#394 • 2017. 05. 01. • Pomáz: Kopasz-hegy, Morgó, Hársas-hegy, Sikáros – Pilisszentkereszt

Szellemi útravalóm:

A lélek a Tízezerbőrű Tűz Gyermeke. Püripaisz müriodermatikosz. Tízezer bőrnek kell lehámlania, hogy önmagához elérjen. Minden vedléssel kisebb lesz, a tűz nagyobb. Fizika és kémia és biológia és pszichológia és filozófia és vallás, mind kéreg. Páncél, burok, álarc, kamra, fegyház, elv, doktrína, világnézet. Mind rövidzárlat. Defekt. Az intelligencia tevékenységének leállítása. Minden befejezettnek vélt helyzet okkult szituáció. Következménye dermedés, babona, vakság, szorongás, határok, tételek, sötétség, sötétség. Felbontani. Levetni. De, ha nem kéred a Hatalmak segítségét, ki se bírod. Veszélyes, nem ajánlható, csaknem tilos. Irtózom attól, hogy szüntelenül asztrálkarmámat verklizzem. Átvalósulni. Ezt pedig csak fölfelé lehet. Más út nincs. Az élet arra való, hogy nagy dolgoknak feláldozzák. Egyébként semmi értelme.

Hamvas Béla

Útközben, a Szentendrei út mellől:

A csodatevő Szent kút – ahol egy hete véget ért, most itt veszi kezdetét futókalandom:

Egy cseppet sem félénk szarvas kölyök csalogat fel a dombra, ahol társaival is alkalmam nyílik az ismerkedésre – persze csak tisztes távolságból:

A virágok viszont hagyják magukat egészen közelről is:

Percekig élvezem, hogy nem vesznek észre, óvatosan lopózom egyre közelebb hozzájuk, de végül ők is csak messziről engedik:

A szagukat viszont közvetlen közelről szívom magamba, mikor átfutok a maguk mögött hagyott illatfelhőn.

Egy kimondottan komfortos, moha huzatú kőpárna vonzza magához a fejem:

A tavasznak zöld tükröt tartó Bükkös-pataknak hol az egyik, hol a másik partján futok, aszerint, hol járhatóbb a terep, mert útról itt szó sincs. Lábaim a sárban, lelkem pedig mesés hangulatokban fürdenek.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: