Míg én az Adobe CS4 hivatalos magyarországi bemutatóján vettem részt, lelopták a biciklimről az ülés alá szíjazott kis táskát. (Ebbe szoktam rakni a telefonomat, és a kulcsomat, hogy tekerés közben ne nyomják a zsebemet. Volt már vagy nyolc-tíz éves, ez idő alatt nem igen tisztítottam – tehát nem éppen újszerű állapotban leledzett.) Ha úgy tetszik, apróság, engem mégis rendesen feldühített. Pedig tudom, inkább örülnöm kéne, hogy nem vitték el az első kereket, vagy szerelték le a pedálokat, esetleg leereszthették vagy kiszúrhatták volna a gumikat csak úgy poénból. Mert ez egy ilyen ország – sok a selejt.

Amúgy a kilométerórát már korábban ellopták a Római parton, miközben a bringám szomszédságában ettem-ittam. Használni valószínű nem tudták, mert a hozzá tartozó, kerékre szerelt tartozékát ott hagyták, ahogyan az óra foglalatát is. De bocsánat, én voltam a hülye, csak egy mozdulat lett volna leszedni, és a zsebembe csúsztatni.

Mióta Budapestre költöztem, meglopott egy postás*; betörtek a garázsunkba, és elvitték a nyári gumikat alufelnistől**; összefirkálták az új garázskapunkat. Végülis mondhatjuk, egyik sem olyan nagy ügy, de inkább nem írom le, hogy mit csinálnék az elkövetőkkel, mert nem lenne EU-konform – sőt még törvényes se…

* Azóta megvolt a tárgyalás is, ahol tanúskodnom kellett. A vádlott nem tűnt túlságosan bűnbánónak (derűsen mosolygott).
** Ezeket a férgeket is elkapták. Tárgyalás még nem volt, polgári peres úton követelhetem majd a kerekek árát…

24 hozzászólás ehhez: „Hulladék emberek

 1. Együttérzés. Ráadásul ezt pont az ótvar bemutató után felfedezni. Nem lehetett kellemes.
  Szerencsére itthon az ülés ellopása még nem jött divatba, az még egy kellemetlen cucc.

  (Pontosítás: Photoshop bemutató jó volt, Perhiniák Márton jól tolta. Még InDesign bemutató is elment, de ott inkább maguk az újdonságok kötöttek le, előadó annyira nem volt belelkesülve. Környékemen mindenki kókadozott, nem értették én miért virulok :-)

 2. Tényleg, az ülés eddig eszembe se jutott, mint veszélyeztetett bicikli-elem!

  Tény, hogy a bemutató (könnyen) lehetett volna sokkal jobb is (pl. ha kihagyják belőle az évről évre ismétlődő hibákat, némelyik előadó jobban felkészül, és fokozottabban odafigyelnek a részletekre), de azért ótvarnak nem nevezném. Nem éreztem azt, hogy felesleges időtöltés volt; az én napom akkor romlott el, amikor észrevettem, hogy megloptak. (Aztán hamar megjavult, mikor hazajöttem, és megláttam Kislányomat a hintájában fekve.)

 3. Meg vagy áldva látom. :)

  Tegnap én is voltam a CS4 bemutatón, és a végén a kérdéseknél erőteljesen megfordult a fejemben, hogy feltegyem-e az árképzésre vonatkozó kérdéseimet, de úgy döntöttem, hogy nem rontom el a kedvüket…

 4. Üdv!
  Tegnap a tömött vonaton egy srác feje fölül lenyúlták a csomagtartóról a laptopját. …
  Csak azért írtam, hogy mindenki okuljon, és a cuccait nyilvános helyen a keze ügyében tartsa.
  +, hogy jobban érezd magad, hogy legalább a géped megmaradt :)

 5. [re=10199]Ashen[/re]: Szerintem úgyse tudtak volna rá semmi elfogadhatót mondani. Azért kíváncsi lettem volna rá, kár hogy nem kérdezted meg.

  [re=10210]Rob UR[/re]: Persze, minden relatív, mindig lehetne sokkal rosszabb is. :)

 6. [re=10187]hal[/re]:

  Én is csak azért mertem ilyen erős kifejezést használni, mivel ahogy te is írod részben:

  1. nem ma kezdték az előadásokat
  2. nem most hibáznak először
  3. csak egy kis odafigyelés kéne hozzá
  4. no és akkor nem mondom, hogy “mégiscsak egy Adobe” :)

  (Másrészt a szabadnapom akkor már hasznosabban is tölthettem volna :-/)

  Lopáshoz visszatérve: nézd a dolog jó oldalát, legalább a bringa maradt. Tőlem négyet loptak el :)
  A mostani a lakásban van, és nem használom: megvan a tökéletes védelem.

