#416 • 2017. 10. 07. • Szentendre

Nyílt terep, napkeltével, holdnyugtával, kora őszi színorgiával, üdezöldekkel, aranysárgákkal, rozsdabarnákkal, lángvörösekkel, égkékkel, felhőfehérrel, építési törmelékkel feltöltött utakkal, rengeteg szeméttel, elhagyott telkekkel, pusztuló házakkal, autóroncsokkal, kecskékkel, lovakkal, füves, bokros dombokkal, széllel, napsütéssel. És Igorral, a kutyával, meg az „életmentő” biciklis cigányasszonnyal.

A 15. kilométer környékén találkozom a biciklissel, kinek jelenléte megnyugtat, mert korábban, mikor erre jártam, messziről láttam négy lábat az autó mögött, és inkább nem is mentem tovább. De most muszáj, ha nem akarok kihagyni semmit a tervezett útvonalamból, és nem akarok nagyot kerülve ugyan arra visszamenni, amerről jöttem. Épp ezért örülök a biciklisnek, mert úgy sejtem, helybéli, aki ismeri a négylábút. De arra nem számítottam, hogy ez az állat akkora, mint egy borjú, és van egy társa is. Ugatva rohannak felém, én meg teljes sebességre kapcsolva menekülök előlük. A biciklis megáll, és egy szót ismétel ordítva. Mikor odaérek hozzá, a kutyák feladják a fogócskát. A cigányasszony beavat a „titokba”: a nagy kutya nevét kell kiabálni, ahogy ő is tette, és aztán ha már megismer, nem bánt. Bemutatkozok hát Igornak, a borjú méretű kutyának, és megkérem, hogy amikor majd jövök visszafelé (mert még egyszer, utoljára erre visz majd az utam), akkor inkább ne fogócskázzunk. A bringás asszonyság megnyugtat: először ő is félt tőle, de nincs miért. „Nyugodtan sportolhatol” – mondja búcsúzóul. Tanácsát megfogadva sportolok tovább, nyugodtan.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: