Digitális TV

A digitális televíziózás a jövőt hozza el az Ön otthonába.

Péntektől a mi otthonunkban is jelen van a jövő, és nagyon jó dolog, hogy a médiabox-szal meg tudom állítani az élő adást, a műsorújság pedig mutatja, hogy éppen mi van, és mi lesz, és egyszerűen, logikusan kezelhető a rendszer – még ha nem is tökéletes. És itt jön a lényeg: rögzíteni is tudom a műsorokat a médiabox 160 gigás merevlemezére, és a kütyü hátoldalán USB csatlakozó is van, amit a bekötést végző bácsi is megmutatott, mikor rákérdeztem, hogyan lehet átmenteni róla az adatokat?

Tegnap viszont megtudtam az ügyfélszolgálattól – amit sejtettem már, miután semmilyen adatmentéssel kapcsolatos menüponttal nem találkoztam –, hogy az adatokat nem lehet átmenteni. Tehát az van, hogy felvehetek kb. 48 órányi műsort, aztán újabb rögzítés előtt valamit törölnöm kell; és a már felvett tartalmat kizárólag a médiabox-on kersztül nézhetem vissza. Ez lenne a jövő?

Amúgy már csak kíváncsiságból szívesen összedugnám ezt a jövődobozt a kompjúteremmel, de sehol nem találtam mindkét végén dugós USB kábelt, amivel belecsatlekozhatnék a két aljzatba. Ti tudtok ilyenről? Esetleg más ötlet?

frissítve (2008. 04. 26.): Ma esti bevásárlásunk során az Auchan-ban rábukkantam a hiányzó láncszemre (a mindkét végén dugós USB kábelre – amiről a Media Markt-ban és az Electro World-ben sem hallottak); a csatlakoztatás utáni eredmény pedig a nagy semmi.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

28 hozzászólás a(z) “Digitális TV” bejegyzéshez

 1. SlyZero avatar
  SlyZero

  „Ez lenne a jövő?”
  Naná, ha a jogvédőknek sikerül minden tervüket megvalósítani.

  „sehol nem találtam mindkét végén dugós USB kábelt, amivel belecsatlekozhatnék a két aljzatba. Ti tudtok ilyenről?”
  Nekem speciel van is ilyenem, még talán a Media Marktban bukkantam rá véletlenül. Mindenestre egy létező dolog.

 2. hal avatar

  Nekem a(z ideális) jövőképem része a platformfüggetlenség, hordozhatóság is – bár tudom, nagyon ingoványos talaj ez az általad is említett jogok védelme miatt.

  Én pedig pont a MediaMarkt ban nem (sem) találtam, és egy ottani eladó azt mondta, hogy nem is szokott lenni náluk; de köszi az infót, legalább tudom, hogy van értelme keresni.

 3. bjmatt avatar

  Ha saját, privát felhasználásra rögzíted, akkor nem illegális a rögzítés-másolás, nem? Ha igen, akkor ez csak egy olyan “felhasználószivató” feature, mint anno a 30 gigás forgalomkorlát a UPC-nél…

 4. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Nawazz… nem hiszem el, hogy ennyire együttáll a konstelláció, meg az aszcendens :o))) Nálunk tegnap szerelték.

 5. bjmatt avatar

  This is the beginning of a beautiful friendship!

 6. hal avatar

  [re=5546]bjmatt[/re] Én is így tudom.

  [re=5547]Dexter68[/re] :) Leírhatnád a véleményedet, tapasztalataidat, érdekelne.

 7. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=5549]hal[/re] Na, az egész úgy kezdődött, hogy a UPC küldött levelet, „, hogy 2008. március 31-i hatállyal módosultak az internet-hozzáférési szolgáltatásunkra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeink. A módosítás értelmében új upc internet portfolió került bevezetésre. A változásokkal összhangban az eddigi chello csomagjaink értékesítése megszűnik, azonban jelenlegi szolgáltatási csomagját Ön továbbra is változatlan feltételekkel használhatja.”
  Meg, hogy semmi teendőm nincs, csak használjam boldogan.
  Eddig „Extreme”-t fizettem elő havi 11 500,- pénzért, tehát ha szót fogadok, akkor fizetem ezt az összeget ugyanazért a szolgáltatásért, amit egy szerződésmódosítás után „Silver”-nek hívnak, és havi 7500,- pénzt kóstál.

  Én nem is foglalkoztam volna vele, a feleségem kezdett utánatúrni, hogy mi a pálya, úgyhogy őt illeti a dicséret.

  Na, és ennek kapcsán letelefonálta, hogy legyen egy ilyen izé is a tévénk alatt úgy, hogy nem kell majd többet fizessünk, mint eddig (erre majd még kiváncsi leszek). Jött is az ember, nagy szuszogva beállította a cuccot, oszt el is ment. A mienk nem az a színes-szagos megállítós-tekergetős, csak egy olyan sima beltéri egység, mint a „tányéros” tévékhez van, csak itt nincs tányér.
  A kép, hang valóban jobb minőségű, tetszik az infósáv csatornaváltásnál, jó a műsorjújság. A műsor nem lett jobb :o(

  Most azon dolgozom, hogy mi a módja annak, hogy az egységből kijövő adást valahogy beleszuszakoljam mondjuk a Pinnacle-kártyámba… vagy valami más módon bejuttassam a gépbe, ha nemcsak az analóg módon bejövő adásokat szeretném rögzíteni. Mondjuk nagyon nem töröm magam, mert elég ritkán kezdek égni a vágytól, hogy „ezt most fel kéne venni”, de ha tud valaki valami megoldást, az jól esne.

 8. hal avatar

  No, hát akkor továbbra is majdnem egy cipőben járunk, én sem sokszor érzek ingerenciát a műsor rögzítésére, de ha már megvan a kütyü, jó lenne tudni, hogy számíthatok-e rá, ha majd egyszer jól jönne, hogy átmentsem róla, amit felvett.

 9. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=5551]hal[/re] Én az ilyet úgy szoktam, hogy jól kidolgozom a módszert, aztán három hónap múlva, amikor élesben kéne, akkor jön az, hogy „Húwazz… hogy is volt?” :o)))
  De ez korral jár asszem.

 10. hal avatar

  Én is jártam már így. :)

 11. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Tudom, hogy a cajg a UPC tulajdona, de kidobálhatom a papírdobozt? Azért kérdezem, mert még a múlt században, amikor a modemet hozták, a faszi a lelkemre kötötte, hogy a dobozt meg kő őrizni, mert különben…

 12. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Ja, és ami még hevesen érdekelne, hogy mi célt szolgál a borítékos/telefonos led az elején és mi az az ethernet feliratú csatlakozó a hátulján, mert ezekről nagy hallgatás van a manualban. (PACE DC621KU)

 13. hal avatar

  Én kidobtam a papírdobozt (bár nem jártam utána, hogy szabad-e ilyent); az ethernet csatlakozást meg kipróbáltam, de az USB-hez hasonlóan úgy tűnik, egyelőre semmire nem jó. Talán majd később…

 14. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Újabb tapasztalatok: egyre sűrűbben észlelek olyat, hogy egyszer csak kimerevedik a kép, és megáll. Jópár másodperc után meg folytatódik, de a kimaradt részt átugrottuk. Ez filmnézés közben kissé idegesítő. Ha ez a nagy digitévé, lehet, hogy köszönettel visszaküldöm és tegyék ahova akarják.

 15. hal avatar

  Ezt sajnos én is tapasztalom…

 16. arfe avatar
  arfe

  Elvileg azt az usb kábelt akkor tudod csak használni, ha minkét helyre feltelepited a drivert, ugyanis a közepén levő vastag részben van a “host”. Viszont a “médiabox”-ra nem hiszem, hogy tudnál bármit is telepiteni.

 17. hal avatar

  Sajnos én se hiszem. Köszi az infót.

 18. hal avatar

  [re=5579]Dexter68[/re]: Egyébként én abban bízom, hogy a nyár végéig (amíg az analóggal párhuzamosan, és azzal egyező áron adják) ez most egy átmeneti időszak, aztán már nem lesznek ilyenek; mert ez így tényleg egy kalap szar…

 19. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=5590]hal[/re]: Jaja. Reménykedjünk. Addig meg: „–Hahh! Megvan a gyilkos! A neve… …Délnyugat felől erős felhősödés várható.”

  Emléxem még az első chellós szerződésemre, ami azt tartalmazta többek közt, hogy éééén minden körülmények közt köteles vagyok fizetni, ők viszont abszolút nem kötelesek szolgáltatni.

 20. hal avatar

  Na ettől félek én is, hogy ha esetleg reklamációra kerül majd sor, nem lesz mire hivatkoznom, mert benne van a szerződési feltételekben (amit nem olvastam végig), hogy hibák bármely napon 0-tól 24 óráig előfordulhatnak.

 21. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=5593]hal[/re]: Sőt, ott fogják mutogatni, hogy ők szerződésben vállalták, hogy hibás lesz az adás! :o)

 22. hal avatar

  :) Na most megnéztem, de a kivonat tartalomjegyzékében nem találtam semmit a minőségre vonatkozóan. Biztos jól el van dugva valahova – ha említik egyáltalán…

 23. arfe avatar
  arfe

  Pont, mint a MÁV:
  Vedd meg a bérletet 30.000ért havonta, cserébe nem vállalják, hogy a megigért időpontban az adott állomáson lesz a vonat. De, ha mégis sikerül betartani a menetrendet, nem biztos, hogy lesz ülőhelyed. 30.000ért az nem jár, csak ha szerencsés vagy.

 24. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Ami még zavar: Kikapcsolt állapotban úgy világít a ledje, hogy kifejezetten zavar a tévénézésben. És erre tegnap rá is tett egy lapáttal: Miután megint elakadt az adás, kikapcsoltam. Egy darabig csak vakított a piros led, majd elkezdett villogni a telefonos zőőőd. És vagy 10 percig csinálta. Biztos megsértődött, hogy nem rajta keresztül nézem az adást. Kb. olyan volt, mint amikor régen zavarták a Szabad Európa adását… Asszem elkezdek reklamáló leveleket írni.

 25. hal avatar

  :D A mi kütyünk szerencsére szolidabb fényű.

 26. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Mondjuk, ha az adás zökkenőmentes lenne és nem tenyerelne rá a központban valaki folyton a pause gombra, a ledet simán leszigszalagozom és le van ****rva.

 27. cimarcimar avatar
  cimarcimar

  A kollégám pont most meséli. Té onlájn, telefon, net, tévé egyben. Kis kütyüt megkap, ember beszerel, elmegy, bekapcs, nem működik. Ügyfélszolgálat felhívás, második szó, hogy nem garanciális, külön díj ellenében kijönnek és beállítják. Pillanatnyilag nem lehet közvetlenül átkapcsolni dvd-re adás közben, csak ha kikapcsolja az ember a szerkezetet, széthúzza, rádugja a tévére a dvd-t. Pluszban, két tévén az egyik késik, ha ugyanazt nézitek. A kép kimerevedés pedig a kapcsolat megszakadása miatt van, gondolom nem szereti, ha a házban mindenki a kálámbót nézi egyszerre, vagy letöltesz, warcraftozol, ilyesmi… Megmondom őszintén, nekünk egy ingyenes szolgáltatónk van, úgy hívják, hogy “megveszem a kábel, fölmegyek a padlásra és bedugom” csomag. A kilencvenöt csatornából csak kettőt nézek (abból is az egyik a paprikatv), netezni pedig vagy a munkahelyemen tudok, vagy wifin a ds-emmel. Minimálban nyomom : )

 28. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Jól van. Magentáék sem tudnak szolgáltatni.
  http://homar.blog.hu/2008/05/08/mi_a_baj_a_t_home_nettevevel

  Asszem ez olyan, mintha én szolgáltatásként árulnám a hátraszaltót, aztán, miután beszedtem a pénzt és dobtam egy hátast, széttárnám a kezem, mondván: „Sajnos nem sikerült”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: