#393 • 2017. 04. 22. • Pomáz: Tornyos-hegy, Morgó

Szellemi útravalóm:

Tudjuk, hogy a művészetnek sajátos realitása van, olyan realitása, amely egyáltalán nem mérhető a tudományos, az üzleti, a politikai, a társadalmi realitással. Nevetséges lenne, ha valaki a társadalmi gondolkozásban számolna azzal, hogy a kövek és a madarak beszélnek, hogy a nap mosolyog, hogy a hold mélázik. De nincs természetesebb, mint hogy a művészetben a tárgyak megszólalnak. A művészet abból indul ki, hogy az egész világ él. Nincs halott dolog. Nincs halott tárgy, nincs néma és vak porszem a világon. A művészet mindig hódolat volt a világnak e kolosszális élő volta előtt. Egyedül a művészet oldotta meg teljesen az úgynevezett „eldologiasítás” kérdését, mert számára nem-élő dolog nincs. Az egész világegyetem életre kel. Nincs atom, amely ne lenne áthatva attól a csodálatos és édes valamitől, ami a létezés.

Hamvas Béla

Csak 4 fok van, mégsincs olyan hideg, mintha tél lenne. Más a téli 4 fok, és más a tavasz 4 Celsiusa, mikor zölden lángol a táj.

Kicsit feljebb már fehér hófoltok hűtik a látványt.

Még feljebb pedig már bokáig merülök a lágy fehérségbe, ami átáztatja a cipőimet, és lefagyasztja a lábujjaimat.

Egy nyúl fülét behúzva, mozdulatlanul ül a fa tövénél, csak mikor tízméternyire megközelítem, és tüzelésre emelem a telefonom, akkor szalad el.

Sok szarvassal és egy őzzel is találkozom – lőni már meg se próbálok rájuk…

A tavaszi télben alkalmi hólé patakok csordogálását hallgatva, eszembe jut, hogy ez ma még talán kuriózum, de a jövőben valószínű egyre megszokottabb lesz.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: