Gyerekes gondolat

Luca cipőket pakol

A képen két éves Luca lányom pakolgatja a cipőinket látszólag minden koncepció nélkül. Egy-egy cipő néhány percen belül több helyen is megfordult, rövid idő alatt a párok egy része is összekeveredett. És ugyebár a gyerekek sokszor csinálnak hasonló „értelmetlenségeket”…

De felteszek egy cseppet sem iróniamentes kérdést: egy másik nézőpontból (ha úgy tetszik, magasabbról) szemlélve nem pont ugyan ilyen értelmetlen dolgokat csinálunk mi, okos felnőttek nap mint nap? És a kérdésre a válasz részemről egyértelmű igen.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

4 hozzászólás a(z) “Gyerekes gondolat” bejegyzéshez

 1. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Szerintem Luca munkájában van rendszer, csak buták vagyunk hozzá, hogy értsük. Sokszor van olyan érzésem, hogy a kisgyerekek nagyon okosak, bölcsek, de mindenféle oktatások által magunkhoz butítjuk őket.

 2. hal avatar

  Szimpatikus gondolat, könnyen tudok azonosulni vele. :)

 3. hal avatar

  [re=19498]Dexter68[/re]: A dalai lámának úgy tűnik, sikerült megmaradnia okos, bölcs gyereknek.

  „Azt is mondta a komor testőr, hogy őszentsége szereti megtréfálni a körülötte dolgozókat. Na, de hogyan? ‘Például el szokott bújni.’ () Az egyik pillanatban tényleg nagy gyerek, a másikban viszont profi politikusként tárgyal, viselkedik. Kiszúrta magának két munkatársamat, természetesen a két legmagasabbat. Ha lépcsőhöz értek, maga mellé kérte őket, az egyiket a jobboldalára, a másikat balra, rámarkolt a srácok alkarjára, kinyomta magát, úgy kellett fölvinni, hogy a lába nem érte a földet. És közben kacagott, mint egy óvodás. Nem lehetett nem szeretni.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: