SuperHeavy

Ez a supergroup földi körülmények között nem is létezhetne. Hiszen azt azért mégsem vehetjük komolyan, hogy olyan formátumú személyiségek, mint bizonyos Mick Jagger, akit immáron negyven egynéhány éve nem mutatnak be koncerten, mert minek, mindenki ismeri, tehát Jagger, aztán Bob Marley fia, Damian, egy bollywoodi zeneszerző, a többek között az Oscar-díjas Gettó milliomos zenéjét is jegyző A. R. Rahman, a Eurythmics alapítója, Dave Stewart és a fiatal kora ellenére a csúcs blues/soul-nőstények között jegyzett Joss Stone sokáig – vagy akár egyetlen percig is – megfér egy zenekarban. Valószerűtlen ez az ötös, de annyi baj legyen, ha működik. Nos, hogy tényleg működik-e, mindjárt kiderül, de előbb egy kis színes.

A banda ötlete Stewart agyából pattant ki St. Ann’s Bay-ben, Jamaicán, aki meggyőzte Jaggert, aztán jöttek a többiek, bevonultak a Los Angeles-i Jim Henson Studióba, és tíz nap alatt felvettek majd’ harminc számot. A főszereplőknek olyan személyzet segített, mint Marley ritmusszekciójának basszistája, Shiah Coore és dobosa, Courtney Diedrick, a vonósokért pedig Stewart társa, Ann Marie Calhoun felelt.

(forrás: est.hu)

Elég érdekesen hangzik, nem? Az est-es kritika további részét nem idézem, mert nem értek egyet vele.

Szerintem zseniális ez az ötös, tegnap óta többször végighallgattam a 16 trekkes Deluxe Edition-t, és egyre jobban tetszik!

6 hozzászólás ehhez: „SuperHeavy

 1. A videó nagyon nem tetszik. Persze ez a négyes nem kismiska, aláírom. Főleg Jagger hangja lehengerlő, de az mindig is az volt. :-) A videóban kerestem valami mondanivalót, de annál többet nem találtam, hogy a multikulti jó dolog és szeressük egymást gyerekek. :-) A Várady Roma Cafét még bevehették volna ötödiknek. :-)
  Egyébként sajnos ugyanígy vagyok az összes régi kedvencemmel, akiket egykoron hallgattam. Az eladásra mentek rá mind. Márketingre. Zsebre vágták őket a ….. :-) Tjúbon azonban minden héten fellelek egy-egy többre érdemes csapatot, akik tényleg értékeset alkotnak, de a mondandójukat már nem érti meg az agyba b@szott plebs. Rájuk ebben a világban már nincs nagy szükség. Megnézik őket 5 ezren azt csókolom. Viszont az mindenképpen jó, hogy tevékenységükbe nem szól bele a marketing és a pénz.
  Egy kis beindulás? Mit szólnátok hozzá? Start me up? :-O

  :-O :-O :-O

 2. [re=20181]hal[/re]: A végső értékelésem az, hogy a lemez nagyon jó. Radics (esponthu) meg valószínűleg egy begyepesedett ős-stones rajongó, akinek lehet, hogy semmi sem tetszik, amit Jagger `73 óta csinál, mondván, „a korai albumok… azok voltak az igaziak” Ez persze csak feltételezés, de nem értek egyet a pacákkal.

 3. [re=20184]grubi[/re]: A videó nekem se a kedvencem, de szerintem nem feltétlenül kell mindenben mondanivalót keresni. Amúgy öten vannak, Váradyék már csak hatodikok lehetnének. :)

  [re=20182]Dexter68[/re]: Örülök, hogy tetszik.

 4. Én nem keresek benne mondanivalót mindenáron. De hát csakúgy nem jön létre semmi. Bár lehet hogy ez már valóban a művészet a művészetért. :-) Tulajdonképpen nekem ezzel a videóval semmi bajom nem lenne, ha nem arról szólna, mint a mai videók többsége. Ez már majdnem kötelező irányzat napjainkban. Felőlem még a Klezmer Band is ott lehetne nyolcadiknak, vagy akár hetediknek. Csak ez már trendi. Évek óta ez a szél fúj. Nekem ez már nagyon kommersz. Ugyanaz a történet, mint a legtöbb régi kedvencemmel. Sajnos. És legnagyobb szerencsétlenségemre még a zene sem tetszik. :-O Persze ezek mind-mind az egyéni ízléstől függenek. Állítólag. Legalábbis azt beszélik. :-) Szóval tényleg kár a szóért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.