Még egyszer, utoljára?

A politikának csúfolt szardobálás, a mindennapos hazugság és képmutatás felszínes nyomon követése is elég volt ahhoz, hogy mára szinte teljesen immunissá váljak irántuk. Azért odabiggyesztettem egy kérdőjelet a cím végére, mert „soha ne mondd, hogy soha” – de pillanatnyilag úgy érzem, a másfél év alatt mindent leírtam már, amit szerettem volna. Majdnem teljesen elmúlt a „hú, ezt ki kell írnom magamból”, vagy „ezt feltétlenül meg kell említenem, hogy »dokumentálva« legyen” érzése.

Szomorú vagyok, hogy olyan messze van még 2010. Pontosabban nem ezért, nem akarnám én siettetni az időt – az fáj, hogy addig még rengeteg lehetősége lesz „politikai elitünknek” tönkretennie mindazt, amit eddig még nem tett tönkre (gyerünk, húzzatok bele, tömjétek a zsebeiteket, amíg csak lehet! – mondja a cinikus hang a fejemben). De még szomorúbb, hogy ha most lennének választások, nem tudnék tiszta szívvel bejelölni senkit.

Tökélyre fejlesztették az „oszd meg és uralkodj” elvét, és dübörög a média hülyítőgépezete. Ma reggel az egyik kereskedelmi tévéadón ez volt a „játék” beugró kérdése:

Kell-e a diós beiglibe mák?

Hiába, nagy igazság, hogy „boldogok a lelki szegények”. Néha szeretnék közéjük tartozni, mindent elhinni, aztán a kellő pillanatban elfelejteni, és bután, de boldogan tapsolni parazitáimnak. De azért legtöbbször örülök, hogy zseninek születtem, és még azt is kapásból vágom, hogy a diós beiglibe nem kell mák (és a rizsát is csak enni szeretem [a számon keresztül]).

frissítve (2007. 12. 20.): Mostantól inkább csak idézni fogok (legalábbis így tervezem).


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Egy hozzászólás a(z) “Még egyszer, utoljára?” bejegyzéshez

  1. punyek avatar

    na igen. a legjobb hogy volt ilyen szintű kérdés, amire nem tudták a választ…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: