Március 15.

Szőke Tamás grafikája


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

12 hozzászólás a(z) “Március 15.” bejegyzéshez

 1. bazáros avatar
  bazáros

  Úgy tűnik kifulladt a téma a proponon. Sajnálom, hogy ott törölve lett több, mint 100 hozzászólás, mert akadt köztük jónéhány “érdekes” politikai vélemény.
  Néha az volt az érzésem, hogy azokat a hozzászólásokat nem is fiatalemberek írják, hanem egykori munkásőrök.
  Csak remélni tudom, hogy idővel látni is fognak a szemükkel, és nem dőlnek be a hazug szoclib propagandának.

 2. hal avatar

  Én is sajnálom, hogy törölve lettek, mert szerintem is volt jónéhány érdekes közöttük (idézőjelek és irónia nélkül). Azt meg tényleg nagyon szomorú látni, hogy mennyire sikeres a média agymosó tevékenysége, melynek következményeként az – egyébként IQ-problémákkal nem küzdő – embertársaink egy része nem ismeri a valós helyzetet. Mondjuk ehhez kell egy bizonyos fokú érdektelenség is, ami szintén nagyon szomorú – bár másfelől meg érthető is, ismét hála többek között a médiának, és nagyszerű politikusainknak.

  Amúgy eszembe jutott egy felmérés (már nem tudom, hol találkoztam vele), mely szerint nálunk a rendőr látványa a többségben félelmet ébreszt. Elég abszurd helyzet, de érthető, sokat tettek érte, hogy így legyen – és hát abszurdisztánban élünk…

 3. bazáros avatar
  bazáros

  Nos, a proponon megjelent egy bejegyzés sanrastól, melyre itt reagálnék:

  “hogy tudjuk már hogy ki lődözgeti a könnygázt a tüntetőkre. Nem sokára rá meg is volt minden, szám is név is.”

  Ez hazugság. A mai napig is csupán néhány rendőrbűnöző személyazonosságát sikerült kiderítenie a bíróságoknak.

  Aztán.
  “a másik oldalon mi van. Ott szabad a névtelen tömegben elbújni?”

  Hát ezt az “érvelést” már hallottam balliberális körökben.

  Talán sorszámozzuk újra az embereket? Nem elég a személyi igazolvány szám? Tetováljunk rájuk számot? A homlokukra is?
  Vagy elég lenne a ruhadarabra nyomtatni, varrni a számokat?
  Aztán tegyük kötelezővő ezeknek a ruhadaraboknak a viselését tüntetéseken?
  Tényleg inkább rabok legyünk?

 4. dinnye avatar
  dinnye

  Én még ígértem Mil3nnek egy választ, amit oda már nem tudok elküldeni, de a jövő héten lesz annyi időm, hogy egy talán többeket is érdeklő/érintő összefoglalást adjak válasz gyanánt. Hétfőn határidőm lesz, de után nemsokkal jövök én is egy szösszenettel. Reményeim szerint sikerül megszólaltatni a másik feleket is, midnenesetre igyekszem konstruktívan hozzáálni, amennyire tőlem kitelik.

  És köszönjük a platformot, itt legalább nem leszünk annyira csak azért leugatva, mert másként látunk dolgokat.

  [OFF]
  Hallod-e, Zsolt! Frankón megcsináltad ezt a blogot. Most látom, hogy alapesetben a balfelső menü az fix, nem scrollozik, de ha kicsi az oldalmagasság, akkor felugrik a lap tetejére. Amúgy meg a bal oldal menü teteje meg az alsó lábléc sáv összeér, ha kellöen végiggörgetik az oldalt. Mire rájöttem, örültem, mint majom a farkának. Egyszerű, de nagyszerű. Tök jó lett !!!

  1. hal avatar

   [re=1977]dinnye[/re]: Örülök, hogy örömöt okoztam, és hogy itt is megszólaltál (már vártam). Kíváncsian várom a szösszeneted!

 5. barna avatar
  barna

  [re=1976]bazáros[/re]: Annyival még kiegészíteném a mondandódat, hogy annak a “névtelen tömegnek” egy részét gyakorlatilag levadászták, abszurd és ellentétes rendőri vallomások alapján bírságolták meg/ítélték el őket. Sőt, sokukat emiatt rúgták ki a munkahelyükről.

 6. bazáros avatar
  bazáros

  Elfelejtettem megemlíteni, hogy az idézett sorok sanrastól nem a plakátos topikomból valók, hanem az általa nyitott “Korrekt?” c. topikból származnak.
  http://propono.hu/node/4586

 7. bazáros avatar
  bazáros

  [re=1978]barna[/re]:
  Ez így van sajnos. A Civil Jogász Bizottság dokumentumai biztos hozzáférhetőek az interneten is.

 8. hal avatar

  [re=1980]bazáros[/re]: Így már értem (nem emlékeztem, hogy írt volna ilyent sanras a törölt hozzászólásokban). Nem értettem ezt a street fighter-es pólót sem, de most már minden tiszta. Korrekt, azonosítót minden tüntetőnek! Ez súlyos…

  OFF bazárosnak és a többi érintettnek: nem tudom, miért szarakodik néhányotokkal a WordPress (elvileg az első jóváhagyott hozzászólásotok után a többi már azonnal meg kellene hogy jelenjen). Esetleg megoldás lehet, hogy regisztráltok, és bejelentkeztek itt: http://haldesign.hu/szemetes/wp-admin (a BLOGH-hoz sajnos külön kell: http://haldesign.hu/blog/wp-admin). Persze csak akkor, ha zavar, hogy nem jelenik meg rögtön, amit írtok.

 9. cimarcimar avatar

  Engem ebben az egész 15-és hercehurcában (pontosabban Nemzeti Ünnepünkben) nem is az zavar a legjobban, hogy esetleg kilövik a szemünket (má’ megin), sokkal inkább, hogy a “felvilágosult” fiatalság egy jelentős része tojik az egészre és ölbe tett kézzel magyaráz, hogy ezt nem így kell… abba belegondolni is rossz, hogy ha valaha ennek a “csürhének” aminek én is része vagyok, sikerül is elérnie a pillanatnyi diktatórikus uralkodóosztály távozását a választásokig, akkor is ott lesznek az első sorban azok, akik ölbe tett kézzel magyaráztak és persze haszonélvezői lesznek a pillanatnyi helyzetnek, majd megint ölbe teszik a kezüket és megmondják, hogy akkor éppen mit tudnak jobban nálunk. Tudom, hogy az élet nem habostorta : ) de ez baromira bosszant. Továbbra is fenntartom azon állításomat (a fenti fakabátos kockáról jutott eszembe), hogy amíg nem veti ki magából a rendőrség azokat a kollégákat, akik véresre verték a saját honfitársaikat 2006-ban és azóta is, addig a társadalom nagy része utálni fogja a rendőröket. A tüntetői egyenruha nem is annyira rossz ötlet : ) A V for Vendetta jut róla eszembe.

 10. hal avatar

  Szívemből szóltál ismét.

 11. cimarcimar avatar

  Mellékesen végigolvastam a “rendzavarás kiskátét” a rendőrség honlapján és eszembe jutott, amit Anyám mesélt. Mikor a nővérem még kicsi volt, kimentek ők is a Petőfi szoborhoz tizenötödikén (a 70-es évek második felében, se kordon, se tojás, se rohamrendőr, se motozás) zászlót lobogtatni, de feltűnt nekik, hogy minden második ember civilruhás rendőr vagy éppen “elhárító” bár a közelben egy politikus sem volt. A ma olvasottak ugyanazt a “jóérzést” keltik az emberben mint amit akkor érezhettek, csak most van mellé puccparádé is. Magyarra fordítva: minden büntetendő, amit a rendőrség annak ítél és nem csak szellemileg vagy lélekben zsarol, fizikailag is. Mindenkinek sok szerencsét vasárnapra, mert ehhez az kell a leginkább : )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: