Lightroom, InDesign tanfolyamok

Múlt szerdán véget értek a tanfolyamok, most egy nagy nyári szünet következik, aztán az érdeklődés függvényében majd meglátjuk, hogyan tovább. Mindenesetre örülök, hogy belevágtam, tanulságos volt, ezúton is köszönet a résztvevőknek!

Egy kis statisztika

3 hónap alatt 5 kurzus (4 Lightroom, 1 InDesign), 40 tanóra, 18 résztvevő (14 Lightroom, 4 InDesign – összesen 12 fizetős, 6 ismerős vagy barát), 4 elajándékozott nyeremény (500 GB-os külső merevlemez, 2 GB RAM, előtétlencse szett, objektívecset) és kb. 60 óra felkészülés (az oktatások honlapjainak elkészítése, tananyag összeállítása, felkészülés az órákra).

A Lightroom tanfolyam résztvevőinek véleménye

A korábban már idézett véleményeket nem idézem újra.

Tetszett a tanfolyam. Nem tudtam igazából mire számítsak, el sem tudtam képzelni milyen lehet a távoktatás, de jó megoldásnak tartom. A kezdés időpontja volt egy kicsit késő, mert a végére mindig elfáradtam. Rengeteget tanultam belőle, előtte nem nagyon ismertem a Lightroomot, most meg szinte mindennap előveszem. Sokat kell még gyakorolnom, de nagyon élvezem. Jól magyarázol, számomra minden érthető volt. Jó dolognak tartottam, hogy közben is megálltunk és ha volt valakinek kérdése feltehette. Így tovább!

Értékelés: 5/5Zsedrovits Enikő – Facebook-on nyerte a részvételi lehetőséget

Nagyon tetszett a tanfolyam. Segítségével egy újabb és bővebb látásmódban ismerhettem meg a Lightroom-ot. Mindenkinek ajánlom, aki többet szeretne a fényképeiből előhozni.

Értékelés: 5/5Acsai Zsolt

Tetszett, hogy nem kell utazni, pusztán annyit kell tennem, hogy a megbeszélt időpontra a gép elé kerüljek, nyissak egy böngészőt és egy skype-ot. Tetszett, hogy ha áttételesen is, de sokat megtudtam a fotózásról is. És tetszik a megszerzett tudás. Hogy egy semmitmondó amatőr szürke szirszar képből is egész vad, látványos kompozíciókat lehet varázsolni, vagy menteni a szinte menthetetlent.

Értékelés: 5/5Horváth Tamás – kedves ismerős

Sajnálom, hogy az első órákról lemaradtam. Így nem teljes a kép számomra. Amit mindenképp hasznosnak látok, hogy nem csak egy szoftver ismertetőt, hanem inkább a progi nyújtotta lehetőségek alkalmazásit gyakorlati példákon keresztül láthattam. Köszönöm jó volt!

Értékelés: 5/5Kálócz Miklós – jóbarát

Még soha nem próbáltam ilyen online tanfolyamot, szerintem nagyon jó ötlet. Eddig az Aperture-t használtam, és csupán lustaságból nem nyúltam a Lightroomhoz, kíváncsi voltam mennyiben tér el tőle, vagy tud-e többet nyújtani. Azt állapítottam meg, hogy van olyan funkció, amiben az egyik a jobb, és van olyan amiben a másik. Mindkettőt nem használhatom, döntenem kell valamelyik mellett, jelenleg még dilemmázom… A tanfolyam tematikáját jónak találom. Ha nem jött át valami, az inkább azért van, mert estére már annyira le vagyok fáradva, hogy a koncentrációm a minimálisra csökken. Szóval, volt, hogy kicsit lemaradtam. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy redelkezem azzal a rálátással, amit vártam ettől a kurzustól. Köszönet érte.

Értékelés: 4/5Tünde

Az InDesign tanfolyam résztvevőinek véleménye

Nem vagyok egy telhetetlen alkat, tisztában voltam/vagyok azzal, hogy 8 óra alatt csak bizonyos dolgokat lehet elmondani/bemutatni/megismerni. Mivel én az Indesignt effektezésre még nem használtam, ezért számomra hasznos és érdekes volt az oktatás. Pont erre számítottam, olyan dolgokat, kis trükköket ismerek meg, amire én még nem bukkantam sehol rá. Teljesen korrekten kezelted kérdéseinket, így nem lehet hiányérzet, hacsak az időkorlát nem az. De hát ez adott volt. Annyi biztos, hogy szükséges az alap “adobe-tudás” hozzá. Lehetne olyan távoktatáson elgondolkozni, ami kicsit gyakorlatiasabb jellegű: 1-1 projektet véghezviszel az elejétől a végéig, nem csak a trükköket mutatod, esetleg 1-1 egyszerűbb anyag otthoni megoldásának megbeszélésével. Ehhez persze sok 4 ember egyszerre.

Értékelés: 4/5Réka

Teljes mértékben kielégített a tanfolyam, tetszett a tematika, az előadás, a gyakorlati példák. Ajánlani tudom mindenkinek :)

Értékelés: 5/5Tóth Gergő

Az egész folyamat tetszett, kényelmes volt így Skypeon hallgatni és a monitorodat figyelni. Azt merem gondolni, hogy a bemutatott munkákon keresztül jó alapot adtál, hogy elkezdjem jobban feltérképezni az InDesignt, s ne csak PostScript írásra használjam. Sok olyan lépést mutattál, amiről nem is gondoltam, hogy lehetséges a programban, vagy amit sokkal másabb módon készítettem volna el Photoshopban… Tökéletesen elégedett vagyok a leadott anyaggal, hiányérzetem is csak a saját hibámból adódóan lehet, a kihagyott óra miatt. Összességében: élveztem, hasznomra vált, s ha lenne még részletesebb folytatása a tanfolyamnak, jelentkeznék rá!

Értékelés: 5/5Petényi Tibor Z.

Nekem tetszett a dolog! Számomra pont ez az alap kellett ahhoz , hogy elkezdjek érdemben foglalkozni a programmal! Persze ennyi idő alatt egy ilyen sokrétű program használatát nem lehet megtanítani, de szerintem arra jó, hogy ha elkezdek dolgozni vele, akkor nagy biztonsággal fogom tudni, hogy mit várhatok, mik a lehetőségeim, ide-oda kattintva mi történik stb. És a tanulási folyamat előrehaladtával a kreativitást bele téve és a program gondolkodását” megismerve, majd szép dolgokat tudok előállítani vele! De, hogy ne csak pozitív dolgot említsek, tesóm is ott ült mellettem az első alkalommal, és neki nem tetszett. Szerinte unalmas volt, és könyvből szerinte többet meg lehet tanulni az InDesignról. Szerintem neki az elején már más lett volna az elvárása, én már tudtam, hogy mire számítsak. Én tudom a helyén kezelni a tanfolyam lényegét szerintem, ő többet várt, talán túl sokat egy ilyen távoktatástól.

Értékelés: 4/5Mikula Csaba


, , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: