Fotó statisztika

Berántottam az összes digitális fotómat a Lightroom katalógusába, és elindítottam az automatikus sorszámozást 6640-től (6639 negatívkockát exponáltam el analóg fotós korszakomban). 18 611-es lett az utolsó képem száma (melynek természetesen Luca lányom a főszereplője). Megnéztem azt is, hányat exponáltam a 450-es Canon-ommal egy és negyed év alatt (8 505-öt), és ebből mennyit hagytam meg a gépemen (4 573-at).

17 éve konzerválok hangulatokat, 6 éve digitálisan – tehát nagyjából fele annyi idő alatt négyszer annyit lőttem érzékelőlapkára, mint negatívra; figyelembe véve és általánosítva, hogy a tavaly július óta készített képeim csaknem felét töröltem. Végülis nem meglepő – különösen, ha azt sem hagyjuk figyelmen kívül, hogy 16 hónapja egy gyönyörű kislány apukája vagyok.

Flickr

Eredetileg egy önálló bejegyzést szántam az elmúlt másfél hónap Flickr tapasztalataira; végül úgy döntöttem, hogy inkább csak tömören leírom: imádom – ha vannak is bosszantó hibái –, és itt is inkább elmerülök a számokban. Három napja töltötték fel a Flickr-re a négymilliárdodik képet (az utolsó milliárd nem egészen egy év alatt került fel a Yahoo szervereire).

Flickr – a legérdekesebbnek bizonyuló képem

Ami pedig engem illet: ugyan senki nem adott tanácsot, de azért 56-an be- vagy visszajelöltek kontaktnak – az én kontakt listámon 68 ember van. A View counts pillanatnyilag 13 759-en áll (a napi rekordom 1 028). A legtöbben (106-an) ezt a képemet nézték meg; a legtöbben (6-an) ezt jelölték kedvencnek; és a legtöbben (7-en) ehhez a fotómhoz szóltak hozzá ezidáig.

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen új hangulatkonzervemről sem, iratkozz fel a Flickr oldalam RSS feedjére! (RSS – kinek, miért, hogyan?)


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: