Még tavasszal találtunk rá a helyre, amikor idén először „turistáskodtunk” a belvárosban, és örömmel fedeztük fel, hogy az Október 6. utcában több olyan vendéglő is nyílt, ahova szívesen beülnénk. Azóta többször ebédeltünk már itt – mindannyiszor elégedetten és jóllakottan távoztunk. Elsőre furcsa volt, hogy a zöldségek szinte nyersek, de miután megszoktam, hogy az átlagosnál jobban meg kell dolgoztatnom a rágóizmomat, kimondottan megtetszett, és élvezettel forgattam a számban a zamatos falatokat.

padthai_wokbar

Az ételedet te válogathatod össze a következőkből: alapok (990 Ft – természetesen a zöldségest ajánlom) + feltétek (190–590 Ft) + szószok (ingyenes); és/vagy van még néhány levesük, salátájuk, desszertjük (melyeket még nem kóstoltuk, de ami késik, nem múlik). Miután kifizetted, kapsz egy sorszámot, az elkészült ételeket pedig sorszámok kíséretében helyezik ki a pultra. Egyezőség esetén nyertél: viheted és eheted. Érdekes élmény a kaják elkészülését követni az üvegfalon át – villámgyors, rutinos kezek öntik a wokba az előkészített alapanyagokat, kevergetik, dobálgatják, és már mehet is a tálba. Aztán mosogatásként jön egy kis víz egy szivaccsal, majd kezdődik minden előröl – mindehhez a szakács egyetlen eszköze (a wokon kívül) egy merőkanál. Nem bonyolítják túl, és ez élmény szemnek, szájnak – ráadásul drágának se mondható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.