 7. Értem (átérzem) a csalódottságod okát a bemutatót illetően, de nézd inkább ennek is a jó oldalát! :)

  Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsalak, de a biciklid a lakásban sincs biztonságban. :)

 8. Valamelyik nap kínomban kipróbáltam a fireworks-öt (kb még a cs verziók előtt néztem rá) és basszus: abban tudja az operációs rendszer fontsimítását használni! PS méééér nem? Szövegstílusok is vannak benne, de perszehogy nem úgy működnek mint illustratorban vagy indesignban. Utólag már nem tudod a stílust módosítani, az azt használó szövegek pedig nem követnék, ha mégis lehetne. :)

  Nem szereti az adobe a webeseket. Cúnya, gonosz adobe. Megint csinálok egy jó sok tartalommal megpakolt portált és vérszopás, hogy egyrészt egy psd-n belül nem tudom átállítani egyes blokkok színét, méretét egyszerre, hát még az, hogy ebből van még plusz 7-8 psd, más layoutokkal, amin szintén végig kell menni, bármilyen módosítás esetén. És hiába van itt a cs4, úgy látom semmi fejlődés ezen a téren.

  Gondolom az van, hogy a ps egy általános szoftver, a web az kb 5%-a amire használják, de akkor én tökre meglennék egy felturbózott fireworks-szel is. PS-ből filter szekciót kidobnám (4-5 alap, blur, noise, pixelate, kb ennyi maradna), korrekciós cuccok (levels, color balance), választható szövegsimítás (cleartype, osx-féle, vagy adobe), szövegstílusok, swatchok, save for web, layer ismétlési lehetőség (mint a css repeat-x/y) meg ilyenek. Mennyire boldogok lehetnénk egy ilyennel?

 9. Persze úgy meg lehet oldani a színváltoztatást, hogy lemerge-elem az egészet, aztán replace color, de az destruktív, másrészt egy gányolás. A szövegsítlusokat is próbáltam smart objectként ismételgetni, de úgy nem lehet jól tesztelni hogy mindegyik dobozban ugyanaz a szöveg van, meg kép. Plusz amikor átkonvertáltam egy 9px-es ariallal szedett dobozkát smartobject-té, akkor szépen elkente a betűk alját.

  Mit vétettek a webesek? Megértem hogy miért szereted az indesignt. :)

 10. Hát igen, a kiadványszerkesztőknek bezzeg ki van nyalva… :)

  Én még mindig azt szeretném legjobban, hogy AI ID és PS egy legyen, ne kelljen állandóan átmászkálni közöttük (és persze webdezájnt is lehessen rendesen PS-ben).

 11. Meg akkor már a görbék szerkesztését is ésszerűsíthetnék. Túl van bonyolítva.
  Corelben egy duplakatt a vektorra, és máris ott az újabb töréspont. Jobbkatt a vonalon, és a gyorsmenüből választhatsz, hogy görbe legyen-e, vagy egyenes… és még sorolhatnám.
  Ezzel szemben adobéknál mindenhez új eszközt kell kiválasztani.

 12. [re=10305]norbi[/re]: Az alt+balklikkre konvertál, ha ki van választva, akkor a pen tool új pontot ad hozzá kattra, meg jobbgombbal is lehet varázsolni. :)

 13. Köszüönöm szépen a tippeket, kipróbáltam őket.
  Most pedig próbáld ki te Corelben, amit én írtam, és ámulj :D

 14. Innen üzenem a hulladák embereknek, hogy lógni fognak. ;) (És nem mondok le.)

  A Corelben, bármennyire utálja mindenki, és csomó minden nagyon el van benne baszarintva, a görbék szerkesztése valami frenetikusan triviálisan logikusan egyszerű. Talán ez az egyetlen amit szeretni lehet benne, mert tök jól működik. Kár hogy a többi dolog miatt az arcomat kaparom, annyira fájdalmas használni, de ezt tényleg el kell ismerni.

 15. Ha már “Corel vs Adobe”, akkor had kérdezek egyet:
  Frenetikusan triviálisan logikusan oldották meg Corelben, hogy ha az objektumot másolom (Ctrl+C, Ctrl+V), akkor egy másik lapon (vagy akár egy másik dokumentumban is) ugyanoda helyezi a beillesztett példányt. Míg Illu és Indi jobbra-le eltolva helyezi be azt.
  Hogy oldható meg Adobe-okban, hogy ne random eltolva illessze be, hanem pont ugyanoda?

 16. Nekem pár hónapja egy barom körbekarcolta 3 oldalon a kocsimat. Na ennek pl még annyi értelme sincs mint a lopásnak. Egyszerű irigységből. Egész autó újrafújatva, de az nagyobb szívás, hogy 2 hétig földönfutó voltam :) De azóta legalább többet járok biciklivel!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.