Teás „forralt” bor

Öt hete nem tudok megszabadulni a taknyomtól, és így nem is kívánom a (hideg) bort – amit egyébként esténként vacsorához rendszeresen szoktam fogyasztani egy-egy pohárral (száraz villányi vöröset természetesen). Ma eszembe jutott a forralt bor, és hogy ezen a télen még nem is ittam. De kinek van kedve lábosban forralgatni, fűszerezni? Nekem nem volt, ezért:

  1. elővettem egy teás bögrét,
  2. beletöltöttem a bort,
  3. beraktam a mikróba 1,5 percre,
  4. raktam bele 3 teáskanál mézet, és egy erdei gyümölcsös teafiltert (utóbbit 5 percre),
  5. majd jólesően elfogyasztottam a kellemes hőmérsékletű és aromájú italt.

Feleségem megkóstolta, és ő is kért, neki vízzel higítottam (csak mert „nem erősen” kérte). Egészségetekre!


,

Kaphatsz

e-mailt az új bejegyzésekről:

Adhatsz

pénzenergiát:

2 hozzászólás a(z) “Teás „forralt” bor” bejegyzéshez

  1. Horváth Tamás avatar

    Régen lehetett kapni filteres forraltbor fűszerkeveréket, de pár éve nem látom sehol.

  2. Zsolt Halasi avatar

    Igen, nekem is eszembe jutott tegnap, hogy az milyen jó ötlet. Azt hittem, még mindig lehet kapni.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .