van magyar szellem!!!!… Ilyenkor leszek igazán büszke a népemre hazámra….!!!!
  Ha igazán tökösek lennénk és összefognánk..itt paradicsomot lehetne csinálni….
  És mindig a balcsin lóghatnánk nyáron:)))
  Üdv Zeitgeist társak….

  Driver

 179. avatar
  Névtelen

  http://docler.hu/video/3558

  Korszellem társaim…..
  Itt egy jó beszámoló mi is folyik kishazánkba….
  Posta Imre beszél..Aki ismeri tudja mivel foglakozott…..
  Ajálnom figyelmetekbe..
  Driver

 180. jFox avatar

  Ez a film tényleg nagyon hatásos. Egy hiánypótló alkotás, mert szerintem sokan érezzük már, hogy valami nincs rendben a világgal. Ezen gondolatok egy része, már bennem is felmerült korábban, igaz nem globálisan. Pl. hogy mi (átlag magyarok) mindíg valamilyen elnyomásban élünk. A régi rendszerben politkai elnyomás volt, ezt nemrég lecseréltül gazdasági elnyomásra.
  Vagy hogy miért nem merül felvégre valakiben a fenntarthatóság elve. Akármiről is legyen szó: ipar, mezőgazdaság, élet. Nagyon úgy fest a dolog, hogy a világon ma rablógazdálkodás folyik. Rohamosan leraboljuk a szülőbolygónkat. És mindezt miért? Néhány vállalat, ember magas jólétéért? Van ennek értelme? A sírba nem visz magával senki semmit. Akkor meg hova ez a nagy kapzsiság?
  A kapitalizmus már régen elavult rendszer. Nem véletlenül alakult ki a kommunizmus. Csak mint minden az is az emberi tényezőn bukott meg: az emberi kapzsiságon, és korrumpálhatóságon. Félreértés ne essék, nem vagyok kommunista, vagy bármilyen ideológia híve. Csak szemlélődöm és elmélkedem.
  Ez Vénusz projekt is igéretesen hangzik. De azt ne várja senki, hogy egyik pillanatról a másikra egy szép napon így megváltozik a világ! De remélem hogy előbb-utóbb felismeri az emberiség, hogy az az út amin most járunk csak a hanyatláshoz vezet. Remélem, hogy megérem ezt a felismerést és legalább az új út kezdetét.
  Bocs, ha kicsit hosszúr sikeredett.
  Üdv
  jFox

 181. bjmatt avatar

  Ritkán írok ide, most is csak egy linket:

  [quote]This is a high quality version of the Financial Services Subcommittee on Oversight and Investigations hearing of May 5, 2009.

  Rep. Alan Grayson asks the Federal Reserve Inspector General about the trillions of dollars lent or spent by the Federal Reserve and where it went, and the trillions of off balance sheet obligations. Inspector General Elizabeth Coleman responds that the IG does not know and is not tracking where this money is.[/quote]

  (no még egy +link ehhez: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=washingtonstory&sid=aGq2B3XeGKok )

  Óperencián túl is borul a vödör. :)

 182. Geosaurus avatar
  Geosaurus

  Én azt hiszem, hogy ez lehet az emberiség történelmében a második felvilágosodás.
  Minnél többen csatlakozzunk. Hozzuk felszínre technikai és spirituális tudásunkat.
  Ha így trszünk sikerülhet.

 183. Szekely avatar
  Szekely

  Kedves Geosaurus
  Sajnos ha nem tesszuk egyre tobben tobbet ,akkor ma mar eleg nagy a valoszinusege ,hogy az emberi civilizacio vagy kipusztul vagy nagyon- nagyon keves egyeddel fog tovabb elni majd egy ujabb benepesites magjakent.(Sajnos ma mar rengeteg bizonyitek van arra nezve,hogy ez legalabb harom ciklusban megtortent)
  Ha nekik (Az elozo emberi civilizacioknak) nem is sikerult, nekunk meg mindig lenne par evig eselyunk.(Sajnos az ido nagyon szorit max egy emberolton(generacion) belul be fog kovetkezni.

  Mindekinek egy kellemes es tudatos hetveget kivanok.

  Egy Szekely

 184. Laikus avatar
  Laikus

  Sziasztok!

  A film nekem is tetszett, ha összeesküvés-elmélet,ha nem. Igazság van benne,ez tény.
  Ami megragadta a figyelmemet,az az,hogy egy törvények nélküli “valamit” szeretnének összehozni.
  Na már most szerintem ez megdől egy picit abból a szempontból,hogyha nincsenek törvények,akkor anarchia van. Na már most,ha anarchia van,akkor az emberek gyakorlatilag azt csinálhatják,amihez kedvük van. Nem biztos,hogy a legjobb megoldás.
  Gondoljunk bele egy gépesített anarchikus rendszerbe. Mivel a gépek veszik át az irányítást, megkönnyítik az emberek életét. Biztos,hogy a legjobb lenne,hogy az embereknek “semmit” nem kellenne csinálniuk? Most a Wall-e című animáció jutott eszembe,ahol az emberek mindegyike kövér volt…. és most mindenki lefutatthatja magában ennek az elképzelésnek a végét……….

 185. alias avatar
  alias

  [re=15655]Anonymus[/re]: A legnagyobb populistának? Hogy jön az Zeitgeisthoz?

 186. avatar
  Névtelen

  [re=12154]Ufo[/re]: Fáj az IGAZSÁG???

 187. palfiedina avatar
  palfiedina

  [re=13385]Csuhi[/re]: Azon csodálkozom, hogy milyen sokan vagyunk szkeptikusok, hiszen olyan jó lenne maradéktalanul hinni valamiben. A mi generációnknak már nem maradt semmi amiben hihetnénk. Az elődeink kimazsoláztak szépen sorban mindent , mint vallás, politikai szélsőségek, stb. Azért jöttem erre az oldalra hátha valaki , méginkább valakik , segítenek és meggyőznek végre, hogy itt az “ÜGY” amiért érdemes lelkesedni és küzdeni. Amit teljes szívvel fel lehet vállalni. Óvatosnak , szkeptikusnak, itt vagyok én is. Egyébkent a film mondanivalójának a nagyrészével tisztában voltam, de tényleg jól össze van válogatva(lehet, hogy pont e miatt gyanus?).

 188. palfiedina avatar
  palfiedina

  [re=15778]jFox[/re]: Megbocsátok a hosszúra nyúlt írásodért. Főleg, mert a végén volt a lényeg ( úgy , mint egy igazán jó beszélgetésnél. A kérdésem a következő , hogyan és mit lehetne tenni itt és most? Neked és nekem, hogy ne maradjunk ki , hogy ne csak puszta elszenvedői hanem cselekvő alkotói is legyünk a változásoknak?

 189. mityka84 avatar
  mityka84

  [re=16881]palfiedina[/re]: a megoldás! szervezzünk gyűjtést (tőke) -> specnaz (kormány megdöntése) -> új ország építése -> uj erőforrások bevezetése, hogy függetlenek maradjunk van vagy 1000 működőképes taktika -> nekünk legyen több hidrogén bombánk mint az amerikaiaknak. “Ha békét akarsz, készülj a háborúra címszóval”…….. utána meg próbálj nyugodtan aludni és békességben élni még pár évig. :-)
  de a gyerekeinknek biztos jobb lenne utána.
  ez amolyan ha beáldozod magad lehet hogy a gyerekeknek jobb lesz vagy megy a levesbe mindenki.
  érdemes megpróbálni?:D

 190. myköl avatar
  myköl

  Mikor megnéztem a filmet azon gondolkodtam, hogy lehetne leültetni midnenkit egy kényelmes fotelba és megnézetni vele. Ugyan ez merő képzelgés, flaszter elmélkedés, de mikor megyek az utcán, és látom az egyszeri embert, (nyugdíjast, gyereket, dolgozót, parasztot) hogy őket vajon lekötné ez? érdekelné? utána járna? cselekedne? azonban lehet nagyon pesszimista és önlehangolt vagyok, de 10-ből 3-at ha érdekelne. a többi 7 egyszerűen nem akarja felfogni, csökönyösen elzárkózik ettől. és ez az ami borzasztó! számomra annyira felfoghatatlan.
  Kapcsoljuk ki a TV-t! igen, erről is meg van a véleményem. a média tökéletes kapitalista fegyver, a legtökéletesebb. hihetetlen mennyire nem szabad semmit elhinni, és ez megőrjít.
  de az internet? az internet az tuti? persze, hisz mikor látnám én ezt a dokumentumfilmet a TV-ben? :) soha. erre eszköz, ahogy sok más mindenre is, de itt is nyitott szemmel kell járni, ezt mondani sem kell.

  egyébként persze, voltak olyan részek ahol tekertem, mert a gyors és új információkat nem nagyon tudtam lenyelni, főleg ha azon még gondolkodni is kell hogy értsd a hoppárét. de ha lustaságom erejét veszti, rászánom magam, és szünetet tartva, komolyabban értelmezni.

  érdekes ez.
  myköl

 191. titti avatar
  titti

  Sziasztok!

  Krishnamurti írásait keresgéltem, így keveredtem ide, de eléggé leragadtam!
  Szerintem a film üzenete nem az ÉBREDJETEK!, hanem a NՐJETEK FEL!
  Ébren vagyunk , nyugodtan kinyithatjuk a szemünket, ez nem a mátrix, hanem a valóság!

  Ha valaki érti mindazt, amit itt hallott, akkor tudja, hogy a felelősség már a mi vállunkon van.
  Ha egy gyerek valahol szenved, éhezik vagy meghal, akkor azért nem az Isten, vagy a kormány a felelős, hanem mi.Ha (kicsit túl sok a HA, bocs) a vallás már nem korlátoz bennünket, nem azért leszünk jók vagy rosszak, mert Isten majd megcirógatja a buksinkat, vagy ellenkezőleg, elsüllyeszt valami forró helyre büntiből, hanem, mert saját akaratunkat gyakoroljuk.
  Ezzel persze minden felelősség is a miénk!
  Ez számomra nagyon felszabadító érzés.
  Mindig zavart az, ahogyan a vallás kiskorúsítja az embert….büntetés-jutalmazás…cukorka-verés…
  Nekünk feltétlenül ellenértéket kell kapnunk azért, amit adunk?
  Akkor az egész elveszíti az értékét!
  Mostanában mindenhol azzal találom szemközt magam, hogy elkerülhetetlen a változás–a mi változásunk– vagy szenvedés által, vagy pedig valami gyors és globális “megvilágosodás” által.

  Ezt majd meglátjuk.
  A másik illúzió a mindenkori hatalomba vetett hitünk—-úgy tűnik, hogy ez a hatalom nem az édes jó apukánk, és lazán kinyír bennünket (egzisztenciálisan, vagy fizikailag) ha az érdekei úgy kívánják.
  Ez sem új felfedezés, de talán mégis bele kell verni az orrunkat, hogy meglássuk.
  Szóval a felelősség magunkért és másokért a miénk, hogy mit kezdünk vele nem tudom, még csak most kóstolgatom a felnőttséget.

 192. Szekely avatar
  Szekely

  Sziasztok! Jo ,hogy egyre tobben igy layjuk….Nem vagyunk egyedul .Es ez talan sokakat jo erzessel tolt el…(Persze van akinek ez kellemtlen:) )
  titti orvendek egeszen eggyetertek veled.
  Egy Szekely

 193. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=18048]titti[/re]: Bornai részt vesz némi Krishnamurti fordításban, sztem kérdezd meg tőle, hogy hol lehet fellelni az írásokat. http://bornaitibor.freeblog.hu/

 194. titti avatar
  titti

  [re=18049]Szekely[/re]: Szia Székely!
  Igen tényleg jó érzés, hogy nem vagyunk egyedül, mert eddig ilyesmiről nemigen volt kivel eszmét cserélnem.Akikkel beszélgettem, azokat vagy a vallásuk miatt sértették a gondolataim, vagy egyszerűen még nem voltak hajlandóak kikukucskálni a saját kis világukból.
  Persze nem ítélkezem, egyszerűen csak mindenkinek szüksége van valami kapaszkodóra.

 195. titti avatar
  titti

  [re=18050]Dexter68[/re]:
  Köszi! Majd rákérdezek.
  Találtam egy csomó mindent: a könyvei is elérhetőek, plusz találtam egy pár fordítást is.
  Legelőször ezt olvastam, és engem már ez a pár sor is elvarázsolt.
  http://www.terebess.hu/keletkultinfo/elet.html

 196. titti avatar
  titti

  Egyszerűen nem hiszem el! Az ismerőseim, mondhatni barátaim nem nézik meg a videót, mert hosszú, és nem is érdekli őket.
  A volt barátom, akinek 150-es az IQ-ja, tehát bátran állíthatom, hogy nem hülye, amikor felvetettem, hogy esetleg ne éljen már úgy, mint a szódás lova, szemellenzővel, akkor azt bírta mondani, hogy neki így jó!!

  Láttátok a Hülyeség kora című filmet? Angliában az emberek konkrétan azért utasították el a lehetőséget, hogy szélerőműveket építsenek nekik, mert szerintük tönkretették volna a tájképet. Mert addig olyan szép egyhangú volt :-)
  Hogyan lehet az ilyen emberek elméjéből kiirtani a gyöpöt?

 197. avatar
  Névtelen

  Helló Arcok…..Hát az előttem irónak üzenem hogy sajnos a gyöp az nagyúr…:)
  Sajnos én is ezt tapasztalom…Sokan megsem hallgatják az üzenetétt ennek a filmenk……
  Viszont érdekes hogy a francia miniszterelnök kiakasztotta a bankárokat Davos-i felszólalásában…Ö megmondta nekik hogy a kapitalizmus a végét járja..hanem probálják megreformálni…….megérdemelten elsöprik……..hoppácska….

 198. Miss G avatar
  Miss G

  [re=16881]palfiedina[/re]: A legtöbb amit emberként tehetünk az az hogy elmondjuk mindenkinek, folyamatosan teszünk azért hogy az információ áramoljon, elérjük azt hogy mindenki erről beszéljen és ez legyen mindenütt a téma középpontja. Minél több ember tud róla annál nagyobb az esélye hogy összeszerveződjünk…Még akkor is ha csak 10-ből 3 embert érdekel de az a három befolyásolja a maradék hét ember gondolkodását is. Csupán egy TEENDՐNK VAN szétkürlölni az EGÉSZ világon, folyton taglalni a témát ugyanúgy ahogy ezek a mocskok mossák az agyunkat!!! A saját fegyverükkel kell visszavágni!!!

 199. Botos Barnabás avatar

  Botos Barnabás aki megfejtette föld élet kialakulását

  Tisztelt Sajtóosztály!

  Az emberiség és az állatvilág eredete.
  Szeretnék egy világszenzációt bejelenteni. 30 év kitartó kutatás
  eredményként megfejtettem az emberiség és az állatvilág eredetét, hogy
  miért vagyunk és élünk az általunk ismert Föld nevű bolygón.

  Honnan származik az élet, amit oly sokan már előttem is próbáltak
  megfejteni, eredménytelenül. Nagyon sok megfigyelés előzte meg az
  összegzéseimet, sok tudományos okfejtést hallgattam meg és olvastam
  el. Arra az eredményre jutottam, hogy azért nem találta meg senki sem
  az élet eredetét, mert nem jó irányban kutatott. Birtokomban van két
  könyvben leírt megközelítés, melyben valamit figyelmen kívül hagytak.
  Márpedig ez szerintem kézzelfogható bizonyíték lett volna, ha jobban
  odafigyelnek egy kicsit. Úgy vélem, a hiba abban volt, hogy mindenki,
  aki eddig ez irányban kutatott, a maga hasznára akarta ezt a tudást
  fordítani.

  Több ezer évvel ezelőtt már megírták, akik ugyancsak keresték az élet
  eredetét, hogy aki megfejti majd egyszer, az nem sajátíthatja ki majd
  ezt a tudást, mert ezt mindenkinek meg kell ismernie. Az írásban ez
  így szól „Azt napkelettől napnyugtáig mindenki látni és hallgatni
  fogja”

  Tulajdonomban van három olyan könyv, aminek összegzése mindenre
  megadja a magyarázatot, miért lett élet a Földön, miért van
  napjainkban is élet a Földön, és miért nem lesz már sokáig élet.
  Bizonyítékom van rá, hogy nincsenek ufók, és ebből adódóan az
  Univerzumban a legértelmesebb lény az ember.

  A könyveim összegzése megadja a választ azokra a kérdésekre, hogy
  miért hasonlít a csimpánz genetikai kódja 99,4% az emberére. Ezt
  angol tudósok állapították meg nemrégen. Hibás az életről alkotott
  képünk, s ez a vesztünk felé vezető utunk oka. Amennyiben sikerül
  végre találnom egy olyan újságot, ahol ezt sajtókonferencián
  bejelenthetem, és a világ összes újságja leközli majd, akkor egy
  televíziós műsorban elmondhatom, hogy levethetjük magunkról a
  butaságot. „A világmindenségnek és az emberi hülyeségnek nincsenek
  határai, illetve az elsőben nem vagyok biztos „ – mondta Einstein.

  Ezért kérem az önök segítségét, hogy nyilatkozhassak és
  megdöbbenthessem a világot a valóságról, melyet senkinek sem sikerült
  megfejtenie már 11000 éve, mióta úgymond civilizációban élünk.

  Azért nem írom le bővebben, hogy mit tudok, mert 3 könyvet
  megtöltene az ismeretanyagom. Majd egy sajtókonferencia keretében
  mondok többet, és ott fel lehet tenni a kérdéseket, aztán már
  megjelenhetnek a cikkek. Bizonyításom 100 %, nálam így működnek a
  dolgok.

  Várom megtisztelő válaszukat.

  Utóirat:
  Amennyiben sikerül címoldalra kerülnöm, abban az esetben ragaszkodom
  hozzá, ez legyen a cikkben: Egy magyar férfi megfejtette az emberiség
  titkát. Miért lettünk – emberek, miért vagyunk – emberek, és miért
  nem leszünk már sokáig mi – emberek.

  Azért ragaszkodom, hogy benne legyen a magyar férfi elnevezés, mert én
  nem megyek el külföldre nyilatkozni (ahol valószínűleg több szerencsém
  lenne, mert a sajtó ott „jobban harap az ilyen sztorira”).

  Azt akarom, hogy minden magyar büszke legyen arra, hogy magyar. A
  magyarokat mindig is érdekelték az emberek és az emberiség sorsa. A
  magyar ilyen típusú ember.

  Tisztelettel:

  Botos Barnabás
  Mobil: 06-30-578-2201

  Ellenőrizte:
  Nagy Béla az MTA doktora
  Magyar Tudományos Akadémia
  E-mail:nagyb@office.mta.hu

  ______________________________

 200. kunyak avatar
  kunyak

  ha nem lenne pénz nem kellene dolgozni….ha az ember a szükségleteit pénz nélkül bármikor ki tudná elégíteni értem ez alatt azt hogy pénz nélkül beülhetsz egy étterembe vagy egy helyen pénz nélkül kérhetnél egy pohár bort vagy sört hogy beszélgess mellette akkor sokan azt gondolják hogy ilyen világban senki nem akarna dolgozni. de miért nem akarna? ha pl szeretek dolgozni és szeretem látni ahogy elismerik a munkámat akkor amit kapok érte az szellemi fizetség és tisztelet és olyankor büszke vagyok hogy egy tettemet elismerik, másnap amikor felkelek ezt az érzést szeretem újra érezni. ez jó dolog ezt szívesen elmeséled a párod megoszthatod bárkivel és ő viszont veled. ez az anyagi világtól nem függő emberi természet. de ha már fizetnem kell mindenért akkor a “munkára” úgy tekintek hogy azért kell megtennem hogy tudjak kaját venni, öltözködni, stb. már nem leszek a munkában kreatív, különösebben nem fog érdekelni amit csinálok csak azon jár az eszem hogy megkapjam érte a pénzemet. ráadásul ha az nem elég vagy más többet kap aránytalanul elkezdünk irigykedni, felvágni, szegényedni, gazdagodni, osztályosodni, szembe állunk másokkal és magunkkal is. szerintem ez egy érdekes dolog.

 201. Szekely avatar
  Szekely

  Kedves Dexter68 A Krishnamurti val kapcsolatosan van egy konyv ami megjelent magyarul mar ajanlom figyelmedbe.Amugy nem veletlenul probaltak a fent emlitett urat a talan legatfogobb spiritualis tarsasagok (tobb) nagymesterenek bevonzani.Ugy tudom nem igazan sikerult.

  Kedves Barnabas : Azt irod ,hogy ufok nemletezesere van bizonyitekod .Sajnalom ,de eleg nehez ezt annak a rengeteg embernek ,,eladni,, mar elnezest a kifejezesert ,aki vagy a maroknyi foldi orszag altal gyartott vagy idegen civilizaciok altal uzemeltetett eszkozoket latott mar.
  Kerlek ne haradudj ram ,de vagy nem neztel utanna ez ugynek ugy igazan vagy te sem az igazsagot akarod.
  Pl Egy idegenek altal elteritettekkel foglalkozo csoportoknak nehezen eledhato az ilyesmi.

  Remelem nincs harag ezert.

  Egy Szekely

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: