Új lemezek

Ritkán vásárolunk hanghordozókat, de a közelmúltban háromszor is megtettük. Ezekről következik egy villámbeszámoló az alábbiakban. David Gilmour = Kiscsillag :)

David Gilmour: Live in Gdansk
U2: No Line On The Horizon
Kiscsillag: Örökre szívembe zártalak

David Gilmour: Live in Gdansk

A 2 CD + 2 DVD-s változatot rendeltem meg, a papírtok csomagolás átlagosnak mondható lenne, ha nem David Gilmour-ról lenne szó, és nem 8000 Ft-ba kerülne. Így viszont inkább igénytelennek nevezném, különös tekintettel arra, hogy két korong könnyen kiesik belőle, a másik kettőt meg erőszakkal kell kiráncigálni. Még csak a CD-ket hallgattam végig egyszer, semmi meglepő: a megszokott (minőségi) hangzás, a már ismert számokkal.

U2: No Line On The Horizon

A megjelenés napján, március 2-án hozta a limitált boxset verziót (CD+DVD) a Bookline futárja. Szakmai ártalomként itt is a küllemmel kezdem, ami alapvetően rendben van, csak a könyvvel van bajom – itt nemhogy az exkluzivitást nem éreztem, de még inkább azt, hogy valaki gyorsan összedobta Word-ben. A szöveg hatalmas betűkkel szedve, a képek pedig fantáziátlanul egymás mellé rakosgatva – ez így túl azon, hogy igénytelen, egyáltalán nem illik a doboz tartalmának többi darabjához, melyek kifejezetten tetszetősek. A zene elsőre határozott csalódás volt, viszont minél többször hallgatom, annál jobban tetszik (nem az előző két lemez vonalát követi, inkább új irányokban kísérletezget). Megbeszéltük a Feleségemmel, hogy a Zágrábi koncertre esetleg el is megyünk augusztus 10-én. Anton Corbijn filmje (a DVD-n) pedig semmi különös – nem rossz, de nem hagyott mély nyomokat bennem.

Kiscsillag: Örökre szívembe zártalak

Ezt a lemezt drága Feleségem vette meg egy Alexandra könyvesboltban (miután a Bookline-on nem találtam). Eddig még csak háttérzeneként hallgattam, nem tűnik rossznak, de az első lemezükhöz képest semmi újat nem ad – sőt nekem úgy tűnik, a bemutatkozó lemez ütősebbre sikerült. Ja és hogy a külcsínt se hagyjam szó nélkül: Pékó hozta a formáját, összedobott valamit, amiből sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Szóval olyan, mint ez a bejegyzés. :)


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: