Támogatás

Újabb blokkal bővült az oldalsáv:

Ha találtál számodra hasznos tartalmat az oldalon, és szeretnéd, hogy még több ilyen szülessen, vagy egyszerűen csak támogatni szeretnél; akkor vásárolj a posztereimből és a képeslapjaimból! Köszönöm.

Örömmel fogadnám a véleményeteket, tanácsaitokat is: szerintetek miért nem vásárolt még tőlem senki? Ti mit tennétek a helyemben? (Hozzáteszem: eddig túl azon, hogy néhány lap.hu oldalra ajánlottam a boltomat, és itt, a blogomon, a Facebook-on és az IWIW-en írtam a vásárlási lehetőségekről, egyébre nem volt még kapacitásom.)


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

23 hozzászólás a(z) “Támogatás” bejegyzéshez

 1. drzen avatar
  drzen

  Mert nem kell nekik. Mellékes, hogy jó vagy sem, ez nem az a termék amit sikerrel lehet értékesíteni. Egy magánszemély nem ad erre pénzt, hiszen ha tetszik egy képed neki akkor vagy annak alapján készít egyet magának, vagy keres egy hasonlót az interneten, de fizetni nem fog érte. Miért is tenné?

  Egyetlen lehetőség szerintem azok a külföldi oldalak amik erre specializálódtak. Nagyobb a kereslet, esetleg szerencséd lehet. Mi is vettünk így már képet, igaz ez a megrendelő egyéni kérése volt.

 2. hal avatar

  Lehet, hogy a végén hagyom a fenébe, de még egy kicsit próbálkozom. Konkrétan milyen külföldi oldalakra gondolsz?

 3. drzen avatar
  drzen

  http://en.fotolia.com
  http://www.sxc.hu
  http://www.istockphoto.com
  http://graphicleftovers.com
  http://www.shutterstock.com

  Igaz nem tudom ezek mindegyike olyan rendszerben dolgozik, hogy lehet képeket beküldeni, de hasonló oldalakra gondoltam.

 4. hal avatar

  Ez valamiért eszembe se jutott, hogy stockphoto oldalakra gondolsz. Ezeknél hatalmas mennyiségben kell, hogy letöltsék a képeidet ahhoz, hogy ne csak egy kis zsebpénzt keressél vele. Persze ez is egy lehetőség.

 5. dincsi avatar

  Pont akartam érdeklődni, hogy hogy megy a bolt. Sajnálattal hallom, hogy sehogy.

  Gondolom ennek semmi köze ahhoz, hogy milyenek a képek, mivel azok szerintem jók. Inkább valóban arról van szó, hogy az emberek nem szívesen adnak pénzt olyan dolgokért amiket nem tudnak a kezükbe venni. Lehet, hogy sikeresebb lenne a bolt, ha a Váci utcában bekeretezve árulnád őket… Nem tudom.

  Stock fotó site-okkal is meg lehet próbálkozni, talán bejön, de ahhoz, hogy jól menjen tényleg rengeteg energiát kell – főleg a marketingbe – fektetni.

 6. drzen avatar
  drzen

  Igen, nagy mennyiség kell.

  Személyes vélemény, de a fotó nem arra való (ritka kivételektől eltekintve), hogy eladják vagy megvegyék. Arra való, hogy a fotóid segítségével megismerjenek és megvegyenek valami mást.

 7. hal avatar

  [re=17481]dincsi[/re]: Biztos ez is nagy igazság. Meg az etsy sem egy ideális terep erre (menj el a flickr oldalamra [amit még belinkelni se lehet az etsy-n], írd össze a kiválogatott képek sorszámát, aztán a vásárlásnál ezt a megfelelő mezőbe írd bele). Lehet, hogy összerakok egy saját boltot, egyedi dizájnnal, ahol csak egy kosárba vele gombra kell kattintani, és esetleg még keretezve különféle háttér (fal) színekkel is megnézhetők a képeim. Meglátjuk, egyelőre nem sok motivációt érzek, de nincs kizárva, hogy megcsinálom.

  [re=17491]drzen[/re]: Szerintem egy fotó arra való, hogy vizuális élményt okozzon, vagy informáljon (itt most nyilván előbbiről van szó). Ha ezt egy vásárolt, falra akasztott képként teszi, épp olyan jó lehet, mint ha egy borítékba csomagolt képeslapról „jön elő”.

 8. drzen avatar
  drzen

  Természetesen.

  Viszont én a jelenlegi problémát szemszögéből vizsgáltam a dolgot.. Mint termék, mint megélhetési forrás. Most nem érdekel, hogy ez vizuális orgazmust okoz vagy sem, mert nem ez volt a kérdés.

  Értsük meg egymást.

 9. hal avatar

  Bocsánat hogy félre merészeltelek érteni, mert félreérthetően fogalmaztál („a fotó nem arra való” – ez elég általánosnak hangzik). :)

 10. drzen avatar
  drzen

  Ne haragudj, néha nyersen fogalmazok. Bocs.

 11. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Imígyen csapongok ebéd előtt, de még álmosan:
  Nem vagyok marketingszakember, de a szubjektív véleményem az, hogy túl szerényen nyomatod a reklámozást.
  A képek jók (több, mint jók), szerintem kéne egy saját webbót (nem is biztos, hogy “igazi” webshopmotorral kell kezdeni), amit aztán egy komolyabb SEO után jól meg kell hirdetni mindenhol, ahol egy kis halvány esély mutatkozik bárminemű érdeklődésre.
  Lehet, hogy nem a képeslapgyártást kellene „húzóágazatnak” megtenni, hanem mondjuk a posztert, esetleg a felhasználási jogokat, mivel manapság már maximum azért küldenek a népek képeslapot, hogy lássa nagyi, hogy tényleg Hajdúszoboszlón vótak a csajjal.
  A poszter viszont jó saját részre és ajándéknak is. Esetleg bővíthető lenne egyéb termékkel is (bögre, póló, anyámkinnya – bármi, amit fotóval el lehet látni kis példányszámban) és ki lehetne egészíteni az egészet egy ingyenes e-card szolgáltatással, aminek az lenne az eredménye, hogy a birtokodba kerülne egy csomó mélcím, amiket szétspamelhetnél :o)))) Lehetne letölthető tartalom (háttérkép monitorra, telefonra, ahogy mondjuk [url=http://www.vladstudio.com]Gerasimov[/url] kolléga csinálja)

 12. hal avatar

  [re=17531]drzen[/re]: Semmi baj, Tőled már megszoktam. :)

  [re=17541]Dexter68[/re]: Az biztos, hogy marketingesnek csapnivaló vagyok. Köszi a tippeket, tényleg sokmindent tehetnék még az ügy érdekében, már csak meg kéne dupláznom magam valahogy. Nem akarsz a menedzserem lenni? :)

 13. Shim avatar
  Shim

  Árakkal lesz szerintem probléma, több embernek megmutattam, és mind azt a visszajelzést kaptam, hogy túl sokba kerülnek. Most hogy újra megnéztem a leárazós posztnál részletezett árakat, egy képeslap egy ezresért…nos igen. Hiába négy oldalas, ez nem kis összeg.

  Mindenesetre rendeltem 3 posztert :)

  Amúgy Dexternek igaza van, reklámot nyomni kell, meg kis brand építés se árt. “Reklámon spórolni olyan, mint azért nem hordani órát, hogy az időn spóroljunk.”

 14. bjmatt avatar

  Én tervezem a tavaszi lakásfelújításba a Hal-fotók bevonását, bár ez távlati terv, tudom.

 15. hal avatar

  [re=17561]Shim[/re]: 24 db-nál már csak öccá az ezres helyett. :) Ha lenne nagy forgalmam, lehetne olcsóbb is, ha mindenből egyszerre sokat csináltatnék, és lenne egy kis raktárkészletem. De ennyire kis példányszámnál (4, 8 db) még a digitális nyomda is drága – hiába olcsóbb az ofszetnél. Persze lehet abban is igazság, hogy ez egy ördögi kör: azért nem adom olcsóbban, mert nincs pörgés; miközben azért nincs pörgés, mert drágán adom. Nem tudom, csinálok majd egy közvélemény kutatást, én magamból (meg persze a nyomdaköltségből) kiindulva az ezrest sem tartom soknak, ha azt nézzük, hogy a képeslap négy oldalas, az egyik oldala fényes fóliázott, egyedi dizájnba ágyazott, (remélem egyedi) fotót tartalmaz, kis példányszámban előállítva. De mondom, megkérdezem hamarosan erről is a „közt”.

  Nagyon köszönöm a poszter rendelést, sikerült örömöt okoznod vele! :) Holnap ki is nyomtattatom, és még a héten elpostázom.

 16. hal avatar

  [re=17571]bjmatt[/re]: Addigra remélem már a saját boltomból válogathatsz. Amúgy meg ne értsd félre, nem számonkérés, csak eszembe jutott: „Le a kalappal Zsolti bácsi, hétvégén szorítok egy kis időt és válogatok párat.” :) (Holnap érkezik a karácsonyi kollekció.)

 17. Shim avatar
  Shim

  [re=17591]hal[/re]: Ez kétségtelen, rendkívül igényes a képeslap, és ha objektíven nézzük 24 darabnál már nem vészes az ár.

  Kérdés megtalálni és megszólítani azt a vásárlói réteget, amelyik igényli ezt a minőséget, és hajlandó megfizetni az árát.

  A social networking oldalakon lévő ismerősök valószínűleg nem fedik le ezt a halmazt nagy mértékben:)

  Itt jön be a már többször említett marketing és piackutatás (majd körbekérdezek pár marketinges ismerősnél, adjanak tippeket.)

 18. hal avatar

  Egyetértek, és köszi előre is, ha megosztod velem, amit hallasz.

 19. bjmatt avatar

  [re=17581]hal[/re]: na ez viszont jó ötlet, idén úgyis csak jelképes ajándékozás lesz, a családban mindenhol lakásfelújítás volt, ahol nem, ott meg gyerkőc született, úgyhogy passzolni fognak a képbe (hm micsoda “képzavar” :)

 20. bjmatt avatar

  [re=17581]hal[/re]: egyébként meg nem kifogásként, de az a durva, hogy azóta nem volt egy szabad hétvégém. :)

 21. hal avatar

  Már össze is van gyűjtve, válogatnod se kell. Nincs több kifogás! :)

 22. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Még egy fontos dolog jutott eszembe: ha a szélesebb néprétegeket is meg akarod szólítani a webbótban, akkor ne elsősorban dollárbótot csinálj, mert attól a szörfölő nagyi eldobja az egeret és elrohan. „Bolondbiztos” oldalt kell csinálni nyelv választási lehetőséggel, szépem meg kell fogni a vevők kezét, körbevezetni és belenyomni a markába a posztert.

 23. hal avatar

  Igen, köszi ez is eszembe jutott már nekem is. Már nagyon sok ötletem van arról, hogy mit kéne, de ezzel sajnos fordítottan arányos a rendelkezésre álló időmennyiség. De most úgy gondolom, hogy azért tavaszra meglesz a saját webbót forintostul, dollárostul.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: