Fél év futás, Endomondo bemutató

Minden a tervek szerint történt, szeptember végétől bő 5 km-es köröket futok. Nagyrészt ugyan arra megyek, mint kezdetben, fél évvel ezelőtt – csak akkor kétkeréken tekertem a meseerdő széléig, és onnan haza. Csodás hangulata van a felkelő nap narancs foltjaival díszített erdei útnak, az eldugott kis utcáknak, az ősz illatának. Illetve részben már csak volt, mert a fények egyre inkább elmaradnak, egy-két hete már napkelte előtt indulok – még soha nem vártam ennyire az óraátállítást (sokkal nehezebben megy az ébredés sötétben).

Pár hete beszereztem egy melegebb ruházatot (hosszú ujjú pólót és vastagabb nadrágot), sapkát és kesztyűt. 10-12 fok felett elég a rövidujjú póló, 6-8 fok alatt viszont már a kesztyű is nagyon jól jön (a sapka meg jó lesz télen).

Zenét egyre kevesebbszer hallgatok futás közben – ennek oka csupán annyi, hogy kevésszer találok olyan zenét, amihez hangulatom is van.

A nyár vége, ősz eleje kicsit nyögvenyelősnek tűnt, érzésre nem ment jól a futás, de az adatok rácáfolnak erre, az Endomondo újra és újra meglep néhány kupával. Amúgy nagyratörő ambícióim továbbra sincsenek, nem tervezek maratoni távot futni, ez a (hétköz)napi 5 km pont jólesik, nem kívánok többet; és továbbra sincs pulzusmérőm, pedig az Endomondo ezeket az adatokat is nagyszerűen tárolná.

Endomondo

Ahogy ígértem, bővebben is szót ejtek erről a remek alkalmazásról, ami bő egy hónapja soha nem hagyott cserben – nem úgy mint a My Tracks, ami elég gyakran szolgáltatott fals információkat. Arról nem is beszélve, hogy sokkal részletesebb és áttekinthetőbb adatok, statisztikák állnak rendelkezésemre az Endomondo által, mint a korábbi My Traks-es táblázatba mentéses módszerrel. Az Endomondo talán egyetlen, de legalábbis számomra legnagyobb hátránya (leszámítva, hogy egy kicsit lehetne szebb) a nagy energiaigénye, sajnos gyorsan meríti az akkut, így a hosszabb (sok órás) útvonalak rögzítése nehézkes (vagy lehetetlen) vele.

Az alábbiakban pár képernyőfotó látható a saját Endomondo profilomból, ami egyébként bárki számára böngészhető (mert mindent az alapértelmezett publkikus beállításon hagytam – megnézheted, mikor merre futottam, vagy akár azt is, hogy milyen zenéket hallgattam közben). Részletes adatok csak szeptember 12-től vannak, ekkortól használom az Endomondo androidos alkalmazását; a korábbiakat manuálisan vittem fel a My Tracks táblázata alapján (melyben sajnos nem minden futásom szerepel).

A My Profile oldal, ahonnan az is kiderül, hogy az összes eddigi futásommal 0,009-szer kerültem meg a Földet
A My Profile oldal, ahonnan az is kiderül, hogy az összes eddigi futásommal 0,009-szer kerültem meg a Földet
ycycxy
A legutóbbi kupáim múlt péntekről
Alul kilométerenkénti bontásban az időeredmények: teknőssel jelölve a leglassabb, nyúllal a leggyorsabb
Alul kilométerenkénti bontásban az időeredmények: teknőssel jelölve a leglassabb, nyúllal a leggyorsabb
Statisztika havi bontásban
Statisztika havi bontásban

Az Endomondonak van még rengeteg szolgáltatása, és a prémium verziója még többet tud – a fentiekben csak az általam használt funkciók egy részét ismertettem.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

3 hozzászólás a(z) “Fél év futás, Endomondo bemutató” bejegyzéshez

 1. Herbály-Hosszú Franciska avatar

  Kedves Zsolt! Kérdésem lenne a fenti endomondo-ról szóló bejegyzéssel kapcsolatban. Milyen email címre írhatok ez ügyben?
  Köszönöm a választ.

  1. halasizsolt avatar

   Kedves Franciska! Közben eljutott hozzám a kérdésed Tumblr-en, utólagos engedelmeddel idézem, és itt válaszolok (hátha mást is érdekel – amúgy az e-mail címem az Infó oldalon van).

   Szóval a kérdés: „Láttam, hogy van lehetőség az endomondon belül megosztani, hogy milyen zenéket hallgattam sportolás közben. Ennek mi a módja? Én állítom össze a listát vagy rádióból is átveszi valahogy az endo a számokat?”

   És a válasz: az Endomondo figyeli a működése alatt más alkalmazásokban futó zenéket. Én csak Deezerrel és Google Play Music-kal próbáltam, de gondolom, más zeneszolgáltató alkalmazásokat is lefülel. Ezeket aztán bárki megnézheti a profilodon keresztül (Workouts > Playlist [térkép mellett balra alul]), ha az alapértelmezett publikusra állítva hagyod a beállítást.

   1. Franciska avatar
    Franciska

    köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: