Futófelszerelésem

Régóta szerepel a blogra megírandó témáim listáján, hogy írok pár mondatot a futófelszerelésemről. Három hete szinte minden szabadidőmben új, futókalandjaimról szóló honlapomat szerkesztem. Most pedig két legyet ütök egy csapásra, és idézem, amit oda írtam (hogy hova, azt majd októberben elárulom):

CIPŐ
Alulról fölfelé haladva ez a futófelszerelés első és egyben legfontosabb darabja – a részleteket lásd egy külön cikksorozatban.

ZOKNI
Az első futófelszerelésem vásárlásakor vettem 6 pár Kalenji Ekiden típusút (még most is van belőle 4); aztán próbálkoztam vastagabb (Kalenji) és drágább (Inov-8) zoknikkal is a vízhólyagok ellen, míg rájöttem, hogy a legfontosabb: teljesen passzentos (az utcai viselethez mérten már kényelmetlenül szoros) legyen a futócipő.

NADRÁG
Kezdetektől két Kalenji Ekiden típusút használok: melegben egy vékonyabbat, hidegben egy vastagabbat. Utóbbin van két bevarrt lyuk: az egyiket egy szögesdrót, a másikat egy ág lyuggatta – ezt leszámítva semmi bajuk (és nekem se velük).

ALSÓNADRÁG
Ezeket is még a legelején vettem a Decathlonban (úgy látom, már nem kapható): egy szürke és egy fekete („fecske” típus) volt egybecsomagolva, a nadrághoz hasonló anyagból vannak, és a nadrághoz hasonlóan elégedett vagyok velük.

PÓLÓ
Egy kiárusított, leértékelt rövid ujjú volt az első (természetesen Kalenji a Decathlonból), aztán vettem egy hosszú ujjút is hidegebb időkre. Mikor elkezdtem 10 km fölötti távokat futni, rendszeres problémává vált a mellbimbóim kisebesedése. Egy meglehetősen drága Inov-8 pólóval próbáltam orvosolni a problémát, de a végső megoldás a ragtapasz lett.

RAGTAPASZ
A felszerelés legapróbb, de annál fontosabb eleme. Nagyon kellemetlen érzéseket okoz egy kisebesedett mellbimbó (pláne kettő) – mindez a ragtapasszal elkerülhető.

SZÉLDZSEKI
5-10 °C alatti hőmérsékletnél szoktam magamra ölteni; a felszerelésem többségéhez hasonlóan a kezdetektől velem van, szintén Kalenji a Decathlonból, és nagyon jól ellenáll a tüskés ágak szaggatási kísérleteinek.

SAPKA
5-10 °C alatti hőmérsékletnél hordom, és gondolom, le se kellene már írnom: Kalenji a Decathlonból.

KESZTYŰ
5-10 °C-nál hidegebb időben praktikus kiegészítő, okostelefon tapizó ujjvégződésekkel.

TELEFON + TOK
Nagyjából terepfutásaim kezdetétől hű társam a Sony Xperia Z2 típusú remek telefonja, amihez passzentos tartót is vettem. A telefontartó karpántot mint egy boxert fogom a kezemben, benne a telefon kijelzője futásom elejétől a végéig bekapcsolva mutatja az utat az Endomondo térképén – illetve a rögzítendő képet fotós üzemmódban (a két alkalmazás között a Last App Switcher segítségével váltok egyetlen tappintással). Nagyon szeretem, hogy a telefon sarkára került a kamera, így szabadon kilát a tokból, mikor megállok fotózni, a megfelelő szögbe fordítva, máris fényképezhetek vele. Ráadásul nem csak az akkuja bírja jól, és a fényképezője nagyszerű, de vízálló is.

SLUSSZKULCS
Segítségével indítom be az autót, ami futásaim helyszínére visz. Futás közben a nadrágom aprócska kulcstartó zsebébe bújtatom. Szerencsére jól tűri az izzadságot.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: